Ghost of Tsushima ponúkne komplexnosť aj v boji

Ghost of Tsushima ponúkne komplexnosť aj v boji
09:41, 24.06.2020

Do vydania novej hry od štúdia SP (Sucker Punch), teda akčnej adventúrky Ghost of Tsushima, ostáva už len necelý mesiac. Z doterajšej prezentácie sme mali možnosť badať silný príklon ku stealth mechanikám ako aj podrobnému skúmaniu rozsiahlej oblasti pomocou koňa. Čo sa týka boja samotného, kde hlavný hrdina Jin Sakai pôsobí ako klin vrazený priamo do stredu Mongolskej okupačnej armády, sme však zatiaľ veľa informácií nepočuli. Túto skutočnosť sa snaží SP vyvážiť nižšie prezentovaným klipom, kde je možné sledovať taktiku pri menení gardu, ako aj celej schémy obranných úskokov.

Ako trénovaný samuraj máte k dispozícii silnejšie a slabšie útoky s tým, že kedykoľvek počas ich spustenia dokážete pohotovo reagovať na zmenu taktiky súpera. Tento aspekt je nesmierne dôležitý pre vyšší stupeň náročnosti, kde stačí len krátky moment nepozornosti a skončíte na zemi v kaluži krvi. Ďalšou zaujímavosťou je časovanie útokov a obrany. Tu máte šancu takticky mapovať kroky protistrany aj v momente, kedy ste sám na dvoch/troch jedincov. Koncept vám to umožní a čím viac vylepšení Jin dostane (to už je na vás samozrejme), o to efektívnejšie sa dokáže vyhrabať z totálnej defenzívy, a to len jedným ťahom.

V neposlednej rade je nesmierne dôležité poznať výbavu súpera, ktorý sa voči vám rozbehne. Každý má totižto na sebe odlišný formát výstroje a tam, kde si niekto chráni vrchnú časť tela, budete len márne sekať do jeho brnenia a zase naopak. Zmena gardu a držania meču je tu rovnako dôležitým faktom, ako to bolo a je v sérii Nioh. Ghost of Tsushima vychádza 17. 7. 2020 exkluzívne na PlayStation 4, a to aj s CZ lokalizáciou formou textu. Náš server vám s radosťou pripraví jeho komplexnú recenziu.


DALŠÍ

CGwillWin