REPLACED v mnohom odkazuje na posledný Batman film

REPLACED v mnohom odkazuje na posledný Batman film
18:24, 09.12.2022

Tohtoročné The Game Awards sú za nami a ak dáme bokom pomerne očakávané rozdávanie cien samotných, ostane nám na stole zopár zaujímavých herných oznámení. Ja si z nich vyberieme akčnú 2.5D značku REPLACED, ktorá mňa osobne zaujala nielen kvalitne spracovaným trailerom, ale hlavne hneď trojicou silných odkazov na posledný Batman film.

Ešte než sa vôbec o hre dozviete viac a to prostredníctvom nižšie priloženej PR správy, rád by som upriamil vašu pozornosť na spomínané spodobnenie s Batmanom. Vo videu vyššie sa v čase 1:16 odohráva súboj v tme osvetlovaný len zábleskmi, následne o pár sekúnd ďalej je strih na upravené vozidlo nápadne pripomínajúce posledný Batmobil a krátko na to, sa ústredný hrdina pomocou svetlice derie cez vodu a za ním sa tiahne dav civilistov. Je to len môj pocit, alebo sa autorom spomínaný tohtoročný kinohit natoľko zapáčil, že sa rozhodli na neho ukázať aj takýmto spôsobom? Posúdenie nechám na vás.

O vývoj predmetnej akčnej plošinovky sa stará štúdio Sad Cat, pre ktoré bude dielo samotné debutom. Úvodné video ponúka esenciu retro-futuristickej dystopie, ktorá sa zámerne snaží vyrážať dych, a zároveň nám priblížiť pozadie hry, ako aj ponuré opustené krajiny, rušné neónové mestá a štýlové súboje. REPLACED je 2,5D sci-fi retro-futuristická akčná plošinovka, v ktorej hráte za R.E.A.C.H. - umelú inteligenciu uväznenú v ľudskom tele proti svojej vlastnej vôli. Hra spája filmovú kameru z boku, ohromujúci pixel art, voľne plynúce akčné súboje a hlboký pútavý dystopický príbeh zasadený do alternatívnych 80. rokov minulého storočia.

V meste Phoenix a jeho okolí sa v spoločnosti rozmáhajú zločinci. Všetkému vládne korupcia a chamtivosť a tí, ktorí sú pri moci, nepovažujú ľudí a ich orgány za nič viac ako platidlo. Preskúmajte a odhaľte záhady z pohľadu R.E.A.C.H, ktorý začína chápať, aké je to byť človekom v rozbitom svete.

Vývojári zo Sad Cat Studios, inšpirovaní kyberpunkovou kinematografiou, ako napríklad Blade Runner 2049 & Upgrade, chcú vybudovať hĺbkový, komplexný svet, ktorého jadrom je pixel art. Vydanie je plánované na rok 2023 a bude k dispozícii na konzolách Xbox Series X|S, Xbox One, Xbox Game Pass pre konzoly, Xbox Game Pass pre PC, Steam a Epic Games Store s optimalizovanou verziou pre Xbox Series X|S .


DALŠÍ

CGwillWin