Museli jsme snížit nepřátelskou inteligenci, prozradili vývojáři Thief

Museli jsme snížit nepřátelskou inteligenci, prozradili vývojáři Thief
09:30, 20.02.2014

No, hráči obvykle nadávají, že umělá inteligence u nepřátel často stojí za starou bačkoru, a že i Ralph Wiggum z kultovních Simpsonových by přišel s chytřejší obranou vašeho útoku. Má to něco do sebe. Hlavně u stříleček je poslední dobou umělá inteligence na ne moc dobré úrovni. To se však nebude týkat nového dílu Thief, aspoň tak to vyplývá z úst jeho vývojářů.

Nic Cantin, šéf vývoje restartu série Thief, tvrdí, že udělali stráže ve hře příliš inteligentní. To způsobilo, že by vás často našli bez nějakých obtíží. Proto se jim vývojáři rozhodli snížit inteligenci - v zájmu zachování zábavy, samozřejmě.

Cantin musel za tento fakt vývojáře pochválit. Vše sdělil serveru ArabicGamers.

Naši inženýři udělali nesmírně dobrou umělou inteligenci. Kdybyste se například pokusili odvést pozornost stráží, tak by to dopředu předvídali. Našli by vás a nastal by velký boj. Nakonec by to tedy bylo až příliš realistické, proto jsme strávili hodiny vybalancováním umělé inteligence. Není to o veliké realističnosti. Jde o to, že to je uvěřitelné, ale stále se jedná pouze o hru.

Klik pro zvětšení (Museli jsme snížit nepřátelskou inteligenci, prozradili vývojáři Thief)

Z toho důvodu doporučuje Daniel Windfield Schmidt, hlavní level designér, aby hráči zůstali ve stínu. "Stráže nevidí tak daleko, jako vy. Chtěli jsme, abyste mohli v klidu stát ve stínu, když kolem vás projde stráž. Když se však pohnete, uslyší vás, jakoby to byli opravdoví lidé,"

Schmidt nakonec dodal, že vás nechce nabádat, abyste byli neustále ve stínu. Jen to pro vás bude bezpečnější.

DALŠÍ

CGwillWin