speciál
Co budeme smažit ve zbytku roku?

Co budeme smažit ve zbytku roku?
Co budeme smažit ve zbytku roku?
08:38, 26.09.2014

Je tomu tak. Začala nám škola, konec vegetění u koupališť a občasného opékání buřtů s partou kamarádů, kteří se teda odhodlali jít ven a přestali čučet do monitoru hrajíc Lížu Kredenc nebo Bota 2. My v CzechGameru to máme docela podobně. Proto vám přinášíme 3 tipy našich nejočekávanějších her letošního podzimu a začátku zimy.

David Pelán
Assassin's Creed: Unity

Jakožto fanoušek série Assassin's Creed očekávám od Unity mnoho. Nejenže bude tento sedmý díl (ano, sedmý) hratelnostně vymakanější jako jeho předchůdce Black Flag, ale jeho zasazení do prostředí a doby, kooperace a stealth z něj dělají mou nejočekávanější hru roku. I když, abych řekl pravdu, příběhově mě tato série přestala zajímat po skončení třetího dílu. Společně se zakončením příběhu Desmonda.

Grand Theft Auto V

GTA V jsem si zamiloval už při jeho oznámení a má náklonnost k pátému dílu se jen prohloubila po jeho dohrání. A i když GTA Online si zažil své při jeho nešťastném startu, dnes je již mnohem více vyladěn a i po roce po vydání původního dílu mě udržel u hry. GTA V pro tuto generaci konzolí je tedy jasnou volbou. Nejenže bude prostředí výrazně krásnější a rozmarnější, ale i samotný GTAO se dočká svých vylepšení a snad už dorazí i toužené vloupačky, které vývojáři slibují již od vydání hry.

Driveclub

Nikdy jsem nebyl přílišným fanouškem závodních simulací. Čeho jsem se už ovšem chytl v mládí a vydrželo mi do teď jsou závodní arkády, které mě jednoduše baví. Driveclub se mi proto zdá, jako skvělý konkurent Forzy, která ve své zajímavosti předběhla konkurenční Gran Turismo, a to druhým Horizon. Driveclub bude skvělou zábavou s famózní grafickou stránkou a se správnými lidmi i se snad působivou herní dobou.

Petr Schwank
Call of Duty: Advanced Warfare

Patřím do generace odkojené prvními ještě z druhé světové války. Mezi tím se mezi mnou a teď "nechvalně proslulou" Call of Duty vytvořilo pouto, které ani více či méně oprávněné stížnosti hráčů nezpřetrhají. Byť FPSky z budoucnosti úplně nevyhledávám, nové Call of Duty si určitě zahraju. Stejně jako je Jirkova srdcovka Battlefield, moje zase Call of Duty.

Far Cry 4

Sice jde už o čtvrté pokračování, věřím ale, že ze svého půvabu série neztratí vůbec nic. Stále půjde o parádně atmosférickou hru a stále to bude bomba. Těžiště příběhu se posune do podobně atraktivní lokace jako minule, tentokrát půjde o Himaláje a tvůrci z Ubisoftu nejspíš ještě o něco dál posunou definici šílenství, kterou parádně uvedli na scénu se třetím dílem.

Assassin's Creed: Unity

Assassínská série je dlouhodobě moje nejoblíbenější a nic na tom nemění ani příliš strohý třetí díl nebo naopak podivně neucelený Black Flag. Od Unity očekávám návrat ke kořenům, tedy návrat do dob, kdy tahle série nevykrádala sama sebe (v případě AC: Rogue v tom však bohužel úspěšně pokračuje). Přesunutí děje do Paříže jakožto velkého historického centra je správný krok, protože nevím, jestli bych další díl s mini ostrůvky a tolik protěžovaným kormidlováním lodi přežil.

Dan Serafín
Destiny

Osobne sa považujem sa milovníka FPS žánru a v minulosti som pomerne často venoval svôj voľný čas práve RPG titulom. Destiny sa zatiaľ tvári ako slušná kombinácia oboch žánrov, ktorá nepochybne nesklame a to určite minimálne po finančnej stránke. V každom prípade verím štúdiu Bungie a hra v mojej PS4ke nebude chýbať v deň vydania.

Klik pro zvětšení (Co budeme smažit ve zbytku roku?)

The Crew

Niesom vášnivý fanúšik automobilových hier, motoriek, dokonca ani auto nevlastním a pri pohľade na rôzne krásne autá zostávam chladným ale pri oznámení hry The Crew mi v hlave preskočila myšlienka "to by mohlo byť fest dobré!". Z pripravovaných automobilových gigantov (Driveclub, Project Cars, Forza) je tento titul z môjho pohľadu najzaujímavejši. Jednak pri závodení s priateľmi nechcem sledovať stav pneumatík, milujem v automobilových hrách tuning a rozhodne znie dobre žáner MMO open world závody. Všetko ale rozhodne nadchádzajúca beta, ktorá by mala byť dostupná koncom septembra (září) pre konzole XO a PS4.

Klik pro zvětšení (Co budeme smažit ve zbytku roku?)

The Evil Within

Šindži Mikami, stačí? Tvorca pôvodných Resident Evil titulov sa vracia aby oživil umierajúci žáner survival hororu (aktuálne žánru pomohli nezávyslé štúdia, ktoré ukázali svetu, že survival horor má na trhu svoje miesto, netreba zabudnúť ani na hru The Last of Us, ktorá tiež zaznamenala obrovský úspech), ktorý sa v posledných rokoch transformoval do akcie (Resident Evil 5,6). Od hry očakávam hutnú atmosféru, riešenie hádanok a výborný príbeh plný zvratov.

