speciál
Nové vydavateľstvo Prime Matter predstavilo úžasné portfólio

Nové vydavateľstvo Prime Matter predstavilo úžasné portfólio
Nové vydavateľstvo Prime Matter predstavilo úžasné portfólio
16:20, 15.06.2021

Novo založený label s názvom Prime Matter berte ako predĺženú ruku známeho nemeckého koncernu Koch Media, ktorý pod sebou združuje rôzne menšie či väčšie vývojárske spoločnosti, ako napríklad aj Deep Silver, čiže majiteľov českého Warhorse štúdia (nehovoriac o samostatnej jednotke THQ Nordic). Práve založený label Prime Matter sa ešte pred spustením prebiehajúcej E3 2021 pochválil svojím unikátnym portfóliom pripravovaného softvéru a je nutné povedať, že je skutočne o čo stáť. Ostatne skúste si postupne prezrieť zoznam nižšie a určite sa nezabudnite pristaviť u jednej lokálnej videohry s veľkými ambíciami.

Codename Final Form

Ide o futuristickú FPS od poľského štúdia Reikon Games (autori projektu Ruiner), ktorá nás vtiahne v koži humanoida na vesmírnu loď v ďalekej galaxii. Projekt ešte nemá konečný názov a samozrejme ani orientačný dátum vydania, nižšie si však môžete pozrieť pomerne podarený CGI trailer.

Crossfire: Legion

Projekt Crossfire: Legion je rýdzou RTS poctou celosvetovo úspešnému mobilnému FPS hitu Crossfire, ako aj Xbox značke CrossfireX. Za vývojom stojí skúsené štúdio Blackbird Interactive, ktoré oživilo rovnako populárnu značku Homeworld pre konkurenčný Gearbox Software a tak sa tu môžeme dozaista rozprávať o vysokej kvalite a očakávaní.

Encased

Ďalšou v poradí je RPG inšpirované slávnou sériou Fallout, konkrétne jej druhou časťou o čom vás presvedčí aj najnovší trailer pod čiarou. Encased je vo vývoji už nejaký ten piatok a tak by hra samotná mala stíhať vydanie ešte v tomto roku.

Kings Bounty 2

Druhá časť značky King Bounty prichádza na scénu s dátumom 24. 8. 2021 a to vo verziách pre PC ako aj konzoly (staré aj nové). Za vývojom stojí lokálne dobre známa spoločnosť 1C Entertainment a ak sa naplnia ich snahy, tak pôjde poctivú ťahovú koncepciu plnú zábavného taktizovania.

Project: Echoes of the End

Ďalšou hrou v nesmierne bohatom portfóliu vydavateľstva Prime Matter sa stáva projek s kódovým označením Echoes of the End. Ten sa bude v nadchádzajúcich rokoch snažiť priniesť jedinečný pohľad na koncept adventúr - pôjde totižto o naratívnu fantasy značku s filmovým strihom hodným série FF, ktorá by nám mala doslova vyraziť dych. To všetko na základe vývoja cez Unreal Engine 5.

The Last Oricru

Za názvom The Last Oricru sa skrýva česká produkcia a konceptuálne spojenie značky Dark Souls s RPG klasikou Gothic. Táto zaujímavá fúzia sľubuje možnosti voľby vlastného osudu, respektíve osudu hlavného hrdinu, ktorý má vždy viac možností ako riešiť zaujímavé situácie. V boji si však treba vždy dávať pozor s kým sa rozhodne skrížiť meče, keďže smrť je tu tak bežná ako nádych a výdych. The Last Oricru je v príprave pre PC a konzoly na rok 2022 a okrem singl režimu ponúkne aj split-screen multiplayer pre dvoch.

Dolman

A čo by to bolo za poriadne portfólio zábavného softvéru ak by v sebe neobsahovalo aj nejaký ten horor. V prípade projektu Dolman sa dostávame do prostredia chladného vesmíru a za vývojom je štúdio Massive Work, ktoré nás v budúcom roku bude chcieť donútiť skúmať neznámu planétu a čeliť jej strašiakom. Vydanie je v pláne pre PC, PlayStation 4 a PlayStation 5. Teraz si už skúste pustiť debutový trailer, ktorý sa objavil aj na spomínanom evente nového vydavateľstva Prime Matter.

Payday 3

Tretia časť zlodejskej akcie Playday má do vydania ešte poriadny kus cesty, avšak spoločnosť Koch Media je dozaista rada, že pre svoj štartujúci label získala práva na jej vydanie. Dielo sa momentálne vyvíja na Unreal engine 4 avšak keďže vydanie je v pláne až na rok 2023, je dosť možné, že engine sa nakoniec posunie o jednu číslovku vyššie - pre kvalitu tohto dlho pripravovaného projektu by to bolo len a len dobré.

Painkiller

No a na samotný záver sme si pre vás pripravili oznámenie z akého sa budú tešiť predovšetkým milovníci známej série Painkiller. Tá si v nasledujúcich rokoch vyslúži kompletný reštart práve v podaní firmy Prime Matter ale keďže vývoj je ešte vyložene v plienkach, sotva vám o hre ako takej môžeme povedať niečo konkrétne.



CGwillWin