Bojí se Epic útoku Apex Legends?

Bojí se Epic útoku Apex Legends?
12:42, 07.02.2019

Apex Legends jsou na světě pouhých pár dní a už rozvířili svět Battle Royale přesně tak jak potřebovali. Ano nedá se dělat žádné závěry o budoucnosti hry a ostatních jen na základě toho, že si nyní chce každý vyzkoušet novou hru co je zdarma. Sice se dá říci, že prominentní Twitch streameři Fortnite hrají tento týden Apex hodně a mnoho jich hru upřímně chválí. Ale do spousty z nich EA investovalo také dost peněz, aby hru streamovali a hráli. Ono to vlastně asi jinak nejde, protože samotné Fortnite jim zaručuje obrovské příjmy. A tím se dostáváme k pointě této novinky.

Support a Creator je program Epicu, který umožňuje při nákupu skinu ve Fortnite (a hry v Epic Store) zadat jméno svého oblíbeného tvůrce na internetu. Může to být streamer nebo youtuber, pokud svůj kód od Epicu dostal může na tom vydělávat. V principu u Fortnite je tomu tak, že za každých 10000 V-Bucks, které lidé utratí s jeho kódem dostane od Epicu nějaké peníze - pro zjednodušení v případě US je to za 100USD (10000 V-bucks - není přesné jsou tam bonusy) dostane 5USD streamer do kapsy. Pro menší je to příjemný bonus, pro obrovské typu Dakotaz, TFue a samozřejmě Ninja to jde do desítek tisíc dolarů. A čirou náhodou v týdnu, kdy svět vezme útokem Apex Legends. Epic potají oznámí, že na omezenou dobu zvyšuje výplatu ze Support a Creator na čtyřnásobek. Tudíž místo 5USD na 20USD, a to už je pěkný skok.

Samozřejmě je to na první pohled vlídný krok vůči jejich streamerům a tzv. content creatorům. Zároveň tak bojují penězi proti penězům EA. Ale stejně jako spousta fanoušků Fortnite, si nemůžu pomoci, že je to trochu zoufalý a kritiku ignorující krok. Faktem je, že spousta hráčů Fortnite má v posledních měsících velké výtky k tomu, kam Epic hru směřuje. Běžné módy jsou těžké, protože neexistuje žádný Ranked mód či Skill-based matchmaking, který by odlákal zkušené jinam (Pop-Up Cupy nestačí). Z toho důvodu běžní hráči mohou potkat nabušené try-hard a nemají šanci vyhrát. Proto hrají raději Team Rumble nebo další "casual" módy. To způsobuje, že v běžných lobby je narváno "skillery". A i ti lepší hráči mezi masami mají co dělat, aby si hru užívali. Už není tak odlehčená a člověk musí dřít, aby dosáhl lepšího výsledku.

O tom, že letadla hru ničí a Epic do hry přidává zbytečné zbraně a bojuje s balancingem ani nemluvě. Výsledkem je, že i bez potvrzení nějakými čísly (těmi se Epic chlubit nebude), se zdá že to podstatné v Battle Royale hraje méně a méně lidí. A hlavně méně lidí se u hry baví. To zejména platí i pro streamery, a dokonce i eSport hráče, kteří si stěžují ne mnoho věcí. Z toho důvodu krok Epicu jenom zavřít pusu content creatorům penězi navíc působí jako úplná ignorace reálného stavu věci a nedostatek sebereflexe.


DALŠÍ

CGwillWin