hw
Nový seriál In the NVIDIA Studio poodhaluje zákulisí tvorby her a digitálního umění

Nový seriál In the NVIDIA Studio poodhaluje zákulisí tvorby her a digitálního umění
00:01, 23.04.2022

NVIDIA Studio usnadňuje práci řadě tvůrců obsahu. V rámci komplexního ekosystému poskytuje řadu nástrojů a funkcí, které dokáží pomocí umělé inteligence nebo razantní akcelerace vykreslování šetřit drahocenné hodiny času.

"In the NVIDIA Studio" je nový týdenní seriál, jenž má za cíl představit více či méně známé tvůrce, kteří výhody tohoto ekosystému již využívají, jejich práci a inovativní techniky. Může tak inspirovat další z řad jejich kolegů. Nový blog naleznete každý týden na adrese https://www.nvidia.com/en-us/studio/blog. Jsou zde také dostupné pravidelné novinky o NVIDIA Studio. jako jsou aktualizace aplikací NVIDIA Omniverse, Canvas nebo Broadcast rozšiřující a vylepšující jejich funkce, nové nástroje a jejich integrace v populárním software pro tvorbu obsahu i oznámení zajímavých produktů.

Klik pro zvětšení (Nový seriál In the NVIDIA Studio poodhaluje zákulisí tvorby her a digitálního umění)

NVIDIA DLSS se uplatní i při tvorbě her

Tento týden vše odstartuje 3D grafička a animátorka Jasmin Habezai-Fekri. Žije v Německu a má řadu zkušeností s prací v herním odvětví např. z jejího dřívějšího angažmá ve Square Enix. Dnes je zaměstnána v Airship Syndicate a věnuje se tvorbě grafiky s pohádkovým a fantasy nádechem v Unreal Enginu, Blenderu a Substance 3D. Pomáhá jí při tom GeForce RTX 2070, která zajišťuje nejen rychlejší rendering v Blenderu, ale např. v Unreal Engine dokáže těžit z NVIDIA DLSS. Technologie, jíž hráči znají především jako nástroj pro dosažení cenných FPS navíc ve hrách, má svoji důležitou roli i ve světě tvůrců. Také v prostředí Unreal Engine pomocí AI chytře dopočítává obraz a zachovává detaily. V tomto případě ale zlepšuje responsivitu a interaktivitu při práci ve viewportu.

Adobe Substance 3D Painter zase Jasmine používá k ručnímu malování textur. GPU z rodiny RTX jí při tom umožňuje simulovat realistické osvětlení i ambientní okluzi a pomáhají díky tomu urychlit proces tvorby nové textury na pouhých několik sekund.

Ukázky tvorby Jasmine i několika dalších talentovaných umělkyň lze najít v tomto videu:


DALŠÍ

CGwillWin