hw
recenze
Trust Voxx Rechargeable Ergonomic

Trust Voxx Rechargeable Ergonomic - recenze
Trust Voxx Rechargeable Ergonomic - recenze
13:52, 11.06.2021

Aj keď sa recenzie produktov spoločnosti Trust na našom webe nachádzajú v silnej početnej nevýhode voči zbytku konkurencie, to neznamená, že by výrobky z dielne tejto značky neprinášali inovatívne a kvalitné riešenia. V duchu spomínanej inovácie stojí rozhodne za zmienku aj ergonomická bezdrôtová myš s označením Voxx, ktorá svojím tvarom napomáha dodržať prirodzenú pozíciu ruky tak, aby u spotrebiteľa nedochádzalo k syndrómu karpálneho tunela. Dnes sa preto pozrieme do sféry primárne kancelárskych myší, s akými by ste v hernej online bitke asi neobstáli, aj keď aj v tomto prípade platí, že nič nie je nemožné.

Displej na myši?

Klik pro zvětšení (Trust Voxx Rechargeable Ergonomic - recenze)

Osobne som nikdy netrpel žiadnym problémom spojeným s vyššie uvádzaným syndrómom RSI, každopádne už pri prvom uchopení tohto zariadenia do ruky mi v istom zmysle odľahlo. Vertikálny tvar plne plastového šasi vybaveného malým Led displejom musí človek uchopiť ako párok v rožku a tým sa automaticky dostaví efekt úľavy, keďže podľa známych štúdií je práve takáto pozícia ideálnou pre správne fungovanie stredného nervu v karpálnom tuneli. Jedna vec je však pocit pohodlia a druhá zase proces naučenia sa pracovať s myšou v úplne novej pozícii. Tu sa dostavil jemný efekt frustrácie, keďže som bol vždy zvyknutý na ortodoxné postavenie ruky, fakticky od mala, a teraz som tak musel razom prejsť z vysokej školy na základnú a učiť sa od znova všetky triky a ťahy. Po necelom mesiaci dennodenného tréningu ale môžem konštatovať, že prechod na z pohľadu fyziológie tela oveľa prospešnejší spôsob interakcie s počítačom/notebookom som nakoniec zvládol na jednotku s hviezdičkou.

Variabilita pripojenia

Klik pro zvětšení (Trust Voxx Rechargeable Ergonomic - recenze)

V prípade, ak spadáte do kategórie tých trpiacich, v zmysle RSI, určite je celkový dizajn tejto primárne kancelárskej myši určený práve vám. Poďme sa však teraz pozrieť na jej ďalšie prednosti, či naopak isté nedostatky. Čo do konektivity je určite pozitívom skutočnosť, že okrem klasického pripojenia cez USB snímač (nájdete ho v praktickej polohe na spodnej strane) sa dá myš spárovať aj prostredníctvom Bluetooth rozhrania. Takto som mohol jednoducho zasunúť USB do PC a naopak BT previazať s mobilným telefónom a kedykoľvek to bolo nutné sa jednoduchým stlačením prepínača prehodiť z jedného zariadenia na druhé. Trust na spodnú stranu umiestnil teflónové plochy pre ideálne kĺzanie sa po povrchu podložky a keďže optický snímač tu ide skôr na vlne klasického prevedenia, nečakajte funkčnosť na lesklom alebo snáď sklenenom povrchu (od toho sú tu iné zariadenia). Čo mňa však vyložene iritovalo, bol konektor určený na nabíjanie. Nešlo ani tak o micro USB vstup ako taký, ale skôr o fakt, že jeho zapustenie je extrémne hlboké a ak nepoužijete výrobcom pribalenú kabeláž, sotva si myš dokážete nabiť.

Dostatok tlačidiel

Klik pro zvětšení (Trust Voxx Rechargeable Ergonomic - recenze)

Asi bude vhodné pripomenúť, že sa tu celý čas rozprávame o produkte vhodnom výhradne len do pravej ruky. Nanešťastie výrobcovia aj naďalej ignorujú ľavákov, a to píšem ako človek s dominantnou pravačkou (uff, tak po tejto vete by mohlo vzniknúť niekoľko zaujímavých spodobnení). Keď sa pozrieme na schému rozloženia šestice tlačidiel, tak všetko podstatné je doslova pri vašich prstoch. Trust Voxx Rechargeable Ergonomic vám servíruje až deväť plne programovateľných tlačidiel, na ktorých prsty držia, aj keď sú náhodou pokryté jemnou vrstvou potu. Absencia podpory softvéru tu je potlačená prítomnosťou už spomínaného Led displeju, cez ktorý má užívateľ možnosť prepínať profily, priraďovať príkazy pre dané spínače a samozrejme aj sledovať úroveň batérie. Samotné napájanie akumulátora je síce nepraktické, ak nemáte originálny kábel, ale za to vám dokáže batériu naplniť až na viac než 50 hodín plného chodu, čo je dozaista rovnako veľké plus. Mimochodom, myš váži len 120 gramov, a preto sa manipulácia s ňou dá definovať ako nenáročná.

Skúšal som aj hry, ale...

Klik pro zvětšení (Trust Voxx Rechargeable Ergonomic - recenze)

Výhodou je možnosť nastavenia DPI, čo ma tak trochu posmelilo v chuti skúsiť si zobrať túto rýdzo ergonomickú pomôcku aj do sveta videohier. Dal som si pár online zápasov, avšak vrodená svalová pamäť v kombinácii s celkovým dizajnom sa v mojom prípade nestretla s dobrým výsledkom a na hranie jednoducho bolo nutné zobrať do ruky klasiku alebo prípade gamepad. Cez to všetko však kvalitu bezdrôtovej Voxx myši od firmy Trust hodnotím viac ako pozitívne a nebyť nepraktického prístupu pri zasúvaní nabíjacieho kábla, dovolil by som si tvrdiť niečo o takmer istej dokonalosti.



Za poskytnutie produktu na recenziu ďakujeme spoločnosti Trust

Klik pro zvětšení (Trust Voxx Rechargeable Ergonomic - recenze)


CGwillWin