Sony představuje nejnovější smartphony Xperia 1 VI a Xperia 10 VI

Sony představuje nejnovější smartphony Xperia 1 VI a Xperia 10 VI
10:11, 15.05.2024

Společnost Sony představuje prémiový chytrý telefon Xperia 1 VI vybavený teleobjektivem s optickým zoomem, který umožňuje fotografování na dlouhé vzdálenosti s vynikajícími detaily při přiblížení až 7,1x a využívá široké a uživatelsky přívětivé rozpětí ohniskových vzdáleností od 85 mm do 170 mm . Pokročilý objektiv tohoto fotoaparátu zajistí, abyste zachytili nezkreslené snímky při každé ohniskové vzdálenosti, a umožňuje tvorbu úchvatných profesionálních portrétů s nádherným bokeh efektem. Širokoúhlý 24mm objektiv je vybaven obrazovým snímačem „Exmor T for mobile“, který nabízí vynikající výkon při slabém osvětlení, vysokorychlostní ostření (autofokus) s využitím technologie sledování AF, která odhaduje pozici člověka pomocí umělé inteligence.

Displej smartphonu Xperia™ 1 VI posouvá zábavu na vyšší úroveň díky technologii úpravy obrazu pomocí umělé inteligence „Powered by BRAVIA®“, která na displeji reprodukuje obraz v kvalitě, jakou nabízí televizory BRAVIA od společnosti Sony. Také reproduktory byly vylepšeny tak, aby poskytovaly vynikající kvalitu zvuku.

Díky zkušenostem společnosti Sony v oblasti displejů, audia a mobilních her překoná novinka vaše očekávání v oblasti zábavy a nabídne dvoudenní výdrž baterie . Xperia 1 VI přináší kompletně prémiový zážitek z používání smartphonu.

Profesionální fotografie s podporou AI

Snímač Exmor T pro mobilní zařízení vyvinutý společností Sony pro 24mm objektiv fotoaparátu Xperia 1 VI zajišťuje v kombinaci se zpracováním obrazu umělou inteligencí kvalitu obrazu srovnatelnou s fullframovými fotoaparáty. Omezuje šum, nabízí širší dynamický rozsah při slabém osvětlení a zachycuje video s kinematografickým barevným výrazem.

Novinka nabízí zoom se zvětšením 7,1x – teleobjektiv s optickým zoomem má ohniskovou vzdálenost 85 mm až 170 mm, možnost makrofotografování s maximálním zvětšením přibližně 2× a minimální zaostřovací vzdáleností 4 cm, a to i bez speciálního makroobjektivu.

Tento objektiv využívá optický zoom, který umožňuje výrazné zvětšení a pořizování snímků vzdálených objektů ve vysokém rozlišení s nekompromisní kvalitou obrazu pro telemakro i portrétní fotografii. Nabízí telemakro fotografie s využitím konstrukce objektivu se zoomem pro snímky zblízka, vyznačující se ostrými detaily a výrazným bokehem, které překonávají vizuální ostrost pouhého oka. Tato schopnost je vhodná pro zachycení složitých detailů, jako je například střed květu, a přináší uživateli expresivní výsledky.

Nově je model vybaven funkcí sledování objektu při ostření s odhadem polohy člověka – funkcí umělé inteligence, která byla vyvinuta pro fotoaparáty řady Alpha™

Hlavní fotoaparát využívá technologii umělé inteligence, která rozpoznává lidskou postavu a umožňuje přesné sledování objektu při ostření i v náročných podmínkách fotografování, komplikovaných například překážkami, jež zakrývají výhled na snímaný objekt. Tato pokročilá funkce zajišťuje konzistentní, přesné sledování, optimalizuje pořizování snímků v řadě rozmanitých prostředí.

