hw
dBrand sa SONY vôbec nezľakol a prináša novú verziu krytov na PS5

dBrand sa SONY vôbec nezľakol a prináša novú verziu krytov na PS5
10:18, 19.10.2021

Už od vydania vo svete stále nedostatkovej next-gen platformy PlayStation 5 sa mnohé spoločnosti snažia jej majiteľom umožniť výmenu bočníc za iné farebné verzie a od začiatku sa to SONY nepáči a zbrojí pomocou svojho právneho oddelenia. Značná časť predajcov tak skončila s výrobou custom krytov ešte skôr než začala, avšak jedna firma predsa len bojuje ďalej. Ide o projekt značky dBrand.

Ich snahou je prevliekať rýdzo bielu PS5 do krásnej čiernej farby, čo sa im donedávna aj darilo. Dokonca vedenie tejto firmy vyzvalo SONY aby ich pokojne zažalovalo a to ich výzvu čiastočne prijalo, respektíve zalarmovalo právnikov. Z ich rúk putovala do firmy dBrand akási výzva na ukončenie predaju duševného vlastníctva značky PlayStation na základe použitých znakov na bočniciach (kruh, trojuholník a kocka). Vedenie dBrand im odpovedalo v tom zmysle; že ak im vadí práve toto, pokojne môžu žalovať aj tvorcov súčasného hitu Squid Game (Netflix), kde sa tieto znaky bežne vyskytujú. Nakoniec však dBrand ustúpil a predaj bočníc zastavil.

Klik pro zvětšení (dBrand sa SONY vôbec nezľakol a prináša novú verziu krytov na PS5)

Išlo však len o múdry krok ako sa zbaviť hrozby žaloby, keďže už dnes sú späť a prinášajú novú verziu bočníc s vyrezaným chladením a RGB podsvietením. Základom je čierna farba ale pripravujú sa aj ďalšie zaujímavé varianty. V oficiálnom vyhlásení si táto značka neodpustila ďalšiu narážku na právnikov SONY a vlastným patentnom im odkazujú niečo v tom zmysle, že už nemajú šancu ako ich žalovať. Uvidíme ako toto ešte dopadne, keďže sa tu David pokúša naštvať Goliáša.


DALŠÍ

CGwillWin