Jason Schreier kope do Cyberpunku a CDPR na to reaguje nasledovne

Jason Schreier kope do Cyberpunku a CDPR na to reaguje nasledovne
08:28, 18.01.2021

Už už sa zdalo, že to suverénne prehnané haló ohľadom nie práve dokonalého uvedenia najočakávanejšej hry tejto dekády (Cyberpunk 2077) pomaly ale isto opadne, a tu pribehla známa postavička novinárskej scény Jason Schreier z Bloombergu a poriadne veľkou tyčou začal mlátiť celý CDPR rovno do hlavy. Tá tyč spočíva v rozhovoroch s bývalými zamestnancami poľského CD Projektu, vďaka ktorým sa Jason dostal k pár šťavnatým informáciám. Z nich napríklad vyplynulo, že ona ikonická demo ukážka z roku 2018, ktorú nám autori ukázali na E3, bola vlastne kompletnou fake záležitosťou. Ďalší problém sa potom krúti okolo poľsky nehovoriacich vývojárov, ktorých mená pod CDPR pracovali a neboli zrovna nadšení z toho, keď v kanceláriách niekto nehovoril ich rečou - cítili sa tam nevítaní. Na tieto skutočnosti zareagoval aj Adam Badowski a pomerne vecne ich spláchol, to všetko aj s inkvizične ladeným článkom od Jasona.

Badoeski pripomína, že spomínané demo bolo len víziou, ktorá nakoniec sotva zachytila chcenú kvalitu finálneho produktu. Viac než dva roky od vydania Cyberpunku 2077 nebolo možné prezentovať finálny stav hry, o čom samozrejme rozumne uvažujúci jedinec dobre vie a čo platí na 99% iných AAA projektov. S tým sa spája aj postupné vyhadzovanie nápadov a vymieňanie primárnych možností hrateľnosti, čo je stále len kreatívna licencia a nie automatická služba verejnosti - toto je vlastne všeobecný problém konzumentov, ktorým sa nezavďačíš ani keby si tú hru robil pred nimi a len podľa nich.

Spomínané demo je podľa Adama oveľa horšie než to čo nakoniec zákazníci dostali, v zmysle možností atď. CDPR má viac než päťsto pracovníkov a robiť si názor na základe rozhovoru s ex dvadsiatkou nie je rovnako extra čistý postup, každopádne Badowski dodáva, že ak sa spomínaný ex kolegovia cítili nevítane v danej firme, išlo o porušenie stanov firmy. Každý zamestnanec by mal v tíme komunikovať vždy jazykom, ktorým rozumie aj ten posledný v miestnosti, takže ak niekto hovoril po poľsky tam kde sedel niekto kto poľsky nevie, bolo to chybou.


DALŠÍ

CGwillWin