recenze
Game of Thrones: The Lost Lords

Game of Thrones: The Lost Lords
Game of Thrones: The Lost Lords
19:54, 12.02.2015

Z prvej epizódy adventúrneho spracovania Game of Thrones som bol nesmierne nadšený. Majstri z Telltale Games bravúrne zvládli svoje remeslo na jednotku bez väčších prešľapov. Pokračovanie sa nesie v podobnom duchu a takisto získavajú autori stále môj obdiv.

Majstri prezentácie príbehu

Zvládnuť vlastný príbeh je často jednoduchšie než nesklamať fanúšikov už zabehnutej série. Pokusy o herné spracovanie ságy Pieseň ľadu a ohňa od G.R.R Martina sme tu už mali niekoľko krát. Všetky snahy boli o ničom. Nudné, nezábavné a evidentne šité horúcou ihlou. O to viac som vďačný na rozšírenie príbehu, ktoré plnohodnotne dopĺňa knihy a seriál.

Klik pro zvětšení (Game of Thrones: The Lost Lords)

Pokiaľ seriál iba “nudne” kopíruje a okresáva famózne knižné spracovanie, tak táto adventúra príbeh obohacuje samostatný príbeh. Ten je zakomponovaný medzi tretiu knihu a piatu. Ešte žije “obľúbený” kráľ, Tyrion známy to trpaslík ešte trávi čas v Kráľovom prístavisku. Za nami je však červená svadba, ktorej je svedkom hráč aj v hre. To v prvej epizóde.

Druhá epizóda s názvom The Lost Lords hlásy návrat jednej postavy, ktorej návrat som nečakal. Čo je ale hlavnejšie, dostávame sa za more neďaleko oblasti kde sa práve nachádza Daenerys - matka drakov. Aj tu ovládame člena rodiny rodu Forresterov. Teda rodu, ktorý je hlavnou súčasťou príbehu hry. Sme svedkami udalostiam na pozadí knihy, ktoré zaujímali čitateľa už počas čítania, ale nijak sa k tomu nedostalo. Sme bližšie k tajomným organizáciám a udalostiam, ktoré hýbu na pozadí Meerenu a Yunkai.

Klik pro zvětšení (Game of Thrones: The Lost Lords)

Zároveň sme stále v hrade Forresterov, v kráľovom prístavisku a nová lokalita - The WALL. Čiže tam kam sme jeden charakter poslali, tak tam sme. Budeme brániť sedem kráľovstiev. Aké poetické!

Klik pro zvětšení (Game of Thrones: The Lost Lords)

Stále je však vidieť, že sa hra ešte rozbieha a hlavným jadrom celého deju bude evidentne až tretia epizóda. Celkovo ich má byť šesť. Či sa všetky epizódy stihnú udiať dokonca roka nevieme, ale dalo by sa to stihnúť a boli by sme za to radi všetci v redakcii.

Klik pro zvětšení (Game of Thrones: The Lost Lords)

Totiž jedna epizóda ma približne dve hodiny herného času a udalosti na seba nadväzujú. Ak čakáme na epizódu dva mesiace, je to dlhá doba a už hráč aj zabudne čo sa dovtedy udialo. Z tohto hľadiska sa oplatí počkať na všetky diely a zahrať si ich v krátkom čase. Tak si myslím viac hru užijem. To je taká menšia vada epizodického hrania.

Klik pro zvětšení (Game of Thrones: The Lost Lords)

Výhradu by som v tejto epizóde mal k momentom, ktorých je síce málo, ale sú tu. V istých momentoch som sa cítil stratený. Jednoducho celý čas sme vedení za ruku ako malé deti v predškolskom veku a následne nevieme kam sa pohnúť, čo robiť. Našťastie sme v jednoduchej adventúre a stačilo celú obrazovku prejsť a klikať myšou na všetko čo sa zdalo interaktívne. Podobný problém bol s quick time eventami, kedy som robil čo po mne hra chcela a až na desiaty pokus som sa dostal ďalej.

Klik pro zvětšení (Game of Thrones: The Lost Lords)

Jedna epizóda zaberie približne tie dve hodinky, čiže namiesto celovečerného filmu si nalejte dobrého vínka, ak ste maloletý tak musíte piť kakao to je jasné! Príbeh dobrý, dialógy excelentné a postavy vykreslené v tom najlepšom svetle. Ručím sa za to, že najmä Jon Snow a Tyrion vás potešia. Sú bez jediného chybného náznaku verní svojej predlohe. Všimnúť si však môžeme aj istú podobnosť niektorých postáv z rodu Forresterov s tými ktoré sú hlavnou kostrou hlavného príbehu kníh. Takto použitej inšpirácií sa však nebránim a je to tak správne. Nie je to kopírovanie.

Recenzovaná platforma: PC
SKVĚLÉ
85%
CZECHGAMER
Keď je herné spracovanie vzorom pre ostatných. Takto sa robia hry podľa predlohy.

CGwillWin