hw
ASUS a notebooky s novou generáciou procesorov Intel Core

ASUS a notebooky s novou generáciou procesorov Intel Core
18:01, 03.09.2020

Spoločnosť ASUS, ostatne ako aj ich priama konkurencia, aktuálne naskakuje na rozbehnutý vlak okolo jedenástej generácie procesorov Intel Core, s čím sa pochopiteľne spája predstavenie nových zástupcov členitej rodiny notebookov s ich logom. Počas nedávnej digitálnej konferencie s názvom Built for Brilliance prenášanej z ďalekého Taiwanu, padali rekordy v tenkosti (z nižšie priloženej tlačovej správy vypichnem; najtenší konvertibilný notebook s OLED displejom na svete aka ZenBook Flip S) či vo váhe, ale všetko sa pochopiteľne krútilo okolo Intel Evo dizajnu a samotných procesorov Intel Core aj s ich jedenástou kapitolou života. Ešte než vám jednotlivé prenosné počítače zrecenzujeme - minimálne čas z nich sa pokúsime, ponúkam vám onen čerstvý koktail z ingrediencií spoločnosti ASUS.

ASUS predstavuje nový rad notebookov s 11. generáciou procesorov Intel Core a prvý notebook s dizajnom Intel Evo

• ASUS oznámil nové notebooky s 11. generáciou procesorov Intel® Core™ a notebooky založené na dizajne Intel® Evo™

• ZenBook Flip S (UX371) je najtenší konvertibilný notebook s OLED displejom na svete a prvý ASUS notebook, ktorý spĺňa podmienky dizajnu Intel® Evo™ (FHD verzia s 1 W panelom)

• ZenBook S (UX393) je najtenší a najľahší notebook na svete s displejom s pomerom obrazovky 3:2 a rozlíšením 3,3K

• ZenBook Pro 15 (UX535) je najmenší 15“ notebook na svete so 4K OLED displejom

• ExpertBook B9 (B9400) je najľahší 14“ biznis notebook

ASUS predstavil kompletné portfólio nových a vylepšených počítačov na virtuálnej tlačovej konferencii Built for Brilliance. Medzi predstavené novinky patria notebooky s 11. generáciou procesorov Intel® Core™ a notebook, ktorý spĺňa podmienky dizajnu Intel® Evo™. Revolučnou novinkou je práve ZenBook Flip S (UX371), najtenší konvertibilný notebook s OLED displejom na svete a prvý ASUS notebook, ktorý spĺňa podmienky dizajnu Intel Evo ; ZenBook S (UX393), najtenší a najľahší notebook na svete s displejom s pomerom obrazovky 3:2 a rozlíšením 3,3K ; ZenBook 14 Ultralight (UX435EAL/EGL), najľahší 14-palcový ZenBook s hmotnosťou iba 980 g ; ZenBook Pro 15 (UX535), najmenší 15-palcový notebook na svete so 4K OLED displejom ; a ExpertBook B9 (B9400), najľahší 14-palcový biznis notebook .

“ASUS je známy ako líder v dizajne počítačov a inováciách. Každý rok prináša ako prvý počítače s novou generáciou procesorov od Intelu,” povedal ASUS co-CEO Samson Hu. “Tohtoročné portfólio notebookov prináša nové zážitky pre používateľov vďaka najvyspelejším technológiám. ASUS sprístupňuje najnovšie technológie zo segmentov displejov, zvuku, softvéru a sieťovej konektivity a tým mení spôsob, ako používatelia používajú svoje zariadenia.”

Najnovšie notebooky ASUS sú vybavené 11. generáciou procesorov Intel® Core™ a novou grafickou kartou Intel® Iris® Xe, vďaka čomu posúvajú hranice výkonu v tenkých a ľahkých notebookoch a prinášajú používateľom najlepšie zážitky z hľadiska produktivity, kreativity, hrania, zábavy a kolaborácie. 11. generácia procesorov Intel Core využíva silu umelej inteligencie pre dosiahnutie bezkonkurenčných rýchlostí a inteligentného výkonu počas každodenného používania a tiež integrované technológie Intel® WiFi 6 a Thunderbolt™ 4 pre rýchlu a spoľahlivú konektivitu. Grafické čipy Intel Iris Xe ponúkajú výkon na úrovni diskrétnych grafických kariet pre zážitok novej generácie.

