hw
Nachystajte sa na Nothing Phone (2a) Plus

Nachystajte sa na Nothing Phone (2a) Plus
11:30, 31.07.2024

Telefón (2a) Plus vylepšuje výkon, fotoaparát a dizajn mimoriadne úspešného smartfónu strednej triedy Phone (2a) od spoločnosti Nothing a ponúka komplexný zážitok zo smartfónu pre náročných používateľov.

Nothing dnes predstavil model (2a) Plus, svoj očakávaný nový smartfón. Telefón (2a) Plus preberá najpopulárnejší smartfón hlavnej značky Nothing a posilňuje jeho tri kľúčové oblasti: výkon, fotoaparát a dizajn. Je poháňaný svetovo exkluzívnym procesorom MediaTek 7350 Pro 5G pre ešte plynulejší a rýchlejší používateľský zážitok. Okrem toho bol do vnútra implementovaný nový snímač predného fotoaparátu s rozlíšením 50 MP pre kvalitné selfie a súčasne boli vyvinuté nové metalické farebné prevedenia, ktoré odrážajú vynikajúce špecifikácie.

„Po úspechu telefónu (2a), ktorý bol závanom čerstvého vzduchu vo svojom trhovom segmente a stal sa naším najpredávanejším smartfónom, sme nadšení, že môžeme predstaviť telefón (2a) Plus. Tento vylepšený variant je vybavený svetovo exkluzívnym procesorom, vylepšeným predným fotoaparátom a novým kovovým dizajnom. Vzhľadom na uvedenie telefónu (3) na trh až v roku 2025 je telefón (2a) Plus určený pre tých, ktorí sú nadšení z telefónu (2a), ale hľadajú ešte vyšší výkon,“ povedal Carl Pei, generálny riaditeľ spoločnosti Nothing.
Dizajn

Telefón (2a) Plus predstavuje dve nové farby smartfónov Nothing: kovovú sivú a aktualizovanú čiernu. Kovová povrchová úprava pripomínajúca strojové zariadenia ponúka nové prémiové vyjadrenie dizajnového jazyka značky Nothing a zároveň zdôrazňuje špičkové vylepšenia telefónu (2a) Plus.

Telefón (2a) Plus, ktorý zdedil dizajnový príbeh po telefóne (2a), bol vytvorený na pomedzí inžinierstva a umeleckého remesla. Integráciou komponentov do exteriéru telefónu sme vytvorili antropomorfný vzhľad, pričom kamery vo vnútri cievky NFC predstavujú dve oči sediace pred mozgovým centrom inteligencie a komunikácie. Dizajn kruhového mriežkového systému centralizuje fotoaparát, čím zabezpečuje ucelený a pútavý vzhľad, vďaka ktorému sa telefón (2a) Plus stáva okamžite ikonou.

Výkon

Tajomstvo výkonu telefónu (2a) Plus spočíva v procesore MediaTek Dimensity 7350 Pro 5G, ktorý je svetovou exkluzivitou spoločnosti Nothing. Keďže si uvedomujeme dôležitosť zábavy v každodennom živote ľudí, tento čipset bol starostlivo spolu vytvorený tak, aby sa naše najnovšie zariadenie stalo snom hráčov.

Vďaka špičkovej technológii TSMC 4 nm Gen 2 s 8 jadrami pracujúcimi na frekvencii až 3,0 GHz, čo je takmer o 10 % rýchlejší procesor ako Phone (2a), je teraz každodenný multitasking aplikácií prechádzkou ružovou záhradou. A podporuje ho grafický procesor ARM Mali-G610 MC4 s taktom 1,3 GHz, ktorý je pri hraní hier o 30 % rýchlejší ako Phone (2a).

Na udržaní vysokého výkonu sa podieľa aj technológia Smart Clean, ktorá pravidelne čistí nepoužívané systémové súbory. Rovnako ako optimalizácia systému NTFS pre bleskurýchle prenosy súborov a funkcia RAM Booster pre až 20 GB efektívnej pamäte RAM.

Fotoaparát

Od uvedenia telefónu (2a) na trh začiatkom roka vydal tím spoločnosti Nothing sedem softvérových aktualizácií s viacerými vylepšeniami fotoaparátu. Tieto aktualizácie dolaďujú zážitok z fotoaparátu zlepšením presnosti farieb, sýtosti a optimalizáciou konzistencie farieb. Okrem toho zlepšujú presnosť rozmazania, rýchlosť načítania aplikácií fotoaparátu a celkový výkon. Posuňte fotografovanie na vyššiu úroveň: čaká vás trojitý systém fotoaparátu s rozlíšením 50 Mpx. Selfie kamera telefónu (2a) Plus teraz zachytáva 4K video pri 30 FPS, čo je zásadný hardvérový upgrade oproti 32 MP snímaču telefónu (2a).

Môže sa pochváliť veľkým svetelným 50 Mpx hlavným snímačom so svetelnosťou f/1,88, ultraširokým 50 Mpx snímačom so 114° zorným poľom a teraz aj 50 Mpx predným fotoaparátom pre výborné selfie a kvalitnejšie videohovory. Všetky tri snímače podporujú priamy výstup fotografií s rozlíšením 50 Mpx, snímanie fotografií v HDR a nahrávanie videí v rozlíšení 4K.

Hlavný fotoaparát ožíva aj pri slabom osvetlení, pričom nočné zábery vyzerajú rovnako detailné a sú živé ako vo dne. Hlavným fotoaparátom môžete nahrávať ohromujúce videá v rozlíšení 4K, ktoré podporuje optická stabilizácia obrazu, ako aj elektrickú stabilizáciu obrazu.

