recenze
WD Blue SN550 M.2 NVMe SSD

WD Blue SN550 M.2 NVMe SSD - recenze
WD Blue SN550 M.2 NVMe SSD - recenze
12:30, 21.04.2020

Keď si niekto v súčasnosti zaumieni upgradnúť, alebo poskladať nový počítač, len málokedy nesiahne po SSD disku, ktoré svojou rýchlosťou a kompaktnosťou trhajú stále viac a viac rekordov. S príchodom M2 diskov sa kompaktnosť oproti SATA ešte zvýšila a dnes sa tak pozrieme len na pár centimetrový kúsok plastu, ktorý dokáže držať pohromade celý váš operačný systém, či v okamihu spustiť tie najobľúbenejšie hry.

Klik pro zvětšení (WD Blue SN550 M.2 NVMe SSD - recenze)

WD Blue predstavuje triedu produktov, pre o čosi menej náročnejších používateľov, ako nami už recenzované produkty triedy WD Black. To avšak neznamená akýsi zásadný pokles na kvalite, no skôr ide o rôznu rýchlosť zápisu a malé rozdiely v detailoch, na ktoré si potrpia profesionáli. "Nižšej" triede odpovedá aj nižšia cenovka a tak tu pri tomto 500 GB SSD s rýchlosťou čítania 2.4GB/s a zápisu 1.75GB/s zaplatíme len niečo okolo 85€ /2200 Kč.

Klik pro zvětšení (WD Blue SN550 M.2 NVMe SSD - recenze)

Avizovaná R/W rýchlosť bohate stačí ako na systém, tak prípadne aj hry, ktorým by toto rýchle čítanie chceli dopriať. Počas recenzie som sa nestretol so žiadnou väčšou komplikáciou, avšak možno bude užitočné spomenúť, že v balení sa nenachádza M2 skrutka, pomocou ktorej disk upevníte v slote na matičnej doske (ak ho nemáte v balení dosky) a tá dosť obtiažne zháňa.

Klik pro zvětšení (WD Blue SN550 M.2 NVMe SSD - recenze)

WD Blue SN550 zoženiete v troch verziách, a to 250GB, 500GB a 1TB. Odpadá tu teda potreba kupovať drahší WD Black pri potrebe 1 TB kapacity, ako to bolo pri predchodcovi SN500. Musím uznať že v tejto cenovej relácii je tento disk výborný pomerom cena/výkon a prakticky úplne pochováva "staré" SATA SSD, ktoré si už nemáme dôvod kúpiť.

Za poskytnutie produktu na recenziu ďakujeme spoločnosti Klik pro zvětšení (WD Blue SN550 M.2 NVMe SSD - recenze)


CGwillWin