Nová aplikace fotoaparátu, která umožňuje uživatelům vyjadřovat se jednoduchým a intuitivním způsobem

Aplikace fotoaparátu Xperia 1 VI prošla významnou aktualizací a nabízí uživatelsky přívětivé rozhraní navržené pro bezproblémové ovládání. Toto vylepšení upřednostňuje pohodlí, aniž by byla omezena řada dostupných kreativních nástrojů, jako jsou speciální režimy fotografování, například PSM, a přizpůsobitelné barevné předvolby, například „Kreativní vzhled“. Navíc díky sledování fotografovaného objektu dotykem, které nyní dokáže automaticky nastavit jas a upravit barvy, spolu se zavedením nového režimu Pro Video nabízejícího detailní kontrolu nastavení pro snímání videa, mohou uživatelé bez námahy pořizovat fotografie i videa s velice intuitivně a přesně.

Nový chytřejší a jasnější displej

Displej smartphonu Xperia 1 VI je vybaven technologií BRAVIA™ a využívá technologii remasteringu pomocí umělé inteligence, která zlepšuje kontrast, barvy a jas. Tato technologie funguje nejen pro vlastní obsah, ale dokonce i pro streamovací služby.

Pro snadnější sledování za jasných podmínek je nový displej 1,5krát jasnější než předchozí model. Nová technologie Sunlight Vision navíc zajišťuje lepší viditelnost ve venkovním prostředí. Nejenže zesvětluje obraz, ale také provádí zpracování obrazu pomocí umělé inteligence, aby se zabránilo přeexponovaným světlým místům tím, že v reálném čase analyzuje snímky a světlo v okolním prostředí.

Prémiový zvuk, nahlas nebo se sluchátky

Díky novému prémiovému zvukovému obvodu pro 3,5mm kabelová sluchátka, novému výkonnějšímu reproduktoru a inovativním zvukovým technologiím poskytne Xperia 1 VI veškeré hudbě prostor, čistotu a kvalitu, kterou si zaslouží, ať už prostřednictvím kabelových či bezdrátových sluchátek, nebo plnohodnotných stereofonních reproduktorů.

Výkon reproduktorové jednotky byl výrazně posílen. Díky redukci zkreslení při vysokých hlasitostech a optimalizaci nízkofrekvenčního výstupu došlo k výraznému zvýšení hladiny akustického tlaku. Model tak přináší působivější zvukový zážitek, který vás pohltí.

Xperia 1 VI umožňuje využívat nejnovější technologie a formáty zvukového průmyslu, včetně technologií High-Resolution Audio, High-Resolution Audio Wireless, LDAC, Bluetooth® LE Audio (Low Energy) a Snapdragon Sound . Při spárování s vybranými bezdrátovými sluchátky aktivace režimu AAC (Advanced Audio Coding) Connection' dále zvyšuje kvalitu zvuku, a to i v rušném městském prostředí, a zajišťuje tak nerušený požitek z hudby.

Nejlepší výkon baterie u řady Xperia 1

Velkokapacitní a výkonná baterie s kapacitou 5 000 mAh je navržena tak, aby umožnila dva dny běžného používání, a to vše v lehkém těle, které je tenčí než předchozí modely Xperia. Použití komponenty odvádějící teplo z odpařovací komory, nový displej s nízkou spotřebou energie a jedinečná technologie zvyšující energetickou účinnost společně umožňují nepřetržité přehrávání videa po dobu více než 36 hodin , což je přibližně dvakrát více než u předchozích modelů .

Baterie podporuje rychlé nabíjení, kdy dosáhne přibližně 50 % kapacity za pouhých 30 minut, zatímco funkce Battery Care a Xperia Adaptive Charging zajišťují, že se baterie při nabíjení příliš nezatěžuje. Díky tomu vydrží čtyři roky v dobré kondici . Xperia 1 VI navíc podporuje nový bezdrátový standard Wi-Fi 7 . Tento nejnovější komunikační standard umožňuje vysokorychlostní výměnu dat, což zvyšuje uživatelský komfort.

Výkon pro rozvoj vaší kreativity

Mimořádně inteligentní mobilní platforma Snapdragon® 8 Gen 3 otevírá novou éru možností. Tento výkonný procesor rozšiřuje možnosti umělé inteligence telefonu Xperia 1 VI a nabízí bezkonkurenční výkon fotoaparátu, zvuku, her a displeje.

