Levine: Nemáme potřebu udělat podle Bioshocku film

Levine: Nemáme potřebu udělat podle Bioshocku film
10:26, 15.11.2011

Když se ani samotný tvůrce Bioshocku Ken Levine nijak nehrne do filmového zpracování, tušíte, že to s ním vypadá bledě. Prozradil, že studio nemá žádnou "spalující touhu" film udělat a vysvětlil v podstatě to, že by musel být opravdu dobrý a věrný předloze, aby s ním byli spokojeni.

Byli jsme blízko tomu, že by byl natočen - měli jsme dohodu a režiséra. Ale nemáme žádnou spalující touhu ten film natočit jen proto, abychom měli film.

Pro nás a Take Two to musí být něco, co a) dá fanouškům něco, co chtějí a b) těm, co Bioshock neznají, ukáže něco, co odpovídá hře a bude ji dobře reprezentovat.

Mezi hrami a filmy jsou bezpochyby rozdíly, ale film musí čerpat z té samé DNA herního světa a příběhu. Ale prostě, my nemáme potřebu ho udělat.

Režisérem, který měl ideu tvůrců převést na stříbrné plátno, byl Gore Verbinski, režisér Pirátů z Karibiku, ten od projektu ale odstoupil, protože odmítl natočit film, který by byl přístupný od třinácti let. Chtěl verzi s přístupností R, tedy od 17ti, jenže tu zase nechtělo studio z obav před nízkými tržbami, kdy je nejisté, zda by se vrátily vysoké investice - například do náročných kulis podmořského světa.

Klik pro zvětšení (Levine: Nemáme potřebu udělat podle Bioshocku film)

DALŠÍ

CGwillWin