hw
Notebooky s umelou inteligenciou pre inteligentnejšiu budúcnosť

Notebooky s umelou inteligenciou pre inteligentnejšiu budúcnosť
09:03, 29.07.2024

Umelá inteligencia dokázala za posledný rok výrazným spôsobom prerásť cez populárne aplikácie a dnes už ju preto aj tá skôr skeptickejšia časť verejnosti začína vnímať nie len v pozitívnej rovine, ale súčasne ju zvláda využívať na pravidelnej báze. Výrazným priekopníkom v rámci integrácie AI do svojich produktov, v tomto prípade myslené notebookov, je spoločnosť ASUS. Jej aktuálna verzia hĺbkového prerastenia, ak použijem svoju metaforu, sa týka náradia určeného primárne pre kreatívnu časť spotrebiteľského spektra. Na čo konkrétne narážam?

Spotrebiteľská divízia spoločnosti ASUS sa jednoznačne zamerala na počítače s umelou inteligenciou a predstavila niekoľko Copilot+ počítačov a nové riešenia pripravené na umelú inteligenciu v sériách ProArt, Zenbook a Vivobook. Séria ProArt vyniká zameraním na tvorcov obsahu a ponúka výkonné a zároveň ľahké notebooky, ktoré sú ideálne pre profesionálov aj nadšencov. V tomto roku boli predstavené vynovené modely, ako je notebook ProArt P16, konvertibilný notebook ProArt PX13 a ProArt PZ13 s odnímateľnou klávesnicou.

Modely P16 a PX13 sú vybavené špičkovými procesormi AMD Ryzen AI 9 HX 370 a PZ13 ponúka najnovší procesor Qualcomm Snapdragon X s umelou inteligenciou. ProArt P16 a PX13 využívajú grafickú kartu až do stropu v podobe NVIDIA GeForce RTX 4070 s viac ako 300 TOPS výkonu umelej inteligencie. Uvedené zariadenia kombinujú odolnosť na úrovni vojenských štandardov s elegantným dizajnom a pohlcujúcimi funkciami, ako sú OLED displeje s rozlíšením až 4K a zvuk Dolby Atmos. Ich cieľom je zmeniť kreativitu pomocou inovatívnych nástrojov, menovite StoryCube a MuseTree.


DALŠÍ

CGwillWin