Nová funkce Game Enhancer: „FPS Optimizer“

Funkce FPS Optimiser dynamicky optimalizuje využití procesoru a snímkovou frekvenci na základě herního prostředí. Dotykový vstup byl zdokonalen, nabízí tři rychlosti sledování a dvě úrovně přesnosti dotyku, což zajišťuje bezkonkurenční herní zážitek jak při hraní, tak při živém vysílání, kde je nutná co nejrychlejší reakce. Mobilní platforma Snapdragon® 8 Gen3 Mobile a Snapdragon-Elite Gaming podporují rychlé a plynulé hraní a sledování videa.

Na dotek příjemný a propracovaný design

Xperia 1 VI má povrchovou úpravu zadního panelu s texturou, která nabízí pohodlí, funkčnost i krásu. Tato textura zajišťuje lepší úchop a díky mikrokonvexnímu povrchu z tvrdého skla a matné povrchové úpravě je odolnější proti otiskům prstů a poškrábání povrchu než jiné materiály.

Fotoaparát má robustní kovovou konstrukci, která zajišťuje odolnost i funkčnost, a designově i barevně dokonale ladí s ostatními částmi smartphonu, který tak působí konzistentním, prémiovým dojmem.

Dodává se v různých barevných variantách, které budou ladit s vaším stylem: v černé, platinově stříbrné a khaki zelené .

Ohleduplnost k životnímu prostředí a inkluzivita

Krabička a vanička, v nichž je Xperia 1 VI zabalena, jsou vyrobeny z originálního směsného materiálu vyvinutého společností Sony, který se skládá z bambusu, cukrové třtiny a recyklovaného papíru. Tento materiál umožňuje individuální balení produktu, které neobsahuje žádné plasty . Navíc jsme v rámci úsilí společnosti Sony o snížení množství plastů nahradili plastovou pásku používanou k zapečetění přepravních kartonů papírem, takže je balení šetrnější k životnímu prostředí.

Přibližně 85 % surovin pro některé díly použité uvnitř i vně hlavní jednotky navíc tvoří pryskyřice šetrné k životnímu prostředí (recyklované pryskyřice, pryskyřice na rostlinné bázi atd.), včetně materiálu SORPLAS™, nehořlavého recyklovaného plastu vyvinutého společností Sony.

Snažíme se pomáhat planetě i lidem, kteří na ní žijí. Telefon Xperia 1 VI přináší řadu funkcí pro usnadnění používání, od hlasového ovládání až po zvětšení velikosti textu, a umožňuje tak každému svobodně komunikovat bez ohledu na jeho individuální potřeby. Xperia 1 VI například nabízí funkci, která podává uživateli pomocí zvuku informace o horizontálním měření fotoaparátu během fotografování. Kromě toho přichází společnost Sony s jedinečnou inovací funkce „TalkBack“ systému Android, která „čte“ nabídky na displeji v uživatelsky přívětivém pořadí. Tím zlepšuje přístupnost pro všechny uživatele.

Stylový kryt se stojánkem pro Xperia 1 VI (XQZ-CBEC)

Speciální kryt pro Xperia 1 VI je vybaven gripem pro snadnou manipulaci a stabilní fotografování. Stabilita při používání je dále podpořena novým popruhem, který lze ke krytu připevnit a který je součástí balení. Stojánek navíc umožňuje postavit telefon horizontálně i vertikálně pro větší pohodlí. Zadní strana krytu odráží funkční dotykový design, který se nachází na zadní straně modelu Xperia 1 VI. Tím zajišťuje, aby se zachovala původní funkčnost modelu bez kompromisů i s nasazeným krytem. K dispozici jsou tři barevné varianty ladící s barvami smartphonu. Jednou ze surovin použitých pro výrobu tohoto krytu je materiál SORPLAS .

Ceny a dostupnost

Xperia 1 VI bude k dispozici od poloviny června za doporučenou cenu 34 990 kč. U vybraných prodejců bude možné Xperia 1 VI objednat ve startovací nabídce se sluchátky WH-1000XM5 v černé barvě v hodnotě 9 990 kč. Nabídka platí do vyprodání zásob.


DALŠÍ

CGwillWin