speciál
Vánoční tipy 2010

Vánoční tipy 2010
Vánoční tipy 2010
21:59, 08.12.2010

Cítíš - to kouzlo Vánoc je kolem nás, třpyt a lesk her, je krásné být s nimi zas. Vánoce jsou tady, herní svátky si vychutnej. Pardon za menší ulítnutí zkraje tohoto článku, ale to víte, od té doby, co v Tescu nahodili blyštící se ozdoby na umělotinou prorostlé stromky se prostě nemůžeme v redakci udržet.

Robert si z case od PC udělal jesličky a nasvítil to neony, Marek má Štědrý den už posledních pár dní a s hrami je rozdavačnější než kdy jindy, čehož využívá hlavně Petr a Vlasta, kteří jsou s ohledem na nastálou pohodu nezvykle hyperproduktivní. Jirka v rámci přípravy na recenzování nového Simulátoru vysokozdvižného vozíku už před domem pilně trénuje přepravou odhrabaného sněhu, Jakub zapadl v Tatrách a odborníkovi přes skladové mechanismy Jirkovi se prý už přes týden nemůže dovolat, Karel vzpomíná na staré dobré časy "televizních her, kazet a Tarzana" (interpretuji: Atari 2600, cartridge a Pitfall) a já jen tak v lenosti vyhlížím Santu a prozpěvuju si. Vánoce jsou tady.

Klik pro zvětšení (Vánoční tipy 2010)

A co bychom to byli za lidi, abychom ono vánočné laděni nechtěli přenést i na vás. A vy zase na někoho jiného. A jelikož nás spojuje tak příjemné odvětví zábavy, jakým jsou videohry, co takhle si sobě či někomu ze známých nebo rodiny nenadělit pod stromeček alespoň jeden z letošních herních hitů? Výběr je široký, kvalita a zábavnost zaručena a ceny u her vydaných na začátku roku klesly na minimum. Pozitivum střídá argument. A abychom vám dokázali, že nejsme sobci, přinášíme vám pár žhavých vánočních tipů, na jakéže pecky se to zaměřit.

Mafia 2

Jágra s Haškem si každý spojí s českým hokejem, Nedvěd je symbolem národní kopané a ve hrách naši malou republiku zase proslavila brněnská Mafie. Když obětuji patriostické okecávání, jde o velmi kvalitní městskou akci se silným příběhem a atmosférou hustou jak skotská mlha. Tedy aspoň Petr se v ní v tom nejlepším možném slovasmyslu v srpnu doslova utopil. A na hladinu vyplaval jen aby mohl sepsat recenzi a Vitovi s Joem nasolit parádních 90 ze 100. Čerstvě vydaná speciální rozšířená edice v sobě navíc obsahuje i prozatím všechny vydané externí přídavky za celkem lidové peníze, takže se rozhodně vyplatí investovat spíše do ní. Vánoční hit číslo jedna!




Medal of Honor a Black Ops

Militarii oddaní nadšenci nelení ani o Vánocích a ve střehu jsou i na Štědrý den. Proč jim tedy nezpříjemnit pár večerů podzimními akčními střílečkami Medal of Honor či Black Ops? Ani jedna si sice od nás nevysloužila kdovíjak senzační hodnocení, ovšem nic lepšího letos neseženete. Multiplayer však byl v obou případech tou lepší částí hry, díky čemuž se z večerů možná stanou týdny a měsíce. Sázka na reálnost nechť míří k MoH od EA, vyznavači zběsilé a osvědčené akce si více užíjí nové Call of Duty.

Klik pro zvětšení (Vánoční tipy 2010)

StarCraft 2

Stratégové strategicky vynechali srpnový oddych, zatáhli žaluzie a zasedli k počítačům. Na přelomu prázdnin se totiž v obchodech po dvanácti letech objevil nový StarCraft, tak jak jinak to oslavit než hraním a zas jen hraním. A proč by také ne, dvojka se vyvedla na výbornou, v prodejnosti bořila rekordy a nesmrtelný multiplayer imortalitu umocnil na druhou. Zkrátka a dobře jde o strategii roku, a pakliže má obdarovaný k univerzu SC vřelý vztah, dopřejte mu hodů sběratelské edice se spoustou nadstandardního obsahu v líbivé krabici.

Klik pro zvětšení (Vánoční tipy 2010)

Mass Effect 2

Jakoby měl Petr čich na výjimečné hry. Vesmírné dálavy druhého dílu akčního RPG totiž letos na jaře opět uchvátily a od nás si vysloužily excelentních 95%. Epický emocionální příběh, věhlasná hratelnost, trvanlivost a dějová variabilita potěší galaktické milovníky sci-fi stejně jako ortodoxní vyznavatele žánru RPG. A to je co říct.




Need for Speed: Hot Pursuit

Když se řeknou závody, tak se řadě hráčů nedere na jazyk nic jiného než Need for Speed. Synonymum pro zlatou střední třídu mezi arkádou a simulátorem ale bere posledních pár let za své a Hot Pursuit tomu dodalo korunu. Nejnovější NfS je arkádou jako blázen, což nehodnotíme jako mínus, naopak. Ježdění v nekřesťanské hodiny nepřiměřenou rychlostí v těch nejnabušenějších autech je prostě zábava na dlouhé hodiny, ovšem pokud chcete pořídit přípravu na řidičák, sáhněte radši po něčem jiném. Pár minut v Hot Pursuit a z obdarovaného by se stal neřízený pirát silnic.




Fallout: New Vegas

Další návrat legendy, další parádní počin roku 2010. Kdo Fallout nehrál, nepochopí, jak důležitým přínosem pro celé jeho kultovní univerzum nový New Vegas je. Návrat postapokalyptického mixu akce s RPG představuje vzpomínku na první dva díly, neuvěřitelně dlouho herní dobu a silnou návykovost. Tady není třeba plýtvat slov, pro fanoušky stoprocentní záležitost a ti, kteří k Falloutu ještě nenačichli, nechť použijí nosní sprej. Tohle zaspat nemůžete!

Klik pro zvětšení (Vánoční tipy 2010)


CGwillWin