hw
Samsung představuje nejvýkonnější zakřivený herní monitor na světě

Samsung představuje nejvýkonnější zakřivený herní monitor na světě
20:55, 05.07.2020

Samsung, světový lídr na trhu herních monitorů, postupně po celém světě zahajuje prodej nejnovějšího zakřiveného modelu Odyssey G9. Firma ho představila na veletrhu CES 2020 coby nový přírůstek do řady Odyssey vedle modelu G7. Ten do herního světa vnesl převratné změny tím, že v sobě spojil všechny klíčové prvky moderního hraní na nejvyšší úrovni: pohodlné zakřivení, špičkovou interakci, která uživatele vtáhne do děje, a dokonalou obrazovou kvalitu. Odyssey G9 bude na českém trhu dostupný od srpna 2020 za doporučenou cenu 39 990 Kč ve značkových prodejnách Samsung, na samsung.cz a u vybraných prodejců elektroniky.

O výtečném výkonu nových monitorů Odyssey svědčí i verdikt přední mezinárodní organizace TÜV Rheinland, která ocenila jedinečný zakřivený displej 1000R certifikátem Eye Comfort. Kromě toho model Odyssey G9 obdržel jako první monitor na světě certifikát o podpoře HRD10+, což znamená hry a další obsah ve vynikající kvalitě díky kombinaci technologie Quantum dot a panelu HDR1000. Na zmíněném veletrhu CES 2020 navíc získal Samsung Odyssey G9 i ocenění za nejlepší inovaci v kategorii počítačových periferií a příslušenství.

Klik pro zvětšení (Samsung představuje nejvýkonnější zakřivený herní monitor na světě)

„Teprve nedávno jsme představili zakřivený herní monitor Odyssey G7 a dnes už se k němu přidává model G9, první herní typ s rozlišením Dual QHD a zakřivením 1000R. Tím Samsung jen posiluje svou pozici světové jedničky na trhu herních monitorů – naše inovace přicházejí tempem, které nemá srovnání,“ říká Hyesung Ha, vrchní viceprezident divize zobrazovacích zařízení ve společnosti Samsung Electronics. „Zakřivený monitor Samsung Odyssey G9 posouvá laťku v herním oboru – každý hráč díky němu získá podstatnou výhodu.“

Klik pro zvětšení (Samsung představuje nejvýkonnější zakřivený herní monitor na světě)

Hráči potřebují především bleskurychlou odezvu, pokud možno žádné rušivé vlivy a dokonalou spolehlivost. A právě to jim G9 díky nejnovějším funkcím a parametrům nabízí. Monitor s úhlopříčkou 49 palců (124 cm) je jako první typ na světě vybaven rozlišením Dual Quad High-Definition neboli DQHD, což znamená 5120×1440 bodů, a zároveň zakřivením 1000R. I další parametry stojí za to – odezva jen 1 ms, obnovovací frekvence 240 Hz nebo špičková obrazová technologie QLED. Hraní na tomto monitoru je zkrátka skvělý zážitek, mimo jiné i díky kompatibilitě s technologií NVIDIA G- SYNC® a systému Adaptive Sync ve verzi DP1.4.

Klik pro zvětšení (Samsung představuje nejvýkonnější zakřivený herní monitor na světě)

Za pozornost stojí i originální futuristický design v lesklém bílém provedení. Monitor je vybaven systémem Infinity Core Lighting, který dokáže podsvítit displej 52 různými barvami a pěti světelnými efekty. I tím se monitor liší od konkurence a hráči to jistě ocení.


DALŠÍ

CGwillWin