ASUS predstavil počas tlačovej konferencie notebook ZenBook Flip S (UX371, FHD verziu s 1 W panelom), ktorý spĺňa špecifikácie dizajnu Intel Evo. Ďalšie notebooky portfólia pre rok 2020 budú takisto otestované pre tieto špecifikácie. Intel Evo notebooky sú navrhnuté, aby spĺňali špecifikácie a kľúčové vlastnosti projektu Athena a ponúkli prémiový výkon, odozvu, energetickú efektivitu batérie a špičkové vizuály. Tieto notebooky takisto využívajú grafický čip Intel Iris Xe a obsahujú Intel WiFi 6 a Thunderbolt 4.

„ASUS má skvelé portfólio nových notebookov s procesormi Intel® Core™ a zážitkovými inováciami, ktoré sa nám podarilo spoločne dosiahnuť vďaka projektu Project Athena, vrátane prvého ASUS notebooku s dizajnom Intel Evo, ASUS Zenbook Flip S,” povedal Chris Walker, podnikový viceprezident divízie Mobile Computing Platforms v spoločnosti Intel. „Naše procesory 11. generácie Intel® Core™ s grafickou kartou Intel Iris Xe prinášajú najlepší výkon na trhu pre tenké a ľahké notebooky, od produktivity, cez tvorbu obsahu až po zábavu.”
„ASUS pokračuje v inovovaní Windows počítačov, aby splnil neustále sa meniace požiadavky dnešných používateľov,” povedala Nicole Dezen, viceprezidentka divízie Device Partner Sales v spoločnosti Microsoft Corp. “Od notebooku ExpertBook B9, ktorého odolnosť spĺňa vojenské štandardy a prináša mobilitu pre profesionálov, až po notebooky radu ZenBook, ktoré sú vylepšené o najnovší grafický čip a WiFi 6, používatelia si určite užijú bezpečnosť a produktivitu na týchto nových počítačoch.”

Portfólio nových notebookov využíva okrem technológií od Intelu aj špičkové riešenia od ASUSu, vrátane niektorých, ktoré sú zamerané na rastúci trend práce mimo kancelárie.

ASUS notebooky s OLED displejmi poskytujú výnimočne detailné a realistické vizuály s podsvietením, ktoré je šetrné k ľudským očiam. Každý displej ponúka živé a jasné farby, pohyb bez šmúh, 100 % pokrytie priestoru DCI-P3, 0,2 ms odozvu, hlboké zobrazenie čiernej, ktoré je certifikované ako VESA DisplayHDR™ 500 True Black, kontrast 1,000,000:1 a certifikáciu PANTONE® Validated pre verné zobrazenie farieb. Displeje tiež spĺňajú certifikáciu TÜV Rheinland, ktorá berie do úvahy vyžarovanie modrého svetla a starostlivosť o ľudské oči.

Rozhranie ASUS ScreenXpert 2.0 pre funkciu ASUS ScreenPad prináša pokročilú produktivitu a funkcie, ako je intuitívny dizajn rozhrania, rýchlejšia práca medzi obrazovkami, personalizovaný multitasking a kompatibilita s viacerými nástrojmi od ASUSu. MyASUS je portál pre rýchly prístup k aplikáciám ASUSu a softvéru na správu systému, optimalizáciu výkonu a kontakt s podporou spoločnosti ASUS. V rámci tohto portálu je možné prispôsobiť si viacero systémových nastavení – okrem iného je k dispozícii nové a vylepšené nastavenie ventilátorov. Toto nastavenie umožňuje aktivovať tichý režim pre tichšie pracovné prostredie, režim výkonu pre náročné aplikácie či štandardný režim pre každodenné úkony.

