hw
recenze
Diablo X-Ray King Size

Diablo X-Ray King Size - recenze
Diablo X-Ray King Size - recenze
12:00, 06.11.2020

Dobře ověřená značka herních křesel Diablo Chairs se mi pod zadek dostala už podruhé. Jistě si vzpomenete na červenočernou kombinaci látkové židle, kterou jsem před několika měsíci hodnotil jako možné východisko z depresí v domácí karanténě. To byla druhá generace Diablo X-Player, firma však nehodlá usnout na vavřínech a pro své zákazníky vytvořila novou limitovanou edici královsky velkého bílého trůni s názvem X-Ray. Opět jsem si musel vzít vyprané trenýrky, udělat pár dřepů před zrcadlem a pustit se do fyzicky náročné recenze. Nikomu bych takovou práci nepřál, protože je to velmi namáhavé na sedací nervy a vstáváte jenom když přivezou jídlo nebo si jdete uvařit kávu, abyste v křesle vydrželi déle vzhůru. Každopádně jsem se musel překonat a hrdě zatnul zadek a pustil se do práce.

Pro velké zadky

Klik pro zvětšení (Diablo X-Ray King Size - recenze)

Klik pro zvětšení (Diablo X-Ray King Size - recenze)

Dost nemístných alegorií a pojďme se věnovat nejnovějšímu rohatému přírůstku do křeslové rodiny. Stejně jako u předcházejícího modelu jsme marně hledali skutečné ďábelské rohy, ale jsou zde alespoň v podobě polštářku, po čertech dobré rozhodnutí. Už po rozbalení obrovské krabice na vás vykoukne bílý obsah limitované edice – k dispozici je i červenočerná a šedočerná varianta – se svalnatým ďáblem, který mě nakonec šokoval i jinak. Křeslo je totiž dost velké, ukázkové fotografie tomu nedělají čest. Když vám řeknu, že sedací část je široká přes 40 centimetrů, bude vám jasné, že se do křesla pohodlně usadí i pořádný macek. King size kategorie byl hlavním cílem designérů, což zjistíte i při pohledu na nadstandardně vysoké opěradlo, které se tyčí do výšky 93 centimetrů. Vyhověno je tak i vyšším postavám – jestli vás od nákupu nového křesla odrazovalo, že není pro lidi na metr osmdesát, X-Ray vám v tomto ohledu udělá opravdu radost. Já měřím lehce nad 190 a při sezení na této herní/kancelářské pomůcce jsem v oblasti zad ani hlavy nepocítil sebemenší nepohodlí. Hodí se X-Ray pro vysoké hráče? Stoprocentně. Výrobce nabízí i verzi pro děti a vzrůstem menší zákazníky, takže si vybere opravdu každý.

Nižší zdvih

Klik pro zvětšení (Diablo X-Ray King Size - recenze)

Klik pro zvětšení (Diablo X-Ray King Size - recenze)

K celkovému profilu detailů tohoto zařízení, které odkazují na značku, pod kterou je křeslo vyrobeno, se řadí také několik nápisů na různých místech. Mně se nejvíc líbil nápis vyšitý na přední straně sedací části. Oblíbená fráze „Ďábel skví v detailech“ je tak v tomto případě dvojnásob platná. X-Ray je pekelnými odkazy doslova posetý, čím vzorně splňuje umělecký segment gamingu. Jediný problém je asi v té bílé barvě, protože je asi jasné, že v křesle nebudete ve sterilním prostředí sedět odění v tom gigantickém kondomu Franka Drebina, takže bych té skvostné bělobě dal zhruba rok, maximálně dva. Tento předpoklad podporuje i pár rukaviček přímo v balení, což navíc naznačuje fakt, že křeslo by nemělo sloužit jako věšák na oblečení a jídelní stůl v jednom, a to ani když domácnost vede jeskynní muž mého charakteru. V opačném případě si na čistě bílé uděláte svou vlastní batiku odstínu čínského jídla a whiskey. Křeslo vám přijde už prakticky sestavené, vy jako koncový uživatel musíte jen po natažení přiložených rukaviček tu a tam něco odšroubovat, nastavit opěrku do požadované polohy a následně tu a tam (na tom stejném místě) šrouby zase utáhnout. Pokud v tomto postupu uděláte chybu, vůbec se vám nebude sedět pohodlně, protože sedíte vedle.

Klik pro zvětšení (Diablo X-Ray King Size - recenze)

Klik pro zvětšení (Diablo X-Ray King Size - recenze)

Příjemný design se snoubí s přívětivou ergonomií a po dobu dvouměsíčního testování jsem získal jasnou představu o tom, jak pohodlné křeslo je i při celodenní práci nebo hraní. O podporu těla se stará duo složené z bederního polštářku a záhlavních rohů. V obou je pružná HR pěna, která odolá i dlouhodobému tlaku těžšího těla bez znatelné deformace. Regulaci výšky bych chtěl vyřešenou malinko lépe, protože mi křeslo přijde nízké i při svém nejvyšším nastavení, ale není to velká překážka. Posun látkových opěrek do všech směrů uspokojí všechny konzumenty a typy činností, které v křesle budete chtít vykonávat – dokonce se můžete převtělit do gamer dědečka s faječkou, protože je možné křeslo udělat houpací – a povyprávět, jaké byly DOS hry v době před těmi internety a do školy se chodilo ještě po vlastních. X-Ray je herní křeslo kompletně potažené perforovanou umělou kůží, díky čemuž sedíte na prodyšném materiálu, na kterém se nedusí sedavé části těla. Naštěstí jsem měl možnost si tuto teorii vyzkoušet v posledních parných dnech v praxi, a dost hodin jsem právě prodyšnost materiálu testoval. Přestože jsme ze všech stran bombardování účelovým PR nabízejícím nadhodnocených produktů, v tomto případě to však neplatí a umělá kůže nechá vaši postavu dýchat i při dlouhých sezeních. Navíc se díky tomu povrchu dobře čistí.

Nylonové švy?

Klik pro zvětšení (Diablo X-Ray King Size - recenze)

Klik pro zvětšení (Diablo X-Ray King Size - recenze)

Některé aspekty nešly z časových důvodů ověřit tak, jak by bylo záhodno. Výrobce tvrdí, že díky nylonovým švům, jimiž je koženka spojená, je i po letech aktivního používání materiál dostatečně flexibilní. Osobně mám tyto zkušenosti z oblasti drahých a luxusních automobilů, kde právě tyto spoje povolily a potahy se natahovaly do různých směrů. Nechci tady spekulovat, bude lepší, když se mě na jeho stav zeptáte za pár let, abych vám podal přesné a pravdivé informace. díky funkci Pivot je možné se v křesle i vyspat, stačí zatáhnout za páčku a opěrka se položí. Takže se můžete klidně vyvalit, a to beze strachu, že skončíte na zemi hlavou napřed jako Braňo Mojses v režimu 1.0. Stabilita křesla je zaručená pětiramenným pavoukem, na jehož konci jsou připevněná gumová kolečka. Ty nemají šanci poničit jakýkoliv povrch, díky svým vlastnostem vás navíc nezklamou ani při mezistátních přejezdech po domě, kdy nemají problém ani s ostrými zatáčkami.



Za poskytnutí produktu k recenzi děkujeme společnosti Diablochairs

Klik pro zvětšení (Diablo X-Ray King Size - recenze)


CGwillWin