Nový update udělá z Division grindovací peklo

Nový update udělá z Division grindovací peklo
13:58, 06.04.2016

V této novince nebudu ani tak řešit obsah nového updatu Incursions, který přijde příští úterý zdarma do hry, ale spíše to, co ve hře změní k negativnímu. Tedy samozřejmě z mého pohledu hráče, který hru hraje zcela normálně, protože pro nás to hru ovlivní opravdu hodně.

To na co narážím se týká materiálů k výrobě silných zbraní dle nákresů. Aktuální situace je taková, že za 5 zelených vyrobíte 1 modrý, za 5 modrých jste vyrobili 1 zlatý, a za 8 zlatých jste byli schopni vyrobit jeden High-end kousek vybavení. Po updatu to bude vypadat tak, že za 10 zelených uděláte 1 modrý, za 15 modrých uděláte 1 zlatý, a za 10 zlatých vyrobíte High-end předmět. Vidíte ten rozdíl? Jestli ne, tak použijeme jednoduchou matematiku založenou na počtu zelených.

High-end vybavení před updatem:
200 zelených materiálů = 1 zlaté vybavení
High-end vybavení po updatu:
1500 zelených materiálů = 1 zlaté vybavení

Už vás to děsí? Mě ano. A to jsem ještě nezmínil, že nově bude rozebrání zeleného předmětu dávat pouze 1 materiál namísto 2 a to samé bude i pro zlaté. To celou matematiku uvedenou výše posílá ještě do šílenějších grindovacích čísel. Ano samozřejmě, člověk nedostává pouze zelené, nachází rovnou i modré atd.. Ale stejně si nemohu pomoci, že tato úprava hru zkazí mnoha běžným hráčům.

Sice slyšíme z jedné a druhé strany jak je mnoho hráčů na mrtvém bodě a nemají už co ve hře dělat. Ale jak velké procento je těchto hlasitých? Těch youtuberů, kteří hrají pro kšeft co nejrychleji, obětují stovky hodin během krátké doby, aby měli sledovanost, protože je to jejich práce. Opravdu to je ta hlavní cílová skupina takovéhle hry? Co běžní hráči, kteří hrají 3-4 hodiny denně v lepším případě? Nezapomíná se tu na ně tak trochu? Nechci být skeptický, ale tohle je přesně ta cesta, kterou zvolilo Destiny. Natahování lidí k nesmyslnému grindu neustálým znehodnocováním toho co si poctivě získali. Rád bych se mýlil, ale poctivým rozebíráním všeho od začátku hry jsem si nasyslil docela dost materiálů, ale rozhodně ně tolik, kolik mi vychází z rovnic výše. Co si o tom myslíte vy?

P.S. kdo hraje, tak by měl všechny své materiály vyrobit na max, protože příští týden jejich hodnota spadne hluboko pod aktuální.


DALŠÍ

CGwillWin