Skúmajte tajomstvá zeme prostredníctvom hry...

Skúmajte tajomstvá zeme prostredníctvom hry...
14:15, 19.12.2019

Za projektom Dinosaur Fossil Hunter, sa prekvapivo neskrýva žiadna akčná koncepcia, ale naopak netradičný simulátor (aj keď na pomery dneška nemusíme už asi žiadny simulátor označovať za netradičný) povolania paleontológ. Hráč tak prevezme úlohu skúmania a bádania po dávno stratených fosíliách, ktoré sú posledným odkazom zabudnutých civilizácií a živočíšnych druhov.

Spoločnosť Pyramid Games sa pre rok 2020 a výhradne na PC, snaží totižto pripraviť koktail známych ale aj nie práve bežne prezentovaných faktov z histórie našej zeme. Dinosaur Fossil Hunter by tak mohol pôsobiť aj silným edukačným dojmom na mladšie, ale pokojne aj staršie publikum. Obzvlášť ak milujete dinosaurov a všetko okolo nich. V základnej verzii postupne preskúmate tri rôzne americké štáty - Montana, Wyoming a Utah, ktoré doslova prebrodíte v terénnom automobile, aby ste našli prehistorické fosílie. Čaká vás tak cesta bahnom, vodou a rôznymi nebezpečenstvami spojenými s prírodou, preskúmate rozsiahly terén, prekonáte skaliská a vodné útvary, to všetko v túžbe dosiahnuť statusu nesmrteľnosti. Pri tom musíte pochopiteľne používať veľa nástrojov, ako sú reťazová píla, lopata, dynamit alebo krompáč.

A čo je najdôležitejšie; navrhnúť si môžete svoju vlastnú diorámu s prehistorickými scénami. Vyberiete si všetky prvky, od malých rastlín po skaly a dokonca aj typy zeme. Usporiadate dinosaurov tak, aby vytvárali vzrušujúce a dynamické obrazy, vďaka ktorým sa predstavivosť zhmotní do živej masy. A ak náhodou pocítite únavu, vždy si môžete na nejaký ten čas oddýchnuť u hromady minihier, ako je napríklad rybolov v krásnej prírode. Trailer pre Dinosaur Fossil Hunter vás už netrpezlivo očakáva nižšie a dokonca ho nemusíte ani oprašovať.


DALŠÍ

CGwillWin