Pre prácu z domu alebo na diaľku poskytuje ASUS technológiu ASUS WiFi Master a tlmenie okolitého hluku a nechcených zvukov pomocou umelej inteligencie. ASUS WiFi Master využíva funkcie WiFi SmartConnect, WiFi Stabilizer a WiFi RangeBoost na zabezpečenie stabilného bezdrôtového pripojenia, filtrovanie rušenia a automatický výber najlepšieho WiFi signálu. Tlmenie okolitého hluku pomocou umelej inteligencie využíva strojové učenie na odstránenie nežiadaných zvukov počas konferenčných hovorov. Táto funkcia je dostupná cez portál MyASUS.

ASUS ZenBook Flip S (UX371)

Ultrakompaktný ZenBook Flip S je prvý ASUS notebook, ktorý spĺňa podmienky dizajnu Intel Evo. Disponuje výbornou prenosnosťou vďaka hrúbke iba 13,9 mm a hmotnosti iba 1.2 kg . Vo výbave má 4K UHD OLED NanoEdge PANTONE® Validated dotykový displej so 100 % pokrytím farebného priestoru DCI-P3 a certifikáciami VESA DisplayHDR 500 True Black a TÜV Rheinland. Displej podporuje aj nový aktívny stylus ASUS Pen so 4096 úrovňami tlaku.

ZenBook Flip S má luxusný prémiový dizajn a 360° ErgoLift pánt, vďaka ktorému ho môžete používať ako notebook, tablet alebo čokoľvek medzi. ASUS NumberPad 2.0 umožňuje rýchle vkladanie dát a nová klávesnica od kraja ku kraju ponúka dodatočné funkčné klávesy.

Výborný mobilný výkon zabezpečuje procesor až do 11. generácie Intel® Core™ i7 s grafickým čipom Intel Iris Xe, až 16 GB RAM a až 1 TB PCIe® 3.0 x4 SSD úložiskom. O konektivitu sa starajú dva Thunderbolt™ 4 USB-C® porty, USB 3.2 Gen 1 Type-A port a HDMI port. Batéria s vysokou kapacitou zabezpečuje výdrž až 15 hodín .

Klik pro zvětšení (ASUS a notebooky s novou generáciou procesorov Intel Core)

ASUS ZenBook Flip 13 (UX363)


Kompaktný ZenBook Flip 13 má hrúbku iba 13,9 mm a hmotnosť 1,3 kg7. Vo výbave má 360° ErgoLift pánt pre rôzne formy používania od notebooku až po tablet. Pánt takisto automaticky nadvihne klávesnicu s novým dizajnom pre pohodlnejšie písanie a lepšie chladenie.

67 Wh batéria ponúka výdrž batérie až 14 hodín . ZenBook Flip 13 podporuje rýchle nabíjanie pomocou priloženého 65 W adaptéra a technológia ASUS USB-C® Easy Charge umožňuje využiť široké spektrum štandardných USB-C alebo USB-C Power Delivery (PD) nabíjačiek.

ZenBook Flip 13 disponuje štýlovým NanoEdge FHD OLED dotykovým displejom s podporou nového pera ASUS Pen. O výkon sa stará procesor 11. generácie Intel® Core™ i7 s grafickým čipom Intel Iris Xe, 16 GB RAM a až 1 TB PCIe® 3.0 SSD úložisko.

Klik pro zvětšení (ASUS a notebooky s novou generáciou procesorov Intel Core)

ASUS ZenBook S (UX393)

ZenBook S je prémiový ultraprenosný 13,9-palcový notebook s formátom displeja 3:2. Jeho odolná celokovová konštrukcia má hrúbku 15,7 mm a hmotnosť 1,35 kg7. NanoEdge PANTONE® Validated obrazovka s pomerom strán 3:2 má rozlíšenie 3.3K (3300 x 2200) a 67 Wh batéria s podporou rýchleho nabíjania poskytuje výdrž až 12 hodín .

