Prime Air, aneb obrovská revoluce v dopravě

Prime Air, aneb obrovská revoluce v dopravě
17:43, 02.12.2013

Znáte ten pocit, když si z internetového portálu Amazon objednáte jakoukoliv zásilku do 2,3 kilogramů a během třiceti minut vám jí bezpilotní létající dron přiveze doslova pod nos?

Klik pro zvětšení (Prime Air, aneb obrovská revoluce v dopravě)

Samotný generální ředitel Amazonu Jeff Bezos již potvrdil, že nová dopravní služba z pod záštity Amazonu se v dnešních dnech nachází v období pozdního testování. Ve výsledku by se tak mělo jednat o malé sci-fi černé ďáblíky, kteří vám budou schopni doručit jakoukoliv vámi objednanou zásilku do 2,3 kilogramů svázanou jednu maličkostí, a sice obsahem vaši peněženky. V případě Amazonu se tak jedná o více než 85% veškerých zásilek, které by v budoucnu mělo být možné přivézt přímo, až do vašeho teple vyhřátého klína.

Vše ovšem závisí na US Federal Aviation Administration, od kterého potřebuje projekt dostat zelenou a to v oblasti civilního použití. Dle všeho se tak realizace tohoto vysoce ambiciozního projektu dočkáme v roce 2015 pro USA a o rok později, tedy 2016 pro Evropu. Jeff Bezos k závěru svého rozhovoru s CBS dodal: ” Jednoho dne budou doručovací droni běžní stejně, jako kolony aut na dnešních dálnicích.”

A co vy? Jak se vám tato myšlenka nového způsobu dopravy zamlouvá?

DALŠÍ

CGwillWin