hw
report
ASUS predstavil najdokonalejší Zenbook

ASUS predstavil najdokonalejší Zenbook
ASUS predstavil najdokonalejší Zenbook
10:00, 25.05.2023

Spoločnosť ASUS to na našom území, kam pochopiteľne patrí Česko aj Slovensko ako jeden a ten istý trh, myslí s predajom svojho hardvéru naozaj seriózne, a to dokazuje rok čo rok počas promovania jednotlivých modelov svojich notebookov. Nech už sa rozprávame o náradí vhodnom pre hráčov, kreatívcov či ľudí sediacich v kanceláriách zostrojených z núl a jednotiek, pre každého jedného má spomínaný výrobca na mieru šitú mašinku plnú najmodernejších inovácií. Dnes, čiže v deň uvedenia tohto textu, sa v týchto našich dvoch malebných krajinách začína predávať najnovší Zenbook S13, ktorý svojím spracovaním a výbavou zdôrazňuje vyššie uvedené fakty a ešte k nim, ako bonus, pridáva onen svojský ASUS punc originality.

Očarená Praha

Klik pro zvětšení (ASUS predstavil najdokonalejší Zenbook)

Súčasne, zatiaľ čo si čítate moju reportáž z Prahy, kde nám ASUS, aj za hojnej účasti mediálneho nánosu, rozobral Zenbook S13 OLED doslova do poslednej skrutky, vychádza aj naša obsiahla recenzia na daný notebook v tej výkonnejšej konfigurácii, z celkových dvoch, s kódovým označením UX5304VA - tá bude u nás predávaná za sumu 1 499 eur (lacnejší variant so slabším procesorom Intel i5 bude za sumu 1 299 eur). Súčasťou eventu bolo, samozrejme, priblíženie nosných bodov celkovej filozofie predmetného laptopu. Ekologicky prívetivý, výkonom prekvapivý, dizajnovo očarujúci, proporciami šokujúci a spoľahlivosťou podkutý - takto som si to ja celé pekne zoradil do vláčiku, a keďže paradoxne v čase, keď nám ASUS novú S13 ukazoval, som ju mal ja už dávno otestovanú, a tak som na slová PR manažéra mohol už len uznanlivo prikyvovať. Všetky uvedené body sú totižto relevantné, a tam, kde ASUS reálne šetrí prírodu výrobou plne recyklovateľných obalov, prichádza ďalej aj s obnoviteľnými materiálmi v zmysle plastu a hliníka, čo je trend budúcnosti. Zaznieť by mala aj fráza "plazmová keramická zmes", čo je honosné pomenovanie špeciálnej textúry vrchného veka. V skratke ide o proces, kde sa hliníkové šasi ponorí do tekutej bázy a následne sa pridá vysoký stupeň elektriny, čím sa na povrchu zobrazí drsná textúra dodávajúca zariadeniu špeciálny look. Finálnym doplnkom je už len vybrúsenie loga pomocou vodného lúču a vizuálne podmanivé umelecké dielo je dokonané.

Tenký, ľahký a trhajúci rekordy

Klik pro zvětšení (ASUS predstavil najdokonalejší Zenbook)

Klik pro zvětšení (ASUS predstavil najdokonalejší Zenbook)

Klik pro zvětšení (ASUS predstavil najdokonalejší Zenbook)

S13 je notebook určený na realizáciu hybridného pracoviska. Jeho váha na úrovni jedného kilogramu a hrúbka sotva presahujúca jeden centimeter, to všetko z neho aj v spojení s OLED panelom modeluje vyložený a rekordy trhajúci unikát. Ja sa o predmetnom zariadení samozrejme viac rozpoviem v už spomenutej recenzii, avšak akokoľvek máte možno teraz v hlave nastavený snímač regulujúci vašu opatrnosť na maximum, môžete mi pokojne veriť ak poviem; že tento prístroj je magnum opus. Do tak tenkého tela dostať chladenie zvládajúce skrotiť teplo pri maximálnom výkone je umenie, a keď som na predstavení mal možnosť si prezrieť daný model rozobratý doslova do posledného komponentu, neveriacky som krútil hlavou. Pitva mi ukázala, že najväčšiu proporciu si percentuálne utrhla batéria, a preto S13 OLED zvláda prežívať dlhodobo aj bez nabíjania a nechá vás tak nerušene pracovať, nech už ste kdekoľvek. Čo tu máme ďalej? ASUS upravuje názov svojich panelov na Lumina OLED, za čím nehľadajte žiadnu revolúciu, ale skôr o niečo dokonalejší displej s nekonečným kontrastom, kde čierna je skutočne čierna, a kde vplyv škodlivého modrého svetla ide maximálne mimo očí používateľa.

Všetky dôležité vstupy

Klik pro zvětšení (ASUS predstavil najdokonalejší Zenbook)

Počas prezerania rozpitvaného Zenbooku S13 OLED určeného pre rok 2023 som sa nadchýnal nad mnohými jeho aspektami a záverom by som vás preto pozval na prečítanie už spomínaného testu predmetnej novinky. Ide totižto o laptop vhodný do rúk mnohých pracovne vyťažených konzumentov, ktorých náročné každodenné potreby dokáže tento stroj s prehľadom uspokojiť. Záverom, ešte jedna zaujímavosť, ktorá je súčasne potvrdením úvodnej vety celej reportáže. ASUS má na území Českej republiky vybudovaný komplex, kde vykonáva servisné opravy svojich výrobkov, a kde súčasne funguje aj takzvané poradenstvo v prípade problémov s hardvérom nesúcim ich logo. V Prahe sme mali možnosť vypočuť si slová popredného vedúceho tohto pracoviska a dozvedeli sme sa napríklad, že keď už budete musieť telefonovať ku nim s cieľom odhaliť nejaký technický problém, na druhom konci linky s vami bude hovoriť skutočne erudovaný odborník, čo v danom odbore pracuje minimálne desať rokov a bude vám schopný reálne pomôcť. Tento prístup, na rozdiel od iných firiem, deklaruje snahu spoločnosti ASUS, ponúkať svojim zákazníkom komplexné služby, ktoré sa nekončia len zakúpením hardvéru, ale ktoré pokračujú ešte roky po tom.

ASUS sa stará

Klik pro zvětšení (ASUS predstavil najdokonalejší Zenbook)



CGwillWin