hw
NVIDIA Streamline a Kickstart RT usnadní přidávání moderních technologií do her

NVIDIA Streamline a Kickstart RT usnadní přidávání moderních technologií do her
09:46, 25.03.2022

Streamline zjednoduší implementaci technologií pro super vysoká rozlišení

Na konferenci GDC 2022 představila společnost NVIDIA Streamline, open source framework využitelný napříč produkty od nezávislých dodavatelů hardware (Independent Hardware Vendor, IHV). Jeho cílem je zjednodušit integraci více technologií pro super vysoká rozlišení a další grafické efekty do her a aplikací. Díky Streamline mohou vývojáři v rámci jednoho kódu do svých her přidat více takových technologií.

Streamline nabízí jednotnou integraci s plug-and-play frameworkem. Nachází se mezi hrou a vykreslovacím rozhraním API, kde abstrahuje volání specifických rozhraní API SDK do snadno použitelného frameworku Streamline. Namísto ruční integrace jednotlivých SDK nyní vývojáři jednoduše určí, které zdroje (vektory pohybu, hloubka atd.) jsou pro cílové pluginy Streamline vyžadovány, a poté nastaví, kde v grafické pipeline mají běžet příslušné plug.

Sada Streamline SDK je dnes k dispozici s podporou NVIDIA Deep Learning Super Sampling (DLSS) a Deep Learning Anti-Aliasing (DLAA), brzy bude k dispozici i podpora NVIDIA Image Scaling (NIS). Streamline také podporuje DirectX 11 a DirectX 12. Podpora Vulkan je v současné době ve fázi beta a vývojáři ji mohou testovat. Framework je také rozšiřitelný nad rámec SDK pro super vysoká rozlišení, vývojáři totiž mohou prostřednictvím Streamline přidávat do her také NVIDIA Real-time Denoiser (NRD).

Společnost NVIDIA touto aktivitou adresuje obtížné zajišťování podpory řady SDK, často s různými integračními body a kompatibilitou. Streamline tyto problémy zmírňuje pomocí open source frameworku pro IHV. Snadnější integrace umožní využívat ve hrách širší portfolio jejich technologií ve více hrách.

"V současné době si vývojáři her přidělávají práci s podporou postprocessingových efektů jednotlivých výrobců hardwaru pomocí různých API," řekl John Spitzer, viceprezident společnosti NVIDIA pro vývojářské a výkonnostní technologie. "Díky Streamline můžeme tuto práci navíc odstranit a urychlit zavádění nových funkcí do her, čímž se zlepší zážitek z nich pro naše uživatele."

"Společnost Intel pevně věří v sílu otevřených rozhraní," řekl Andre Bremer, viceprezident společnosti AXG a ředitel herního inženýrství ve společnosti Intel. "Jsme rádi, že můžeme podporovat Streamline, otevřený rámec pro nové grafické efekty. Vývojářům her se zjednoduší jejich integrace a urychlí se zavádění nových technologií."

Kickstart RT usnadní implementaci ray tracingu

NVIDIA Kickstart RT usnadňuje přidávání ray tracingu v reálném čase do herních enginů k vytváření realistických odrazů, stínů, okluze prostředí a globálního osvětlení.

Kickstart RT poskytuje pohodlný výchozí bod, který vývojářům umožňuje rychle a snadno zahrnout do herních enginů realistické dynamické osvětlení komplexních scén v mnohem kratším čase než tradiční metody. Usnadňuje také pro mnohé vývojáře obtížný přechod na API DirectX12.

Kickstart RT je již k dispozici a podrobnější informace o tomto nástroji nabízí stránky společnosti NVIDIA pro vývojáře.

GeForce NOW Cloud Playtest - hraní odkudkoli přes cloud

Playtest je proces, při kterém vývojáři odhalují chyby a nedostatky v designu hry před jejím uvedením na trh. Vrůstá potřeba inovativních způsobů, jak tuto důležitou část vývoje hry provádět bezpečně a spolehlivě. To vše je možné díky službě Cloud Playtest na platformě GeForce NOW Developer Platform.

Díky síti více než 30 datových center a dostupnosti v 80 zemích využívá GeForce NOW sílu cloudu k tomu, aby přenesla herní zážitek z počítačových her téměř na jakékoli chytrém zařízení. Tato rozšířená infrastruktura poskytuje vývojářskou platformu pro studia a vydavatele, kteří mohou provádět vývoj her virtuálně, počínaje playtesty.

S GeForce NOW Cloud Playtest mohou vývojáři do cloudu nahrát build hry a naplánovat playtest pro hráče i pozorovatele z téměř všech koutů světa. Hráči v rámci takového playtestu spustí hru v aplikaci GeForce NOW a kromě ní zároveň streamují pozorovatelům také záznam ze svých webkamer a mikrofonů.

Aktualizované sady RTX SDK a nástroje pro vývoj her

Na konferenci GDC společnost NVIDIA také oznámila aktualizace SDK pro NVIDIA RTX Global Illumination, RTX Direct Illumination, Reflex a Real-time Denoisers. Aktualizace se dočkaly také důležité nástroje pro vývoj her včetně NVIDIA Insight a NVIDIA Virtual Reality Capture and Reply.


DALŠÍ

CGwillWin