recenze
Beoplay E8 2.0 - druhá generace luxusních bezdrátových sluchátek

Beoplay E8 2.0 - druhá generace luxusních bezdrátových sluchátek - recenze
Beoplay E8 2.0 - druhá generace luxusních bezdrátových sluchátek - recenze
12:00, 26.04.2019

BANG & OLUFSEN je dánský výrobce spotřební elektroniky, jehož vlajkovými loděmi jsou výstupní audio zařízení – sluchátka a reproduktory. Jejich sluchátka Beoplay E8 2.0 jsou „špunty“, které si zakládají na designu a na opravdovém a doslovném významu slova „bezdrátový“. Jak již název napovídá, jedná se o druhou generaci Beoplay E8, která nabízejí několik funkčních vylepšení, delší výdrž akumulátoru i bezdrátové dobíjení.

V balení kromě samotných sluchátek naleznete napájecí kabel USB-C, stručný návod a hned pět párů nástavců do uší – čtyři silikonové ve velikostech XS, S, M a L, a k tomu jeden pěnový ve velikosti M.

Beoplay E8 2.0 - "špunty“, které si zakládají na designu a na opravdovém a doslovném významu slova „bezdrátový“.

Klik pro zvětšení (Beoplay E8 2.0 - druhá generace luxusních bezdrátových sluchátek - recenze)

Bezdrátové. Doslova.

Sluchátka jsou uložena v pouzdře, vyrobeném z kůže a broušeného hliníku. Důraz je kladen na precizní zpracování a luxusní vzhled. Na jeho přední straně je dioda, která po vložení sluchátek ukazuje stav jejich baterie. Zezadu se nachází vstup pro kabel USB-C a tři malé diody indikující stav jeho akumulátoru.

Pouzdro totiž funguje nejen jako nabíjecí stanice pro sluchátka, ale zároveň jako akumulátor. Můžete jej tedy přednabít a následně použít bezdrátově. Dokáže třikrát zcela dobít samotná sluchátka, což Vám dá 12 extra hodin poslechu k průvodním čtyřem, které vydrží sluchátka na první nabití. Ve finále 16 hodin bez nutnosti použít napájecí kabel. Pouzdro navíc můžete položit na bezdrátovou nabíjecí podložku (není součástí balení), takže ani není nutné používat USB-C kabel. Celkové nabití trvá přibližně 2 hodiny.

Uvnitř pouzdra jsou uložena samotná sluchátka v padnoucích výřezech s kontakty pro napájení a s magnety pro snadné a stabilní umístění „pecek“.

Pouzdro z kůže a broušeného hliníku funguje zároveň jako akumulátor, takže sluchátka můžete 3x znovu bezdrátové nabít, což vám dá celkem 16 hodin poslechu.

Klik pro zvětšení (Beoplay E8 2.0 - druhá generace luxusních bezdrátových sluchátek - recenze)

Design na prvním místě

Bezdrátová sluchátka Beoplay E8 2.0 necílí na běžce či sportovce obecně. Na prvním místě je spojení designu a funkčnosti. Díky tomu jsou větší než běžné „špunty“, nepotřebují však žádnou oporu k udržení se v uších. Celé kouzlo je ve správném chvatu, který se poměrně rychle naučíte – stačí zastrčit do uší, pootočit dolů a sluchátka drží. Opravdu drží.

Beoplay E8 2.0 jsou k dostání ve čtyřech barevných variantách – v černé (Black), tmavě modré (Indigo Blue), šedé v béžovém pouzdře (Natural) a béžovo-růžové (Limestone). Ladící barevné provedení mají i přiložené silikonové a pěnové nástavce. Jednobarevný design a ovládací touchpad na každém sluchátku, který zdobí logo výrobce, jsou vyvedeny elegantně a slovo luxusní je zde namístě. Špunty jsou označena písmeny R a L pro rychlejší orientaci. Pod označením je dvojice kontaktů pro „připojení“ k pouzdru. Na pravém je uvnitř R ještě dioda indikující provoz sluchátek.

Kvalita zvukové reprodukce je na vysoké úrovni. Svou konstrukcí izolují okolní zvuky a při správném zavedení do uší Vás potěší precizním zážitkem. Frekvenční rozsah je 20 – 20.000 Hz a impedance 16 ohmů. Špunty v uších téměř neucítíte při jejich hmotnosti 7, resp. 6 gramů.

