Nový The Last of Us ide na ruku zrakovo handicapovaným

Nový The Last of Us ide na ruku zrakovo handicapovaným
13:27, 17.06.2020

Už tento piatok prichádza toľko očakávaná exkluzivita a pokračovanie značky The Last of Us od Naughty Dog. Part II je dozaista jedinečným dielom, o čom ste si mali možnosť prečítať aj v našej recenzii, ale ešte než sa posadíte ku svojím PlayStation 4 konzolám a o jeho kvalitách sa presvedčíte osobne, poďme sa pozrieť na aspekt akejsi prístupnosti voči handicapovaným.

Posledné roky sa totižto do tradične ponímaného game podhubia dostávajú aj tí menej šťastní z nás, ktorým osud do vienka nadelil viac než len bežné problémy. Veľké herné spoločnosti sa snažia prinášať menšie a väčšie úľavy tak, aby ich hry mohli prejsť aj ľudia s postihnutím a špeciálnou kategóriou sú hráči so zrakovým handicapom. Tu sa dostávame k hlavnej pointe aj tejto novinky. Jeden zo zakladateľov známeho serveru "Môžem to hrať?", kde nájdete indície na čo najlepší herný zážitok za určitých podmienok, Steve Saylor, sa doslova rozplakal nad výsledkom vlastných nápadov. Tento nevidiaci hráč totižto pomáhal definovať štandard nastavení pre The Last of Us 2 a z výslednej práce nakoniec vyplynulo, že si tento epický zážitok môžete komplet užiť aj ako nevidiaci a to bez akýchkoľvek kompromisov. Primárne vďaka zvuku samozrejme.

Steve sa počas prvého hrania doslova rozplakal a svojou dojemnou reakciou na seba strhol o to väčšiu pozornosť. Sám Neil Druckmann sa mu poďakoval a označil ho za zdroj veľkej inšpirácie.


DALŠÍ

CGwillWin