hw
recenze
Sennheiser GSP 370

Sennheiser GSP 370 - recenze
Sennheiser GSP 370 - recenze
17:00, 05.05.2020

Když člověk vybírá sluchátka, je hned několik značek, u kterých se nemusí bát, že sáhne úplně vedle a Sennheiser je jednou z nich. Zažil jsem jenom jedny, u kterých byl poměr cena výkon úplně a to byl starší noise cancelling model HD 4.50 BTNC, jímž jsem obdaroval mého tatíka a následně jsem je vracel. Takže pokud o nich náhodou uvažujete, za mě - nebrat. To ale není předmětem tohoto článku, neboť jak název říká, mrkneme se na GSP 370.

Klik pro zvětšení (Sennheiser GSP 370 - recenze)

Gamingových headsetů Sennheiser nabízí celkem třináct a žádný z nich není vyloženě low-cost model. Nejlevnější GSP 300 jsem recenzoval někdy před rokem a momentálně stojí kolem dvojky. GSP 370 se s cenovkou kolem pěti tisíc zařazuje v rámci segmentu k highendu, ačkoliv v portfoliu výrobce jsou i dvojnásobně dražší věcičky. Takže oprávněnou otázkou je, zda je tato nemalá částka oprávněná.

Pokud si jeden přečte výpis features na webu výrobce, určitě si neřekne, že jsou to ty nejvíc epic sluchátka na světě, hlavně když ve srovnání s podobně drahými konkurenty od SteelSeries nebo Razeru. Bezdrátová sluchátka, super zvuk, super pohodlí, super mikrák, super výdrž - bum - cenovka dvě stě euro. Nic na nich nesvítí milionem barevných kombinací a černošedá barevná kombinace je sterilní jak pohřební ústav v bavorsku. Německá střídmost tady vítězí nad snahou dobře to prodat. Na druhou stranu nikdo se vás tu nepokouší opíjet rohlíkem a vymýšlet wannabecool názvy pro pseudotechnologie, které vám zaručí nejlepší usazení headsetu na hlavě.

Klik pro zvětšení (Sennheiser GSP 370 - recenze)

A hlavně, všechno se na produktové stránce píše, je pravda. Osobně jsem byl vždycky ke gamingových bezdrátovým proprietám skeptický s tím, že drát nenahradíš a každá milisekunda zpoždění je na...ehm houby. V případě GSP 370 je však odezva okamžitá, nezaznamenal jsem sebemenší delay a to jsem je aktivně používal několik týdnů na úplně všechno včetně hudební produkce. Výdrž sluchátek je opravdu neuvěřitelná, výrobce píše, že kapacita má vystačit cca 100 hodin. Upřímně jsem to přesně nesledoval, ale nabíjel jsem je zřídkakdy, čili se k tomu přikláním. A smekám headset.

Samozřejmě dlouhá výdrž je vykoupena tím, že sluchátka jsou poměrně velká a těžká, ale díky vymazlenému polstrování náušníků z paměťové pěny a náhlavního mostu o nich za chvíli stejně nevíte. Konstrukce je uzavřená, zvuk je dobře izolovaný a zaručuje klidné hraní jak vám, tak vašemu okolí. Teda pokud zrovna neřvete na svoje protihráče (či v horším případě spoluhráče). Mikrofon je standardně na levém sluchátku, pokud ho máte ve vertikální poloze, je deaktivovaný, při sklonění dolů ho zapnete (v průběhu sklánění slyšíte tiché kliknutí, takže poznáte, kdy se zapnul). Osvědčená klasika. Na pravém sluchátku naleznete nekonečné kolečko na ovládání hlasitosti, jímž ovládáte i systémovou hlasitost Windows či MacOS.

Klik pro zvětšení (Sennheiser GSP 370 - recenze)

Sluchátka k počítači připojíte pomocí dodávaného donglu, který bych doporučoval neztratit, protože se mi nepodařilo najít, jak si koupit náhradu. K dispozici je i software Sennheiser gaming suite, ve kterém si můžete poladit nastavení mikrofonu i audia, například zapnout noise cancelling okolí, nastavit modifikátor hlasu (warm a clear) či si můžete pohrát s pětipásmovým ekvalizérem.

To ale není potřeba, protože zvukově jsou sluchátka výborná, což bych koneckonců vzhledem k výrobci a cenovce očekával. Přednes je opravdu pěkný a nic se netluče, takže si v klidu užijete i poslech hudby či práci s audiem. O to víc mě mrzí, že krom počítače a PS4 headset k ničemu nepřipojíte, respektive se mi nepodařilo přijít na to jak. GSP 370 zřejmě komunikuje pouze s dodávaným donglem a nemůžete si připojit ke Switchi nebo k vašemu telefonu. Jasně, nosit tahle obří sluchátka někde veřejně asi stejně nechcete (viz foto níže), ale když už je máte, je škoda, že nejsou o něco všestrannější.

Klik pro zvětšení (Sennheiser GSP 370 - recenze)

To je ale jediná výtka, kterou mám. Pokud hledáte bezdrátový herní headset se skvělou výdrží a výborným zvukem, můžu Sennheiser GSP 370 s klidným srdcem doporučit. Cena je vysoká, takže ve výsledku to není výrobek úplně pro každého, ale investice se určitě vyplatí a radost z jejich koupi vám určitě pěkných pár let vydrží.

Za poskytnutí produktu na recenzi děkujeme společnosti Sennheiser

Klik pro zvětšení (Sennheiser GSP 370 - recenze)


CGwillWin