osobnost
Súd rozhodol, Chris Avellone nikoho sexuálne neobťažoval

Súd rozhodol, Chris Avellone nikoho sexuálne neobťažoval
07:51, 27.03.2023

Sú to už roky, čo sa známa vývojárska osobnosť (Chris Avellone) musel na základe obvinení zo sexuálneho obťažovania stiahnuť zo scény a nechať tak za sebou nedokončenú prácu na hrách ako Dying Light 2 a Bloodlines 2. Všetko spustilo niekoľko žien, ktoré uviedli; že ich svojho času Chris obťažoval na čo on zareagoval najlepšie ako mohol a presvedčený o svojej nevine, žaloval predmetné ženy za urážku na cti.

Súdne pojednávanie v celej veci sa nedávno skončilo a sám Chris bol oprostený od akejkoľvek viny, kam, okrem sexuálnych bodov spadalo aj údajné zneužitie firemných fondov. Dve konkrétne ženy teraz musia zaplatiť súdne trovy a právnikov (ide o sedem miestne sumy) a súčasne sa museli ospravedlniť samotnému vývojárovi a autorovi scenárov do legendárnych hier ako Fallout: New Vegas a Kotor II. Tu je presná citácia ospravedlnenia;

"Pán Avellone nikdy nikoho z nás sexuálne nezneužil. Nemáme vedomosť o tom, že by niekedy sexuálne zneužil nejakú ženu. Nemáme vedomosť o tom, že by pán Avellone niekedy zneužil firemné finančné prostriedky. Všetko, čo sme predtým o pánovi Avellonovi povedali alebo napísali v opačnom zmysle, nebolo naším zámerom. Chceli sme podporiť ženy v tomto odvetví. Naše slová boli pritom nesprávne interpretované tak, že naznačujú konkrétne obvinenia z nevhodného správania, ktoré neboli vyslovené ani zamýšľané. Záleží nám na bezpečnosti, istote a zastúpení žien, menšín, osôb LGBTQIA+ a každej inej komunity, ktorá je v odvetví videohier vystavená prenasledovaniu. Veríme, že pán Avellone zdieľa túžbu chrániť a pozdvihnúť tieto komunity. Veríme, že si zaslúži plnohodnotný návrat do herného priemyslu a podporujeme ho v tomto úsilí."


Sám obvinený a teraz už aj oprostený od viny, sa prostredníctvom svojho statusu na Twitter účte poďakoval každému kto nad ním predčasne nezlomil palicu a počkal si na súdne rozhodnutie.


DALŠÍ

CGwillWin