Ubisoft a jeho bizarné rozhodnutie zrušiť vývoj RPG Avalon

Ubisoft a jeho bizarné rozhodnutie zrušiť vývoj RPG Avalon
09:58, 29.07.2020

Ak ste nikdy o projekte s pracovným názvom Avalon nepočuli, nič sa nedeje. Francúzsky koncern Ubisoft má totižto vždy vo vývoji hromadu neoznámených nápadov a len zlomok z nich, dokáže prejsť cez hodnotiace sito a presunie sa z nejakej pracovnej fázy do finalizácie. Príkladom je práve RPG hra Avalon, ktorá sa príbehom mala inšpirovať legendou kráľa Artuša.

Opraty vývoja v tomto prípade držal sám Mike Laidlaw (strojca Dragon Age), ktorý mal po kreatívnej stránke vybudovať komplexnú AAA značku zrovnateľnú s čímkoľvek, čo Ubi predáva ako teplé pečivo. Do vývoja prišiel v roku 2018 a podľa zákulisných informácií bol nadšený z toho ako práce napredujú. Celé to nadšenie mu však nevydržalo príliš dlho, keďže začiatkom tohto roka Ubisoft náhle opúšťa a dôvod? Jeho projekt dostal stopku a putoval do trezoru, čo by samo o sebe samozrejme ešte nič zásadné neznamenalo, avšak realita je oveľa zaujímavejšia.

Avalon bol zrušený menom Serge Hascoët, ktorý ešte donedávna v Ubisofte rozhodoval o všetkých finalizáciách rozrobených hier a bol to práve on, kto zarezal kráľa Artuša v jeho mladom veku. A teraz si radšej sadnite. Serge to urobil na základe faktu, že on sám nie je fanúšikom fantasy hier a preto nevidí dôvod aby sa Ubisoft ďalej niečomu ako Avalon venoval. Bum! Tento pán údajne argumentoval vetou; že ak má on sám dať razítko na nejakú fantasy hru, tak to celé musí byť minimálne tak dobré ako licencia na Pána Prsteňov. Bum číslo dva.

Tak či onak, spomínaný Serge je posledné týždne riešený v rôznych súvislostiach okolo produkcie francúzskej firmy Ubisoft a nás môže len tešiť, že sám už v tejto firme nepracuje - keďže bol donútený k odchodu. Či to do budúcna pomôže výrobe originálnych a nádejných hier pod Ubi je vecou otáznou, ale minimálne nádej tu stále žije.


DALŠÍ

CGwillWin