Kvalita zvuku je na vysoké úrovni. Sluchátka izolují okolní zvuky a potěší Vás precizním zážitkem.

Klik pro zvětšení (Beoplay E8 2.0 - druhá generace luxusních bezdrátových sluchátek - recenze)

Ovládání

Beoplay E8 2.0 přinášejí naprostou svobodu, takže telefon nemusíte vytáhnout z kapsy při ovládání a přepínání hudebního přehrávače, ani pro případný telefonní hovor. Zároveň můžete ovládat mobil i přes hlasové povely. Právě svoboda je obrovskou výhodou těchto sluchátek a jediné, co potřebujete, je naučit se základní povely pro oba touchpady. Zde myslel výrobce na vše, co by Vás mohlo napadnout. Zároveň však povelů není přehnané množství a je vcelku jednoduché se je naučit.

Po prvním zapnutí sluchátka rychle spárujete, což už znovu provádět nebudete. Následně je připojíte přes Bluetooth s mobilním telefonem či dalším podporujícím zařízením a můžete se pustit do poslechu. Touchpad na pravém sluchátku po poklepu spustí reprodukci a levé hraje do té doby, než je vzdáleno od pravého na více než cca. 20 centimetrů. V neposlední řadě každé obsahuje i mikrofon, pokud tedy Váš poslech přeruší telefonní hovor, není třeba brát do ruky telefon. A to doslova díky intuitivnímu ovládání na samotných sluchátkách.

Klik pro zvětšení (Beoplay E8 2.0 - druhá generace luxusních bezdrátových sluchátek - recenze)

Základní funkce:
  • 1x poklep na pravé sluchátko: zapnutí sluchátek / přehrávání hudby / pauza
  • 1x poklep na levé sluchátko: režim Audio Transparency (prostupnost okolních zvuků do reprodukce)
  • 2x poklep na pravé sluchátko: další skladba
  • 2x poklep na levé sluchátko: předchozí skladba
  • přidržení na pravém sluchátku: zvýšení hlasitosti
  • přidržení na levém sluchátku: snížení hlasitosti
  • 3x poklep na pravé sluchátko: aktivace hlasového ovládání
  • Funkce při telefonním hovoru:
  • 1x poklep na pravé či levé sluchátko: přijetí hovoru
  • 2x poklep na pravé či levé sluchátko: konec hovoru
  • přidržení na pravém či levém sluchátku: odmítnutí hovoru
  • Při prvním použití:
  • přidržení na obou touchpadech po dobu 5 vteřin: zpárování sluchátek
  • Klik pro zvětšení (Beoplay E8 2.0 - druhá generace luxusních bezdrátových sluchátek - recenze)

    Beoplay E8 2.0 jsou luxusní špuntová sluchátka - designovým provedením i funkčností. Poslech hudby, obsluha telefonu i hovory zvládnete bez nutnosti interakce s mobilem.

    Klik pro zvětšení (Beoplay E8 2.0 - druhá generace luxusních bezdrátových sluchátek - recenze)

    Verdikt

    Beoplay E8 2.0 jsou luxusní špuntová sluchátka, a to jak designovým provedením, tak funkčností. Poslech hudby, ale i obsluha telefonu a hovory, to vše dokážete bez nutnosti interakce s mobilem. Při ceně 8.990 Kč je dobrou zprávou pro ty, kteří mají již první generaci, že si mohou dokoupit pouzdro i samostatně. Sluchátka totiž doznala minimálních změn, hlavní výhodou je rozšířená kapacita akumulátoru pouzdra, jeho tovární provedení a jeho bezdrátovost. Stejně tak nemusíte smutnit, pokud ztratíte jedno ze sluchátek, jdou dokoupit i samostatně.

    Klik pro zvětšení (Beoplay E8 2.0 - druhá generace luxusních bezdrátových sluchátek - recenze)

    Ve své kategorii, kdy se orientují na náročné zákazníky, kteří nechtějí dělat kompromisy ani ve vzhledu, ani ve výkonu a kvalitě reprodukce, jsou Beoplay E8 2.0 plnohodnotnou a rovnoprávnou konkurencí AirPods od Applu. Zároveň jsou produktem, který by neměl přehlédnout žádný hudební fajnšmekr.

    Za poskytnutí produktu na recenzi děkujeme společnosti Whispr

    Klik pro zvětšení (Beoplay E8 2.0 - druhá generace luxusních bezdrátových sluchátek - recenze)

    
    CGwillWin