hw
recenze
HyperX Cloud Revolver + 7.1

HyperX Cloud Revolver + 7.1 - recenze
HyperX Cloud Revolver + 7.1 - recenze
12:00, 12.03.2021

Anglická spoločnosť HyperX je dnes už pojem, ktorý môžeme ohýbať do úsmevov státisícov verných a spokojných zákazníkov bažiacich po kvalitnom hernom náradí. Tak, ako to bežne býva pravidlom, aj táto značka si za tie roky svojej existencie pochopiteľne vytvorila akési portfólio hviezdnych produktov, aké sú verejnosťou vyhľadávané s väčšou vervou než iné a keď sa v prípade ikonickej červenej farby pod nápisom HyperX spomenie slovíčko "Cloud", len máloktorý znalec by bez premýšľania nedoplnil "Revolver". Ikonický káblový headset určený do rúk skúsených konzumentov dnes vychádza v ďalšej reedícii a tentokrát svoju náruč otvára zase o kúsok širšie, než by ste možno očakávali.

Headset do každej rodiny

Klik pro zvětšení (HyperX Cloud Revolver + 7.1 - recenze)

V súčasnej pandemickej situácii, kedy by sme sa podľa všeobecného názoru kompetentne nekompetentných, ako to ja začínam čoraz častejšie nazývať, nemali vybrať do sveta inak než v hermeticky uzatvorenom skafandri, je práca z domu alfou a omegou prežitia. Nie všetci síce majú to šťastie zarábať si na živobytie osvietení obrazovkou notebooku a za nesmierne inšpirujúceho džavotu svojich ratolestí, každopádne nech už sú veci akokoľvek zlé a miestami neúnosné, spotrebná elektronika je jeden z našich primárne dôležitých nástrojov ako sa cez súčasnú situáciu presekať a prežiť. Headset, čiže slúchadlá s mikrofónom, je potrebný v komunikácii v hrách, ako aj mimo nich a často sa firmy formátu HyperX snažia svojich zákazníkov naviesť práve smerom do rýdzeho herného segmentu, kde bola potrebná kvalita prenosu zvuku oboma smermi daná dávno pred touto celou vírusovou zábavou.

Cloud Revolver + 7.1 vás ohúri

Klik pro zvětšení (HyperX Cloud Revolver + 7.1 - recenze)

HyperX pri svojej novoročnej rade hardvéru jasne deklaruje heslo v tom zmysle, že všetci sme vlastne hráči. A v duchu tejto vety poskladali aj možnosti vynoveného headsetu Cloud Revolver, ktorého základ sa prepája s PC/Mac alebo akoukoľvek hernou platformou (spadá tam dokonca aj nedávno vydaný next-gen od SONY a Microsoftu) pomocou 3,5 mm Jack konektoru alebo dva metre dlhého USB-A adaptéru. V druhom prípade sa vám do uší ozve priestorový 7.1 zvuk, ktorý sa v tomto prevedení radí medzi jednu z najväčších predností prístroja samotného a aj keď je tu reč o prémiovej triede v hodnote atakujúcej hranicu dvesto eur, sám som neočakával až tak čistú a prirodzenú reprodukciu. Inštalácia celého headsetu je nesmierne jednoduchá a nevyžaduje si žiadne separátne operácie, okrem potvrdenia niekoľkých povolení. Aj z tohto dôvodu som preto ochotný podpísať sa pod už spomenutú filozofiu, že všetci sme hráči a je jedno, akým spôsobom práve Cloud Revolver + 7.1 používame. Nech už ide o interaktívnu zábavu, počúvanie hudby alebo rýdzo pracovné využitie.

