hw
NVIDIA Studio vítá rok Králíka realistickou smaragdovou sochou

NVIDIA Studio vítá rok Králíka realistickou smaragdovou sochou
23:18, 20.01.2023

U příležitosti oslav čínského roku Králíka vytvořil tento týden 3D grafik Zhelong Xu alias Uncle Light detailní model na motivy tohoto znamení zvěrokruhu a převedl jej tak do moderního věku. Realistickou scénu vytvořil s pomocí GeForce RTX 4090, programu Blender a aplikace NVIDIA Omniverse.

Xu se rozhodl vytvořit sochy králíků v odstínu zelené barvy společnosti NVIDIA a aplikovat na ně smaragdovou texturu v programu Adobe Substance 3D Painter. Akcelerace výpočtů osvětlení a ambientní okluze za pomoci NVIDIA RTX pomohly snadno a rychle přizpůsobovat scénu a experimentovat např. s různými texturami.

Xu využil také NVIDIA Omniverse, platformu pro vytváření a provozování aplikací pro metaverza. Scénu vyexportoval ve formátu Universal Scene Description (USD) a následně otevřel v nástroji NVIDIA Omniverse Create. Zde finalizoval podobu průsvitného smaragdového materiálu pro dosažení maximální realističnosti. Aplikace Omniverse Create byla užitečná i při úpravách scény, protože mu ji umožnila testovat i osvětlením v reálném čase.

"Díky výkonu GPU GeForce RTX 4090 a optimalizaci Omniverse pomocí RTX jsem dosáhl požadovaného efektu velmi rychle a mohl při tom vyzkoušet různé světelné efekty," řekl Xu.

Detailní popis práce přináší nejnovější blog In the NVIDIA Studio. Zhelongu Xu má také portfolio na ArtStation.

V nejnovější NVIDIA Studio výzvě se začínají objevovat zajímavá umělecká díla - autoři se mohou zapojit prostřednictvím tagu #NewYearNewArt a označením @NVIDIAStudio.


DALŠÍ

CGwillWin