Aby bol telefón (2a) Plus úplným, výrobca kombinuje elitný hardvér s najmodernejším softvérom. Náš TrueLens Engine s režimom AI Vivid pozostáva z pokročilých algoritmov, ktoré vytvárajú realistické fotografie hýriace farbami a detailmi. Funkcia Ultra XDR, vyvinutá spoločne so spoločnosťou Google, zlepšuje osvetlenie v náročných podmienkach tým, že upravuje jas pixelov až 5-násobne, čím zabezpečuje verné snímky pri každom stlačení tlačidla. Medzi ďalšie funkcie patrí snímanie pohybu pre akčné zábery bez rozmazania, nočný režim pre vylepšené fotografovanie pri slabom osvetlení a AI Portrait Optimiser pre dokonalé skupinové zábery.

OS / AI

S operačným systémom Nothing OS 2.6 rozšírila spoločnosť Nothing svoju knižnicu o ešte viac funkčných widgetov na premyslenú interakciu na domovskej a uzamknutej obrazovke. Doplnené o zobrazenia a animácie s možnosťou posúvania prstom pre viac úrovní informácií.

V nadväznosti na integráciu ChatGPT zo začiatku roka vyvinula spoločnosť Nothing widget News Reporter. Denný prehľad, ktorý využíva technológiu umelej inteligencie na zhromažďovanie denných správ v jednoduchom a intuitívnom formáte a nahlas ich číta finančný riaditeľ spoločnosti Nothing, Tim Holbrow. Je k dispozícii na všetkých smartfónoch Nothing prostredníctvom aplikácie Nothing Widgets v obchode Google Play.

Widget poskytuje vybrané správy z ôsmich žánrov, ktoré si môžete vybrať, vrátane: obchodu, zábavy, všeobecných správ, zdravia, vedy, športu a technológií. Systém umelej inteligencie potom zhrnie spravodajské články z anglických spravodajských zdrojov na základe kategórie a prevedie ich do zvukovej podoby. Každý súhrn príbehu trvá 1 minútu, pričom denne je k dispozícii celkovo 8 príbehov. Každé ráno sa widget automaticky obnoví o novú banku príbehov. News Reporter funguje okamžite bez potreby registrácie.

Na rozdiel od väčšiny zariadení v tejto kategórii sa telefón (2a) Plus dodáva so systémom Android 14 už po vybalení z krabice a to aj s pôsobivou trojročnou aktualizáciou softvéru a štvorročnou aktualizáciou zabezpečenia.

Batéria a nabíjanie

Pre tých, ktorí nemajú čas čakať, je telefón (2a) Plus vybavený rýchlym 50W rýchlo nabíjaním, čo znamená, že ho možno nabiť na jeden deň za menej ako 20 minút, čo je takmer o 10 % rýchlejšie ako pri telefóne (2a). Telefón (2a) Plus je naďalej vybavený doteraz najväčšou batériou smartfónu od spoločnosti Nothing, ktorá má kapacitu 5 000 mAH. Na jedno plné nabitie vydrží až dva dni používania a aj po 1 000 nabíjacích cykloch si zachováva viac ako 90 % svojej plnej kapacity.

Displej

Model (2a) Plus má flexibilný 6,7“ displej AMOLED s rozlíšením FHD+, ktorý dokáže úžasne presne reprodukovať 1,07 miliardy farieb. Môže sa pochváliť maximálnym jasom 1 300 nitov, čo zaručuje jeho vynikajúcu viditeľnosť, aj keď slnko svieti jasnejšie. Vďaka technológii Active Matrix (AM v AMOLED) má displej telefónu (2a) Plus presnú kontrolu nad každým jednotlivým pixelom, čo prispieva k lepšej kvalite obrazu - to všetko bez vybíjania batérie.

Telefón (2a) Plus si zachováva najtenšie rámčeky v ponuke smartfónov spoločnosti Nothing, ktoré merajú len 2,1 mm a to symetricky na všetkých štyroch stranách obrazovky. Výsledkom tohto úspechu je pôsobivý pomer obrazovky k telu 91,65 %, ktorý je možný vďaka kombinácii flexibilného panelu so štrukturálnym inžinierstvom. Interakcie sú bezproblémovo plynulé vďaka 120 Hz adaptívnej obnovovacej frekvencii, ktorá sa prispôsobuje obsahu, a 240 Hz vzorkovacej frekvencii dotyku pre okamžitú odozvu.

Rozhranie Glyph

Na zadnej strane telefónu Phone (2a) Plus je zachované ikonické rozhranie Glyph. Ide o nový spôsob interakcie so smartfónom, ktorý nabáda ľudí, aby odložili obrazovku a kľúčové informácie si vyhľadali podľa svetelných a zvukových vzorov. Sústredené rozhranie Glyph Interface si zachováva všetky funkcie telefónu (2a) vrátane časovača Glyph Timer a funkcie Glyph Progress, ktoré využívajú integráciu tretích strán, a zároveň osvetľuje novú výraznú kovovú estetiku telefónu (2a) Plus.

Udržateľnosť

Zariadenie (2a) Plus pokračuje v záväzku spoločnosti Nothing k trvalej udržateľnosti s uhlíkovou stopou 53,34 kg CO²e. K udržateľnosti prispieva aj použitie recyklovaných materiálov.

● 100 % recyklovaný hliník použitý v stredovom ráme
● 100 % recyklovaný cín na 5 doskách plošných spojov
● 100 % recyklovaná medená fólia na hlavnej doske s obvodmi
● recyklovaná oceľ na 24 oceľových lisovaných dieloch

● viac ako 50 % plastových dielov pochádza z udržateľných zdrojov

● Plastový odpad z výrobnej linky Ear (2) sa opätovne využíva na výrobu telefónu (2a) Plus


DALŠÍ

CGwillWin