hw
PlayStation 5 dostáva dlho očakávaný update

PlayStation 5 dostáva dlho očakávaný update
11:46, 07.09.2022

Podpora pre 1440p, zoznam hier, 3D zvuk a samozrejme nové sociálne funkcie, asi takto by sa dala zhrnúť aktuálna aktualizácia vašej a tiež našej obľúbenej konzole PlayStation 5.


Samozrejme vás ale skúsime zásobiť aj detailmi!

Začnime asi tým najžiadanejším čo je podpora rozlíšenia 1440p. Niektoré hry bežia práve v tomto rozlíšení a ak ste mali monitor alebo TV s podporou tohoto rozlíšenia, mali ste smolu. Odteraz hra bežiaca na rozlíšení 4K bude automaticky prepočítaná do vašeho maximálneho rozlíšenia obrazu 1440p, čo je pre vás dobrá správa, pretože budete mať rozhodne lepšie vyhladovanie obrazu. A to sa oplatí! Detail nájdete vo videu nižšie:

Tiež ste tak strašne nervózny z menu konzole, ako ja? Spomínate s láskou na menu konzole PS4? Už nemusíte spomínať, konzola PS5 dostala podporu zoznamov hier, takže konečne je možnosť si ten váš bordel na obrazovke upratať a to až do 15 zoznamov a v každom môže byť až 100 hier. To už je poriadna dávka, čo poviete?

Klik pro zvětšení (PlayStation 5 dostáva dlho očakávaný update)

Teraz niečo pre audiofilov, ja medzi nich nepatrím ale rozhodne túto funkciu vyskúšam pretože som hrdým vlastníkom oficiálneho PS5 headsetu a zatiaľ mi na neho padá len prach, takže ideálna šanca sa trošku pohrať...

Konzola od update ponúka výber medzi 3D zvukom alebo stereo zvukom a následný výber preferovaného formátu.

Klik pro zvětšení (PlayStation 5 dostáva dlho očakávaný update)

No a samozrejme to najlepšie na záver - nové sociálne funkcie alebo ak chcete fíčurky, ktoré jeden krát vyskúšate, poviete si aké je to super ale tým vaše využitie končí. V tomto updatu sme sa teda dočkali - možnosť požiadať člena skupin aby spustil zdieľanie obrazu a vy ho tak mohli v tichosti stalkovať, ďalej možnosť odosielať nálepky a hlasové správy v GameBase no a v poslednom rade multiplayerová záležitosť, ktorá identifikuje multiplayerový titul automaticky po pripojení sa do skupiny a tým vám dá možnosť sa pripojiť k aktuálnej relácií.

DALŠÍ

CGwillWin