Spekulace: GTA V vyjde v červnu pro PC, PS4 a Xbox One

Spekulace: GTA V vyjde v červnu pro PC, PS4 a Xbox One
10:00, 09.04.2014

Neuplyne den, aby hráči po celém světě nespekulovali o vydání GTA V, jedné z nejúspěšnějších her historie s více než 30 milióny prodaných kusů, na konzole této generace a PC. Po říjnovém vydání pátého GTA pro Xbox 360 a PS3 se sice situace krapet ztišila, i přesto však musí Rockstar společně s Take-Two čelit neuvěřitelnému náporu fanoušků. A jak to tak vypadá, onen nápor nakonec možná k něčemu i bude. Saturn.de, německý internetový obchod, se totiž na svém Twitteru zmínil o vydání GTA V pro PS4 a Xbox One, a to již tento červen. Konkrétněji jeho manažer, člověk s Twitterovou přezdívkou TECH NICK.

Zda je na této informaci alespoň trochu pravdy, to prozatím nevíme. Pořád se přece jenom jedná o spekulaci bez jediného oficiálního vyjádření. Není ovšem žádným tajemstvím, že mnoho herních obchodů zařadili právě GTA V pro PC, PS4 a Xbox One do své nabídky, i když s neurčeným datem vydání.

Klik pro zvětšení (Spekulace: GTA V vyjde v červnu pro PC, PS4 a Xbox One)

Vzhledem k minulosti by se nicméně nejednalo o nic neobvyklého. Série Grand Theft Auto je známa svým brzkým vydáním na konzole, a až pozdějším vydáním pro PC. V případě GTA V by tedy Take-Two nevydal verzi pro jednu, nýbrž pro tři platformy naráz, které by se teoreticky nemuseli ani navzájem brzdit v technickém zpracování. Jak Playstation 4, tak i Xbox One byly vydány teprve nedávno, přesněji měsíc po vydání pátého GTA minulý rok. Vývojáři by se v případě PC verze nemuseli nikterak šetřit.

DALŠÍ

CGwillWin