Pohodlie určené na celý deň

Klik pro zvětšení (HyperX Cloud Revolver + 7.1 - recenze)

Hernú divíziu Kingston Technology ja osobne už za tie dlhé roky testovania produktov s ich ikonickým logom beriem ako štandard pre pojem pohodlia a rovnako aj dlhodobej spoľahlivosti. Cez to všetko som sa neubránil menším rozpakom, a to už krátko po nasadení tohto sotva štyristo gramov vážiaceho hardvéru. Váha samotná tu už nehrá žiadnu významnú rolu, keďže všetok tlak z vrchnej časti na hlavu reguluje čelenka s automatickým posuvom. Vďake nej si hráč nemusí robiť starosti s nejakým komplikovaním prispôsobovaním a všetko je v stotine sekundy pripravené. Vlastne je úplne jedno, či si headset hodíte cez krk, aby ste zarevali od nervov do steny, pretože vám nevyšiel online zápas, alebo urobíte ten istý prudký ťah, len aby ste skontrolovali deti hrajúce sa vám za chrbtom, efekt ostane nemenný. Praktická manipulácia a celoplošné 50mm meniče, to je ideálna kombinácia na nerušené užívanie akejkoľvek zvukovej interakcie a vtiahnutie do deja. Produkt som testoval v niekoľkých multiplayer FPS hrách a kroky blížiace sa z rôznych smerov k mojej postave bolo počuť tak zreteľne, až som mal nakrátko dojem, že onen okolo sa dejúci chaos konečne začínam zvládať oveľa lepšie.

Pevný rám

Klik pro zvětšení (HyperX Cloud Revolver + 7.1 - recenze)

Odnímateľný mikrofón s certifikátmi pre TeamSpeak a Discord je schopný potláčať okolité ruchy a nastavenie sa vykonáva pomocou malého plastového klipu s veľkým 7.1 tlačidlom v strede (je dokonca podsvietené). Kvalita funkcie potláčania šumu a neželaných echo odrazov v pozadí, zatiaľ čo sa váš prenášaný hlas šíri do celého sveta, by sa dala označiť za uspokojivú a jemne nadpriemernú. Samozrejme, aj tu sa nájde priestor na zlepšenie, hlavne čo do hĺbky celkovej reprodukcie, ale na to najpodstatnejšie vám tento mikrofón bude dozaista stačiť. Po tom, ako som ostal ohúrený celkovou kvalitou audio stránky hromadiacej sa okolo pohodlných penových meničov, som si uvedomil, ako pevná konštrukcia samotné mušle vlastne spája. Ide o kus tenkej ocele zapustenej do klapiek a fakticky je to práve táto časť headsetu, ktorá počas akcie vykonáva to najhlavnejšie. Keďže slúchadlá nemajú separátne riešený pohyb do strán, všetko sa krúti okolo elastickej čelenky a tlaku spomínaného plátu kovu na hlave. Aj preto je HyperX Cloud Revolver tak nesmierne pohodlným pomocníkom, keďže obopínanie klapiek sa vykonáva len pomocou váhy sústredenej do stredu spomínaného kovového plátu. Geniálne a praktické riešenie.

Mäkučké ušné vankúše

Klik pro zvětšení (HyperX Cloud Revolver + 7.1 - recenze)

Čo povedať záverom? HyperX Cloud Revolver +7.1 nielenže naplnil moje očakávania, ale on ich preskočil o dĺžku dostihového koňa. Ide o komplexný herný headset, ktorým môžete zastúpiť a fixovať akékoľvek pracovné online stretnutie, alebo len relaxačné sledovanie audiovizuálneho diela. Vďaka pevnej konštrukcii slúchadlá znesú aj drsnejšie zaobchádzanie, takže nejaké to hodenie o stôl alebo pád na zem Cloud Revolver dozaista prežije. Ak ste prežili tento text a v súčasnosti pátrate po nových slúchadlách s mikrofónom, aké ponúkajú vysoko kvalitnú zvukovú reprodukciu a prémiové prevedenie, v tomto článku sme sa o nich práve porozprávali.



Za poskytnutí produktu na recenzi děkujeme společnosti HyperX

Klik pro zvětšení (HyperX Cloud Revolver + 7.1 - recenze)


CGwillWin