hw
Zlepšite svoj pracovný výkon s prvými mechanickými klávesnicami radu Logitech MX

Zlepšite svoj pracovný výkon s prvými mechanickými klávesnicami  radu Logitech MX
13:46, 24.05.2022

Spoločnosť Logitech rozširuje svoj produktový rad Master o dve nové mechanické klávesnice – štandardne veľkú MX Mechanical a minimalistickú MX Mechanical Mini – a myš MX Master 3S. Rad Logitech Master tak prináša pokročilým tvorcom digitálneho obsahu ďalšie perfektné nástroje na zvýšenie produktivity vďaka rýchlemu mechanickému písaniu a presnému polohovaniu.

Klik pro zvětšení (Zlepšite svoj pracovný výkon s prvými mechanickými klávesnicami  radu Logitech MX)

„Je tu rastúca komunita softvérových vývojárov, ktorí si obľúbili mechanické klávesnice keď začali hrávať hry a teraz chcú zažívať rovnaký pocit presnosti ovládania aj pri profesionálnej pracovnej klávesnici,“ povedal Tolya Polyanker, vedúci oddelenia MX Series pre kreativitu a produktivitu spoločnosti Logitech. „MX Mechanical v sebe spája to najlepšie z oboch – skúsenosti spoločnosti Logitech s výrobou herných klávesníc a charakteristické vlastnosti radu MX Master.“

Klávesnice MX Mechanical a MX Mechanical Mini ponúkajú najnovšiu generáciu nízkoprofilových mechanických spínačov. Vďaka spínačom Tactile Quiet (Brown) sa jedná vôbec o najtichšie mechanické klávesnice Logitech, ktoré pri písaní prinášajú úžasne uspokojivý hmatový vnem. Na vybraných trhoch budú k dispozícii aj verzie so spínačmi Clicky (Blue) a Linear (Red). Klávesnice majú kvôli optimalizácii periférneho videnia dvojfarebné hmatníky kláves. Smart podsvietenie so šiestimi voľbami automaticky upravuje jas podľa okolitého svetla a vypína sa, keď nie je potrebné, aby sa šetrila energia batérie.

Myš MX Master 3S je navrhnutá tak, aby lepšie uspokojila potreby náročných tvorcov. Má optický snímač s rozlíšením 8 000 DPI, ktorý dokáže pracovať na väčšine povrchov (vrátane skla) a ponúka zrýchlenie práce na monitoroch s vysokým rozlíšením. V porovnaní s myšou MX Master 3 je teraz klikanie tlačidiel o 90% tichšie pri zachovaní rovnako uspokojivého pocitu presnosti, čo vďaka obmedzeniu rušivých zvukov podporuje lepšie sústredenie na prácu.

Klik pro zvětšení (Zlepšite svoj pracovný výkon s prvými mechanickými klávesnicami  radu Logitech MX)

Táto myš je vybavená aj elektromagnetickým kolieskom MagSpeed™, ktoré umožňuje rolovať rýchlosťou až 1 000 riadkov za sekundu, bočným rolovacím kolieskom na rýchlejšiu horizontálnu navigáciu a unikátnym ergonomickým tvarom vytvoreným pre dlhé hodiny pohodlnej práce.

Nové produkty MX Mechanical, MX Mechanical Mini a MX Master 3S sú kompatibilné so softvérom Logi Options+ (teraz vo verzii Beta). Používatelia si môžu prispôsobiť jednotlivé tlačidlá, používať preddefinované alebo vytvárať vlastné profily pre konkrétne aplikácie, nastavovať rýchlosť snímania, voliť efekty podsvietenia a ďalšie funkcie optimalizácie preferovaného spôsobu práce. Všetky tri produkty disponujú bezdrôtovými technológiami Bluetooth aj Logi Bolt pre spoľahlivé a bezpečné pripojenie aj v prostredí so silnou bezdrôtovou prevádzkou. Je možné ich pripojiť až k trom rôznym zariadeniam a sú kompatibilné s rôznymi operačnými systémami, vrátane Windows, macOS, iPadOS, Android, Chrome OS alebo Linux.

Udržateľnosť

Spoločnosť Logitech navrhuje svoje produkty tak, aby mali nielen výborné úžitkové vlastnosti, ale aj minimálny dopad na životné prostredie. Klávesnice MX Mechanical a MX Mechanical Mini boli skonštruované s ohľadom na udržateľnú budúcnosť. Časť plastových dielov klávesníc sa vyrába z recyklovaného plastu (PCR): 45% pri modeli MX Mechanical a 47% pri modeli MX Mechanical Mini. Vrchné puzdro klávesníc je z nízkouhlíkového hliníka, ktorý sa vyrába s použitím obnoviteľných zdrojov energie namiesto fosílnych palív, aby sa znížila jeho uhlíková stopa. Myš MX Master 3S obsahuje rovnako aj PCR plasty – 27% pri grafitovej a 22% pri svetlej.

Všetky výrobky Logitech, vrátane MX Mechanical, MX Mechanical Mini a MX Master 3S, sú certifikované ako uhlíkovo neutrálne. Keď si kúpite výrobok od spoločnosti Logitech, máte istotu, že jeho uhlíková stopa sa znížila na nulu, a to vďaka podpore lesníctva, obnoviteľných zdrojov energie a klimatických komunít usilujúcich o znižovanie emisií uhlíka.

Cena a dostupnosť

MX Mechanical, MX Mechanical Mini a MX Master 3S budú na Slovensku a v ČR u tradičných partnerov. Odporúčaná maloobchodná cena klávesnice MX Mechanical je 179,99 €, u klávesnice MX Mechanical Mini je cena 159,99 € a myš MX Master 3S má odporúčanú cenu 129,99 €.


DALŠÍ

CGwillWin