Pátá sezóna Diabla 4 je tady. A je skvělá

Pátá sezóna Diabla 4 je tady. A je skvělá
10:07, 10.08.2024

Zlí jazykové tvrdí, že Diablo 4 je na dně. Blizzard to však ignoruje a v klidu startuje pátou sezónu, jež je poslední před příchodem prvního DLC Vessel Of Hatred, ve kterém nám zapotí náš starý známý Mephisto. Vývojáři tvrdí, že v nejnovějším updatu se snažili zamyslet se nad tím, jak Sanctuary i peklo vypadá před návratem Diablova bratra zpět k moci a my, hráči, se jsme se dočkali dalších mechanik a přídavků.

Co se příběhu týče, zápletka já jednoduchá a vypadá to, že v Blizzardu se v tomto ohledu ani nesnaží čeřit hladinu. Stejně jako v předchozí sezóně i tady můžeme zapomenout na malovaná videa nebo přehršel cutscén. Vadí to vlastně někomu? Premisa je takové, že závoj, který odděluje lidský svět od pekel slábne a hordy pekelné ho chtějí projít, obejít, podlézt…zkrátka dostat se k libovému lidskému masíčku.

Příběhová linka, ve které spojíte síly s kultisty, kteří svou věrnost původně přislíbili Lilith, slouží především jako pojítko k představení nových prvků. Nejzásadnější změny jsou Hell Breaches a Infernal Hordes, což je těžší varianta oněch průlomů. V nich musíte masakrovat hordy démonů štrádujích si to z hloubek pekelných. Po cestě si ještě průběžně vybíráte challenge, které vám průchod trochu osolí, ale zároveň si pak můžete užít lepší odměny. Nic super inovativního pod sluncem, ale funguje to výborně. Tedy alespoň zatím.

Ze sezóny jsem zatím odehrál cca 9 hodin, což mi stačilo k tomu se k prvním hordám dostat, ačkoliv čistý čas je nejspíš nižší, protože jsem se hodně zpomalil u temperingu a hraní si s buildem. Jop, jasně, na začátku je to skoro zbytečné, ale dostal jsem pár zajímavých unikátek, tak jsem si to chtěl užít. Nových legendárek, aspektů a unikátních předmětů je opět přehršel a každé classa má minimálně dvě novinky plus je tu hromada generických.

To opět otevírá vrátka k novým buildům a nápadům a je jen na nás, co vymyslíme. A samozřejmě pořádné dávce štěstí, aby nám to cinklo. Osobně mě pátá sezóna baví, mechaniky, které byly oblíbené, jako Helltides, ve hře zůstaly a nové se přidaly. A dle názorů na redditu a ve fórech to vypadá na vesměs společný konsensus. Obtížnost mi přišla lehce vyšší než v předchozí verzi, což je jedině dobře a je vidět, že Blizzard se opravdu snaží všechno vybalancovat. A že je to řehole, protože vyhovět tolika hráčům, kdy jedni chtějí to a druzí ono, je prakticky nadlidský úkol. Takže lovu zdar a potkáme se v Sanctuary!

DALŠÍ

CGwillWin