The Last of Us by sa mohol objaviť aj na PC

The Last of Us by sa mohol objaviť aj na PC
14:52, 20.01.2020

Ostávajú ešte viac než štyri mesiace do príchodu, teraz už rozhodne prvej najočakávanejšej značky roku 2020 (po tom ako nám odložili Cyberpunk) a teda druhej časti série The Last of Us, a už tu máme prvé náznaky na stratu exkluzivity.

Možno sa to na prvý pohľad zdá byť ako hlúposť, každopádne neišlo by tak úplne o niečo nereálne, keďže spoločnosť Naughty Dog si práve podala zaujímavý inzerát. V ňom pátrajú po budúcom kolegovi, ktorého schopnosti by mali pojať prácu s NVIDIA CUD a AMD GCN či skúsenosti s DirectX12 a Vulkan. Máme tu teda hneď niekoľko zaujímavých scenárov, kde sa na jednej strane môže jednať o prechod prvej časti série do vôd PC, alebo na tej druhej, kompletné prerobenie oboch častí pre stolné počítače.

Nenechajte sa úplne pomýliť faktom ohľadom vydavateľa, teda SONY, keďže práva na hry sú v týchto prípadoch dosť komplikované a nedávno sme sa v tomto smere mohli čudovať nad odchodom francúzskeho Quantic Dream, ktorý následne všetky svoje doterajšie exkluzivity prerobil aj do PC formátu. Celému tomuto faktu predchádzali rovnako štylizované inzeráty, ako v prípade Naughty Dog. Tu je však predsa len situácia odlišná. Samotné Naughty Dog totižto od roku 2001 priamo patrí spoločnosti SONY a ak by k nejakým portom prišlo, musel by sa spomínaný Japonský gigant na celej veci podieľať. Bude teda osud slávneho The Last of Us spojený aj s počítačmi?


DALŠÍ

CGwillWin