The Last of Us: Remastered údajně prodal 1.5 miliónů kusů za první den

The Last of Us: Remastered údajně prodal 1.5 miliónů kusů za první den
10:25, 11.08.2014

The Last of Us se po roce opět dostává do středu pozornosti. Tento exkluzivní titul pro konzoli Playstation 3 si totiž vcelku nedávno odbyl druhou premiéru, kdy jsme se jej konečně dočkali i na čtvrtém Playstationu. A protože není na této platformě příliš mnoho titulů, TLOU: Remastered se začal prodávat jako rohlíky. Alespoň to o něm říkají uniklá prodejní čísla Sony, které se zmiňují i o dalších úspěších této firmy.

The Last of Us: Remastered údajně prodal 1.5 miliónů kusů, a to hned za první den. Pokud je toto číslo pravdivé, tak tento zombie-apokalyptický survival od vývojářů z Naughty Dogu se stal nejrychleji prodávanou novou značkou v této generaci konzolí. Toto číslo ovšem zahrnuje pouze 70% všech prodejců po celém světě. Asi 25% ze všech prodaných kusů si hráči koupili a digitálně stáhli z obchodu Playstation Store.

Klik pro zvětšení (The Last of Us: Remastered údajně prodal 1.5 miliónů kusů za první den)

A jak to tak bývá u všech takto skvěle prodávaných titulů, zvednou se i prodeje samotného zařízení, na kterém si lze hru zahrát. Bylo prodáno přes 60 000 balení konzole s hrou, přičemž Sony prodala dalších 200 000 kusů konzolí jak v Severní Americe, tak i v Evropě mezi 31. červencem a 1. srpnem. Tím pádem by mělo zbývat něco okolo 100 000 konzolí k magické hranici 10 miliónů.

Čísla je nicméně potřeba brát s rezervou. Sony se k tomuto úniku dosud nevyjádřila a dokud tak neučiní, pořád se jedná pouze o spekulace.


DALŠÍ

CGwillWin