hw
Republic of Gamers spustil predaj nových notebookov Strix SCAR

Republic of Gamers spustil predaj nových notebookov Strix SCAR
08:51, 02.02.2022

Skutočnosť, že sa na našom území niečo takéto deje ste mohli zistiť aj na základe našej včera vydanej recenzie na tohtoročný model ROG Strix Scar 15, avšak aby sme v tejto súvislosti zodpovedali aj ďalšie vaše prípadné otázky, prinášame vám nasledujúcu tlačovú správu.

Klik pro zvětšení (Republic of Gamers spustil predaj nových notebookov Strix SCAR)

Republic of Gamers (ROG) spustil predaj herných notebookov Strix SCAR na Slovensku. Nová generácia je dostupná vo veľkostiach 15,6 a 17,3 palca a prináša úplne nové komponenty od výrobcov Intel® a NVIDIA®, ako aj operačnú pamäť typu DDR5. Vyšší výkon dopĺňajú displeje s bleskovými obnovovacími frekvenciami a špičkové chladenie, takže tieto notebooky sú pripravené vyhrávať náročné virtuálne boje.

Vyšší výkon

ROG Strix SCAR je Windows 11 notebook, ktorý poháňa procesor až do Intel Core™ i9-12900H s grafickou kartou NVIDIA GeForce RTX™ s napájaním až 150 W. Výbavu dopĺňa nová generácia operačnej pamäte typu DDR5 s frekvenciou 4800 MHz a PCIe® Gen 4x4 SSD úložisko pre plynulú prevádzku aj v záťaži.

Technológia MUX Switch pomáha znižovať odozvu a zvyšovať výkon počas hrania, nakoľko efektívnejšie prepája dedikovanú grafickú kartu s obrazovkou. Moderné herné notebooky totiž obvykle využívajú integrovanú grafickú kartu, aby prepojili dedikovanú kartu s displejom, čo síce pomáha šetriť energiu, avšak na úkor výkonu. Strix SCAR vďaka režimu Direct GPU zvyšuje výkon v priemere až o 15 %, vo vybraných hrách až o 43 %. Hráči sa môžu prepnúť do hybridného režimu, ak potrebujú optimalizovať výdrž batérie.

Efektívnejšie chladenie

Výkonné komponenty si vyžadujú prvotriedne chladenie. ROG preto zlepšil svoju technológiu Intelligent Cooling™. Strix SCAR využíva tekutý kov na chladenie procesora, konkrétne najnovšie a najlepšie riešenie Thermal Grizzly Conductonaut Extreme. Táto prémiová teplovodivá zmes znižuje teplotu až o 15 °C v porovnaní s tradičnými teplovodivými pastami a zvyšuje tak stabilitu a výkon notebooku pri zachovaní nízkej hlučnosti.

Arc Flow Fans™ ventilátory majú 84 čepelí s premenlivou hrúbkou, čím zvyšujú prúdenie vzduchu a zároveň znižujú turbulencie a hlučnosť. Dobré vetranie zabezpečujú až štyri výduchy, pričom protiprachové tunely zabraňujú ukladaniu prachu na jednotlivých komponentoch. Tichý režim s technológiou ROG 0 dB Ambient Cooling umožňuje úplne vypnúť ventilátory pre bezhlučnú prevádzku.

Špičkové technológie

Herné notebooky radu Strix sú založené na špičkovom výkone a technológiách. V ich výbave sa preto nachádzajú displeje s vysokou obnovovacou frekvenciou, aby ste boli neustále pred vašimi súpermi. Strix SCAR 17 ponúka IPS displej s rozlíšením 1080p a 360 Hz obnovovacou frekvenciou, 3 ms dobou odozvy a technológiami Dolby Vision® HDR a Adaptive-Sync. V prípade konfigurácie s QHD rozlíšením došlo k výraznému medzigeneračnému zvýšeniu frekvencie zo 165 Hz na 240 Hz.

Notebooky ROG Strix takisto podporujú technológie Dolby Atmos a Hi-Res audio pre slúchadlá. V rámci portovej výbavy došlo k zámene jedného USB portu typu A za USB Type-C® port, pričom Strix SCAR podporuje aj technológiu Thunderbolt™ 4 pre ultrarýchle prenosové rýchlosti naprieč kompatibilnými zariadeniami.

Prispôsobiteľný štýl

Strix SCAR je notebook s osobnosťou zvnútra aj zvonku. Jeho šasi vyžaruje silu a sebavedomie a transparentná opierka na ruku umožňuje nahliadnuť do jeho vnútra. Individuálne RGB podsvietenie klávesov ponúka milióny svetelných kombinácií, ktoré je možné synchronizovať s inými ROG zariadeniami pomocou technológie Aura Sync. Podsvietený rámik pod displejom a logo ROG na veku umožňujú hráčom prispôsobiť si dizajn notebooku tak, ako preferujú.

Možnosti personalizácie sa však neobmedzujú iba na svetelné efekty. Tri špeciálne odnímateľné krytky Armor Cap sú súčasťou balenia notebooku, pričom hráči si môžu vytvoriť svoj vlastný dizajn a vytlačiť si ďalšie krytky pomocou 3D tlačiarne a jednoznačne tak dať najavo, kto sú.

CENA & DOSTUPNOSŤ

Herné notebooky ROG Strix SCAR 15 a SCAR 17 (2022) sú už v predaji na Slovensku za cenu od 2 809 eur pre model ROG Strix SCAR 15 a 2 689 eur pre model ROG Strix SCAR 17.


DALŠÍ

CGwillWin