hw
NVIDIA Omniverse pro vývojáře a novinky s podporou DLSS

NVIDIA Omniverse pro vývojáře a novinky s podporou DLSS
15:36, 24.03.2022

Proces vývoje her je stále složitější, protože se jejich autoři snaží překonat očekávání hráčů ohledně rozsáhlých a imerzivních světů. Na vytváření masivních knihoven 3D obsahu často pracují globální týmy, což ústí v pracný a časově náročný proces. Ten se stává ještě náročnějším při zapojení realistického osvětlení a simulace fyziky nebo technologií poháněných umělou inteligencí.

Omniverse tyto výzvy řeší a pomáhá vývojářům her vytvářet fotorealistické hry s věrnou fyzikou jednodušeji díky propojení tvůrců, jejich zdrojů a softwarových nástrojů v jedné platformě.

Platforma Omniverse je navržena pro maximální flexibilitu a škálovatelnost. Vývojáři si mohou snadno vytvářet vlastní nástroje pomocí modulárních stavebních bloků platformy. Mezi komponenty, které platforma Omniverse pro herní vývojáře již obsahuje, patří např.:

● Omniverse Audio2Face, aplikace poháněná umělou inteligencí společnosti NVIDIA, která umožňuje tvůrcům postav vytvářet vysoce kvalitní obličejové animace pouze ze zvukového souboru. Audio2Face nyní podporuje kompletní animaci obličeje a dává možnost ji ovládat pomocí řady parametrů. Díky aplikaci Audio2Face mohou vývojáři her rychle a snadno propůjčit realistické výrazy svým herním postavám. Snáze díky tomu vytvoří silnější emocionální pouto a imerzi.

● Omniverse Nucleus Cloud, který je nyní v předběžném přístupu, umožňuje jednoduché sdílení scén Omniverse jedním kliknutím. Odpadá tím nutnost nasazovat Nucleus lokálně nebo v soukromém cloudu. Díky službě Nucleus Cloud mohou herní vývojáři z interních a externích týmů snadno sdílet 3D obsah a spolupracovat na něm v reálném čase.

● Omniverse DeepSearch, služba s podporou AI, je nyní k dispozici pro předplatitele Omniverse Enterpris. Umožňuje herním vývojářům používat vstupy v přirozeném jazyce a obrázky k okamžitému prohledávání celého katalogu neoznačených 3D objektů, postav a dalších materiálů.

● Omniverse Connectors jsou pluginy, které umožňují "živou synchronizaci" společných pracovních postupů mezi designerskými nástroji třetích stran a Omniverse. Nový Omniverse Connector pro Unreal Engine 5 umožňuje herním tvůrcům vyměňovat si mezi herním enginem a Omniverse data ve formátech USD a MDL (Material Definition Language).

Ghostwire: Tokio s ray tracingem od vydání. Díky DLSS získá až dvojnásobek výkonu

Ghostwire: Tokyo vychází 25. 3. a hráči s GeForce RTX si budou moci vychutnat nádherné ray-tracované odrazy i stíny. Implementace NVIDIA DLSS přinese až dvojnásobek výkonu.

Evil Dead: The Game s NVIDIA DLSS 13. května

Sérii Evil Dead není třeba příliš představovat, protože od uvedení původního filmu v roce 1981 baví diváky svou jedinečnou směsicí akce, hororu a černého humoru. 13. května 2022 bude hra Evil Dead: The Game uvedena na trh i s NVIDIA DLSS.

Paradise Killer je díky aktualizaci DLSS ve 4K až o 60 % rychlejší

Hráči se mohou vrátit na Rajský ostrov v detektivní hře s otevřeným světem Paradise Killer. Majitelé GPU GeForce RTX se mohou těšit na ray-tracované odrazy i NVIDIA DLSS zajišťující až 60 % nárůst výkonu ve 4K.


DALŠÍ

CGwillWin