Elegantný dizajn zdobí logo ASUS na veku a pánt ErgoLift zabezpečuje pohodlný zážitok z písania na klávesnici. ZenBook S využíva procesor 11. generácie Intel® Core™ i7, až 16 GB RAM a až 1 TB PCIe 3.0 x4 M.4 SSD úložisko. Takisto ponúka plnohodnotný HDMI a USB 3.2 Gen 1 Type-A port, dva Thunderbolt™ 4 USB-C® porty a čítačku MicroSD kariet. Najnovšia verzia softvéru MyASUS umožňuje naplno využiť potenciál notebooku a ASUS NumberPad 2.08 ponúka rýchle vkladanie čísiel. Infračervená (IR) kamera umožňuje odomykanie tvárou cez Windows Hello.

Klik pro zvětšení (ASUS a notebooky s novou generáciou procesorov Intel Core)

ASUS ZenBook 14 Ultralight (UX435EAL/EGL)

ZenBook 14 Ultralight má hmotnosť iba 980 g7 a kombinuje maximálnu prenosnosť s čistou eleganciou a hravým výkonom. Poháňa ho procesor 11. generácie až do Intel® Core™ i7 s grafickým čipom Intel Iris Xe (UX435EAL) alebo NVIDIA® GeForce® MX450 (UX435EGL).

ZenBook 14 Ultralight je vybavený bezrámikovým NanoEdge displejom so 100 % pokrytím priestoru sRGB, ktorý pokrýva 92 % tela. Vo výbave má voliteľný touchpad ASUS NumberPad8, pánt ErgoLift pre pohodlné písanie a bohaté I/O porty, vrátane dvoch portov Thunderbolt™ 4 USB-C®, USB 3.2 Gen 1 Type-A port, štandardný HDMI 2.0 port a čítačku microSD kariet. Taktiež obsahuje Intel® WiFi 6 (802.11ax) konektivitu s technológiou ASUS WiFi Master.

Klik pro zvětšení (ASUS a notebooky s novou generáciou procesorov Intel Core)

ASUS ExpertBook B9 (B9400)

ASUS ExpertBook B9 disponuje minimalistickým šasi s hmotnosťou iba 880 g. Je navrhnutý na cestovanie s celodennou batériou a dizajnom dvoch úložísk, plnohodnotnou výbavou portov, inovatívnym touchpadom ASUS NumberPad8 a senzorom vzdialenosti. Jeho konštrukcia zo zliatiny magnézia a lítia spĺňa vojenské štandardy odolnosti MIL-STD 810H a bezpečnosť dát zabezpečuje podnikové zabezpečenie.

ExpertBook B9 poháňa procesor až do 11. generácie Intel® Core™ i7 s grafickým čipom Intel Iris Xe a rýchlou konektivitou cez Intel® WiFi 6. Duálne SSD úložiská podporujú technológiu RAID 0 a RAID 1 pre rýchlejší prenos dát a bezpečnejšie zálohovanie. Vo výbave notebooku je tiež technológia tlmenia nežiadaných zvukov počas videokonferencie a ASUS WiFi Master pre spoľahlivú konektivitu.

Klik pro zvětšení (ASUS a notebooky s novou generáciou procesorov Intel Core)

ASUS ZenBook Flip 15 (UX564)

ZenBook Flip 15 je sofistikovaný a všestranný. Jeho 4K UHD OLED NanoEdge displej spĺňa certifikácie PANTONE® Validated a TÜV Rheinland, pokrýva 100 % priestoru DCI-P3 a má kontrast 1,000,000:1. ZenBook Flip 15 disponuje 90 % podielom obrazovky k telu, 360° pántom ErgoLift a podporou pre dotykové pero ASUS Pen. Vo výbave je tiež technológia ASUS WiFi Master a bohatá portová výbava, vrátane Thunderbolt™ 4 USB-C®. O výkon sa stará procesor 11. generácie Intel® Core™ a grafická karta až do NVIDIA® GeForce® GTX 1650 Ti.

