hw
recenze
Genesis Carbon 700 Maxi

Genesis Carbon 700 Maxi - recenze
Genesis Carbon 700 Maxi - recenze
12:00, 01.08.2022

Človek robí väčšinu rutinných vecí viac-menej automaticky. Ráno vstanete a vaše prvé kroky smerujú na toaletu, bez toho, aby ste mali obe oči na sto percent otvorené. No napriek tomu tak nejako predvídate, čo všetko sa vám počas tej cesty môže pripliesť pod nohy. Poloautomatické programy nastavené v našich mozgoch berieme ako samozrejmosť a preto ak sa počas takýchto procesov niečo vyložene pokazí, čudujeme sa s tak šokovaným výrazom v tvári, ako keby sme snáď skutočne uverili, že sme umelé formy života. Niečo podobné sa mi osobne stalo pred viac než mesiacom, kedy som si počas cesty do kúpeľne na dvakrát zlomil prst na pravej nohe. V tej sekunde, zatiaľ čo mojou nervovou sústavou leteli tisícky imaginárnych výkričníkov upozorňujúcich na stupňujúcu sa bolesť, som bol stále vnútorne presvedčený o tom, že sa nič nedeje. O hodinku neskôr som už však sedel v ordinácii chirurgickej pohotovosti a uhrančivo zízal na zdrap akejsi špinavej látky, ktorú tamojšia lekárka používala ako podložku pod myš. Zdalo sa mi to nesmierne úsmevné, aj napriek všetkým bolestivým okolnostiam, keďže zohnať dnes kvalitnú podložku je tak jednoduché a vo finále aj finančne nenáročné, že som si neodpustil menšiu poznámku – vidím, že naše zdravotníctvo je na tom skutočne zle, ak musíte používať vreckovku miesto podložky. S personálom sme si následne vymenili niekoľko pohľadov, ako keď kovboji na pravé poludnie tasia kolty, ale krátko na to už padali len samé úsmevy. Vysvetlil som im v rýchlosti, že vo svete hier, kde sa aktívne pohybujem, sú dnes práve podložky ekvivalentom nohy poisťovacieho agenta vrazenej rovno medzi dvere, a že sa ich akosi v zmysle testovania neviem zbaviť. Mám ich plnú kanceláriu, vravím, a rád vám jednu venujem hneď, ako to bude možné.

Hádajte, ktorú som im venoval...

Klik pro zvětšení (Genesis Carbon 700 Maxi - recenze)

V nasledujúcom texte si stručne preberieme kvality jednofarebnej (rýdzo čiernej) hernej podložky od poľského Genesisu, ktorá dostala názov Carbon 700 Maxi a ktorá už v tomto čase zdobí vyššie spomínané chirurgické oddelenie pohotovosti v Malackách (za predpokladu, že ju medzitým odtiaľ nikto neodcudzil). Rad Carbon by vám, našim čitateľom, mohol byť už pomerne známy, ostatne, za tie roky sme vám ponúkli zopár testov nesúcich toto pomenovanie. Ako už napovedá onen dodatok "Maxi" v tomto prípade ide o podložku určenú na väčšiu časť stola, o čom svedčí aj rozmer 900 x 429 mm, ktorým ste schopní pokryť oblasť presahujúcu bežnú pôsobnosť myši a klávesnice. Zrazu tak máte možnosť odložiť si na niečo také aj mobilný telefón, pohár s vodou, sklenené oko, či miniatúrnu repliku vesmírnej lode U.S.S Enterprise. Čo sa týka hrúbky, výrobca išiel až na hranicu troch milimetrov, čo môžeme pokojne definovať ako menší nadštandard. Tak či onak, spodná strana je samozrejme plne pogumovaná a tak podložka samotná krásne zaľahne akýkoľvek povrch stola bez toho, aby po ňom následne behala hore dole. Ona hrúbka, spojená s precízne spracovanými okrajmi, má jednu veľkú výhodu a tou je skutočnosť, že podložka sa nekrúti a už po krátkej dobe je so sebou vyrovnaná ako nikto - jednoducho leží na stole bez vlniek a iných vizuálne neatraktívnych póz. V zmysle celkového spracovania by som na tomto produkte sotva našiel niečo negatívne a to aj v rámci predvídania pri dlhodobom používaní.

Povrch Cordura

Klik pro zvětšení (Genesis Carbon 700 Maxi - recenze)

S materiálom zvaným Cordura ste sa už mohli stretnúť pri rôznych produktoch, konkrétne napríklad pri kempingovom oblečení, avšak ona vysoko odolná tkanina sa už hojne využíva aj práve pri výrobe podložiek. Povrch Genesis Carbon 700 Maxi je aj vďaka implementácii vyššie uvedeného materiálu schopný ponúknuť odolnosť voči vode a súčasne rýchle odstránenie akejkoľvek tekutiny, ktorá by sa vám mohla nešťastne ocitnúť na stole. Vrchný vzor navyše ponúka dostatočne rýchly sklz pre myš, kde je dynamika pohybu alfou a omegou pre úspech vo vašich hrách. Počas testu som sa snažil daný produkt podrobiť aj drsnejšiemu zaobchádzaniu a do podložky som doslova ryl hranou rôzne ostrých herných myší, no aj napriek mojej úpornej snahe aspoň čiastočne Carbon 700 Maxi nejako poškodiť, sa všetko toto ukázalo byť ako úplne zbytočné. Podložka si išla naďalej svojou cestou a vyzerala ako úplne nová. Pôvodná a výrobcom udávaná cenovka sa pri vydaní pohybovala na hranici štyridsiatich eur, čo v portfóliu značky Genesis jemne koliduje s ich heslom - cena vs. výkon. Každopádne, ak dáme bokom oficiálnu distribúciu, dnes ste schopní si tento produkt zaobstarať aj za oveľa menší obnos. V prípade, že aktuálne pátrate po kvalitnej podložke s nenáročnou údržbou v rámci jej povrchu a chcete niečo bez RGB osvetlenia, rozhodne vám môžem odporúčať vyššie opisovanú vzorku. Ide o pomocníka, s ktorým sa nestratíte, a to ani v prostredí chirurgickej ambulancie.

Čistý vzhľad bez osvetlenia

Klik pro zvětšení (Genesis Carbon 700 Maxi - recenze)



Za poskytnutí produktu na recenzi děkujeme společnosti Genesis

Klik pro zvětšení (Genesis Carbon 700 Maxi - recenze)


CGwillWin