hw
Wii U v Evropě vyjde 30. listopadu

Wii U v Evropě vyjde 30. listopadu
14:13, 13.09.2012

Nové podrobnosti: Evropské vysílání oficiálního webcastu odhalilo, že evropské datum vydání konzole Wii U je stanoveno na 30. listopadu, tedy ještě dříve než to japonské. Úplně škodolibě radovat se ale nemůžeme, protože v Americe se dočkají ještě o dvanáct dní dříve, 18. listopadu. Modely budou k dispozici dva, jak uvádí původní zpráva. Nebyly však odhaleny žádné evropské ceny.

Původní zpráva: Šéf Nintenda Satoru Iwata odhalil během webcastu na japonských stránkách Nintenda datum vydání chystané konzole - 8. prosince. Toto datum ale logicky platí jen pro tamější trh, jak to bude u nás se dozvíme nejdříve v 16:00, kdy poběží prezentace pro evropský a americký trh.. Japonci se ale každopádně mohou těšit na dva různě drahé modely Wii U - jeden bude stát 31500 Yenů (cca 7700 Kč) a druhý (6400 Kč).

Ten první je tzv. model Premium, který bude mít flash paměť o velikosti 32GB, Wii U GamePad, stylus, nabíjecí podstavec na GamePad, podstavec pod samotné Wii U, HDMI kabel a nabíječky pro to všechno. Základní model má paměť jen 8GB a také mu chybí nějaké ty podstavce.

Poslední odhalené detaily se týkají specifikací samotné konzole. Ta má 2GB paměti, z nichž půlka je určena operačnímu systému a druhá půlka hrám. Na disky s hrami se vejde až 25GB a krabička dokáže z elektřiny vyždímat až 75W, ale běžně využívá kolem 45W.

Klik pro zvětšení (Wii U v Evropě vyjde 30. listopadu)

DALŠÍ

CGwillWin