Star Wars Battlefront III zrušen

Star Wars Battlefront III zrušen
00:17, 23.11.2021

Novinku přinesl na svém Twitteru insider Tom Henderson. Ačkoliv studio Dice mělo pro třetí, resp. 5 díl multiplayerovky ze světa Star Wars plány, EA jako vlastník licence bylo nakonec jiného názoru. Za vším má být údajně jako vždy zisk. Podle jednoho z vývojářů se totiž EA nechalo slyšet, že aby bylo dosaženo u Battlefrontu přiměřeného zisku, musely by být prodeje o 20% větší než u jiné podobné hry.

Jinými slovy za licenci se prostě platí a to EA nejde zřejmě moc pod nos, a proto raději investovala prostředky do nového Battlefieldu 2042 (zdali to bylo moudré se dozvíte brzy v naší recenzi od Lukáše), u kterého nemusí platit a tedy je vývoj levnější.

Jen pro připomenutí EA jako vlastník práv na Star Wars hry (i když naštěstí ne už jediný) má ve vývoji ještě dvě singleplayerovky z tohoto univerza. Vzhledem k tomu jak ovšem s licencí doposud naložili by bylo dobré brát zatím tyto informace jen s velmi vlažným optimismem. Star Wars Battlefront 2 přitom vyšel už v roce 2017 (Battlefield 5 v roce 2018) a tedy by se určitě pár hladovějících fanoušků po nějakém tom multiplayeru našlo. Ostatně právě druhý díl doposud v klidu jede a z osobní zkušenosti mohu říci, že na soupeře nikdy dlouho nečekám.

A co vy? Uvítali byste další mulťák ze světa rytířů Jedi nebo si raději počkáte jaké singly nám EA nebo jiná studia doručí?


DALŠÍ

CGwillWin