Klik pro zvětšení (ASUS a notebooky s novou generáciou procesorov Intel Core)

ASUS VivoBook Flip 14 (TP470)

VivoBook Flip 14 je konvertibilný notebook s podporou aktívneho stylusu ASUS Pen a 360° pántom, ktorý umožňuje viacero režimov používania. Poháňa ho procesor 11. generácie až do Intel® Core™ i7 s grafickým čipom Intel Iris Xe, až 16 GB RAM a až 1 TB PCIe® SSD úložisko. Vo výbave sú tiež viaceré porty, vrátane Thunderbolt™ 4 USB-C®.

Klik pro zvětšení (ASUS a notebooky s novou generáciou procesorov Intel Core)

ASUS ZenBook 13/14 (UX325/UX425)

ZenBook 13 (UX325) a ZenBook 14 (UX425) sú 13,3-palcové a 14-palcové ultraprenosné notebooky radu ZenBook Classic. ZenBook 13 a ZenBook 14 sú ešte tenšie a ľahšie ako ich predchodcovia. ZenBook 13 má hmotnosť iba 1,07 kg7 a oba modely majú hrúbku 13,9 mm. Aj napriek tenkému dizajnu však ponúkajú bohatú portovú výbavu, vrátane štandardného HDMI a USB Type-A portu, ktoré dopĺňa Thunderbolt™ 4 USB-C® port a čítačka microSD kariet. Nové notebooky radu ZenBook sú najtenšie 13,3-palcové a 14-palcové notebooky na svete s takto všestrannou konektivitou .

Bezrámikový NanoEdge displej ponúka 90 % podiel obrazovky k telu a voliteľný displej so spotrebou iba 1-watt . ZenBook 13 a 14 ponúkajú aj touchpad ASUS NumberPad8 2.0, výdrž až 21 hodín , nový dizajn klávesnice, pánt ErgoLift a IR kamery pre rýchle odomykanie tvárou. Notebooky poháňajú procesory 11. generácie Intel® Core™ s až 32 GB RAM a majú až 1TB PCIe® 3.0 x2 SSD úložisko a WiFi 6 (802.11ax).

ASUS VivoBook S13/S14/S15 (S333/S433/S533)

VivoBook S13 (S333), S14 (S433) a S15 (S533) sú ultraprenosné notebooky s uhlopriečkou 13, 14 a 15 palcov, ktoré ponúkajú ideálnu rovnováhu medzi osobnosťou a výkonom. Notebooky VivoBook S majú výrazný dizajn s kovovou povrchovou úpravou a sú dostupné vo viacerých farbách. Využívajú procesory 11. generácie až do Intel® Core™ i7 s grafickým čipom Intel Iris Xe, 16 GB RAM a veľké PCIe® SSD úložisko s technológiou Intel® Optane™ Memory H10. Vo výbave majú viaceré porty, vrátane Thunderbolt™ 4 USB-C®.

Klik pro zvětšení (ASUS a notebooky s novou generáciou procesorov Intel Core)

ASUS VivoBook 14/15 (K413/K513/X413/X513)

Rad VivoBook 14/15 disponuje farebnými notebookmi, ktoré sú navrhnuté na produktivitu a zábavu. VivoBook X413 a X513 ponúkajú plastové šasi vo farbách Dreamy White, Cobalt Blue alebo Bespoke Black. Modely K413 a K513 ponúkajú kovový dizajn veka a sú dostupné vo farbách Hearty Gold, Indie Black alebo Transparent Silver. Notebooky poháňa 11. generácia procesorov až do Intel® Core™ i7 s grafickým čipom Intel Iris Xe. Vo výbave je až 16 GB RAM, WiFi 6, veľké PCIe® SSD úložisko a touchpad ASUS NumberPad 2.08 v prípade modelov VivoBook 14.

Klik pro zvětšení (ASUS a notebooky s novou generáciou procesorov Intel Core)

Vybrané novinky budú dostupné na slovenskom trhu v nasledujúcom štvrťroku 2020 a ďalšie začiatkom roka 2021. Ceny jednotlivých zariadení budú zverejňované priebežne.


DALŠÍ

CGwillWin