hw
Game Ready ovladače přinášejí optimalizaci pro God of War i funkci DLDSR pro lepší obraz

Game Ready ovladače přinášejí optimalizaci pro God of War i funkci DLDSR pro lepší obraz
00:47, 18.01.2022

Páteční NVIDIA GeForce Game Ready ovladače obsahují optimalizace pro God of War, jednu z nejlepších akčních her. Hráči s GeForce RTX získají již v den uvedení podporu pro NVIDIA DLSS a NVIDIA Reflex.

NVIDIA Game Ready ovladače také často přinášejí nové funkce. Ten aktuální přidává podporu NVIDIA DLDSR, vylepšení funkce Dynamic Super Resolution (DSR) s umělou inteligencí, a několik nových filtrů Freestyle, které společně zvyšují kvalitu obrazu vašich oblíbených klasických her.

NVIDIA DLSS a Reflex v PC verzi God of War

God of War nechybí ani nejnovější RTX technologie společnosti NVIDIA. Jde o populární DLSS pro zvýšení výkonu a Reflex pro lepší reakce hry na ovládání.

NVIDIA DLSS dokáže navýšit výkon až o 45 %. Využívá k tomu AI poháněnou pro platformu RTX exkluzivními dedikovanými jádry Tensor a díky tomu poskytuje kvalitu obrazu podobnou nativnímu rozlišení.

NVIDIA Reflex zase dokáže snížit latenci až o 22 %, díky čemuž bude hra lépe reagovat na ovládání a umožní tak přesnější časování úskoků a komb. Funkci mohou využít majitelé GeForce řady 900 a novějších.

Klik pro zvětšení (Game Ready ovladače přinášejí optimalizaci pro God of War i funkci DLDSR pro lepší obraz)

DLDSR - využijte volné takty GPU ke zvýšení kvality obrazu

Některé hry nevytíží GPU naplno (například klasické tituly jako Prey, Starcraft 2 nebo Diablo III). Umožní při tom zapnout DLDSR a využít volné takty GPU k vylepšení obrazu. Funkce DLDSR je výhodná zejména pro monitorů s rozlišením 1080p nebo 1440p a výkonnými GPU, protože dokáže zlepšit vizuální efekty v jejich oblíbených hrách s méně znatelným dopadem na výkon.

DLDSR vylepšuje DSR tím, že využívá AI síť akcelerovanou Tensor jádry, Ta byla vyškolena k rozpoznávání čar a hran, aby dokázala rozlišit aliasing od detailů textur. Díky tomu dokáže DLDSR zlepšit kvalitu obrazu a zároveň vyžaduje vykreslení menšího počtu pixelů než supervzorkování bez DL.

Například DLDSR nastavené na faktor 2,25x poskytuje vizuálně podobné výsledky (tj. lepší zřetelnost a časovou stabilitu) jako DSR nastavené na faktor 4x, ale s mnohem vyšším počtem FPS.

Funkce DLDSR je k dispozici v ovládacím panelu NVIDIA a funguje ve většině her.

Příručka k testování je k dispozici na www.nvidia-press.com.

Nové FreeStyle filtry

Naše nejnovější ovladače nabízejí také tři nové pokročilé Freestyle filtry - SSRTGI, SSAO a Dynamic DOF - které jsou přístupné po stisknutí Alt+F3 během hry, pokud je v nabídce nastavení aplikace GeForce Experience povoleno překrytí ve hře.

- SSRTGI (Screen Space Ray Traced Global Illumination), obecně známý jako "Ray Tracing ReShade Filter", vylepšuje osvětlení a stíny a vytváří tak intenzivnější a realističtější prostorový efekt.

- SSAO (Screen Space Ambient Occlusion) zvýrazňuje vzhled stínů v blízkosti průsečíků 3D objektů, zejména ve slabě osvětlených/vnitřních prostředích.

- Dynamická hloubka ostrosti (DOF) vytváří bokeh na základě blízkosti objektů ve scéně a dodává hře filmovější pocit.


DALŠÍ

CGwillWin