Klik pro zvětšení (Co budeme smažit ve zbytku roku?)

Tomáš Novotný
Dragon Age: Inqusition

Zaklínač 3 měl s původním datem vydání touto dobou už čekat na ruce nadržených fanoušků i nováčků zapeklitě parádní RPG série, avšak nutno podotknout, že to bylo datum celkem brzké po oficiálním ohlášení, tudíž jsem odložení tak nějak očekával. Nicméně, není to jediné RPG, na které moje očko zamrkalo. Stále se zastávám toho, že Dragon Age: Prameny patří se Zaklínačem k RPG peckám nejvyšší kvality poslední doby. Přestože druhý díl byl velkým zklamáním, na Inqusition jsem natěšen stejně vysoce, jako na poslední sezónu Sons of Anarchy.

Klik pro zvětšení (Co budeme smažit ve zbytku roku?)

Far Cry 4

Co k tomu dodat, Far Cry 3 byla setsakramentsky dobrá hra a ještě hodně dlouho bude mít své kouzlo. Přeci jen, tropické ostrovy a nějaký ten koktejl v ruce je příjemnější pomyšlení, než Himaláje a dvakrát tolik oblečení na svém těle. Moje jediná starost je, aby se Far Cry 4 nestal prachobyčejnou "kopií" svého úspěšného předchůdce, a aby si Ubisoft nenašel další továrnu na prachy.

Klik pro zvětšení (Co budeme smažit ve zbytku roku?)

Call of Duty: Advanced Warfare

Jsem CoDkař, co víc k tomu dodat. Uznávám, že Ghosts byl docela nepovedený vtip ze strany Infinity Ward, které je jednoznačně nejslabším týmem, jež na Call of Duty. Treyarch je dávno předčil, uvidíme, jak si povedou kluci ze Sledgehammer Games. Futuristická budoucnost mi až tak nevoní, ale ten grafický kabátek je parádní a Kevin Spacey je skvělý herec. Jak jsem tedy již poznačil, uvidíme, jestli to bude "další" Call of Duty nebo "nové" Call of Duty.

Klik pro zvětšení (Co budeme smažit ve zbytku roku?)

Jirka Szabó

Hm,... jako první asi zmíním hru, která už vlastně vyšla, nicméně jsem ještě neměl příležitost si ji vyzkoušet – NHL 15. Samozřejmě mám na mysli next-gen verzi, neboť na starých konzolích se jedná o prakticky stejný titul jako loni. A vůbec se nenechám odradit všemi chybějícími módy, které next-gen verzi zcela zbytečně sráží dolů (tím však neříkám, že by mi to nevadilo, naopak), protože co jsem zatím měl možnost vidět, prezentace a hratelnost vypadá skvěle.

Dál řeknu Assassin's Creed: Unity. Je to tedy především kvůli Paříži a Francouzské revoluci, na níž mě zajímá, jak se s ní autoři poperou. Třeba takový Robespierre, to bude Templář jak vyšitej, na to vsadím botky. I když na druhou stranu si ještě moc dobře vzpomínám zklamání z Americké války za nezávislost ve třetím díle, tak doufám, že nebudu zklamán i tentokrát. Bude to mimochodem teprve moje druhé setkání s touto vlajkovou lodí Ubisoftu, ale nemyslím si, že by to měl být větší problém.

A poslední? Popravdě řečeno mě teď absolutně vůbec nic nenapadá a dost možná na něco zapomínám, ale nemohu se rozhodnout mezi dvěma tituly od 2K Sports – NBA a WWE, obojí s „číslovkou“ 2K15. Basketbal sice není úplně můj šálek čaje, naposledy jsem hrál ročník 2000, nicméně moc se mi líbí zpracování hráčovy kariéry, kterou si chci rozhodně vyzkoušet. A také wrestling se má prý letos přesunout do „next-gen éry“, podobně jako v případě prvně jmenovaného NHL.

Kuba Pokorný
Assassin's Creed Unity

Je to tak! Z nie veľmi zaujímavých titulov, ktoré tento rok ešte výjdu sa teším celkom na nového zabijaka s kapucňou. Z jednoduchého dôvodu. Teším sa na Francúzko, príbeh, ktorý bude snáď aspoň na úrovni druhého dielu, ktorý bol výnimočným titulom.

Klik pro zvětšení (Co budeme smažit ve zbytku roku?)

Call of Duty: Advanced Warfare

Dostal som sa týmto na zoznam nechcených osôb, ale ja fakt verím tomu, že tento diel bude niečim iným než boli všetky CODká doteraz. Vyzerá to parádne a jednoducho sa teším tak ako na hru pre jedného hráča, tak aj na skupinové terapie v oblakoch multiplayeru.

Klik pro zvětšení (Co budeme smažit ve zbytku roku?)

Dragon Age: Inqusicion

Prvý diel je moja srdcovka, druhý diel sa mi znechutil hrateľným demom. Zábery z najnovšieho dielu a informácie ma znepokojujú. Napriek tomu so mna hru zvedavý. Je to RPG a tie jednoducho môžem, len sa strašne bojím sklamania. Autorom jednoducho nedôverujem.

Klik pro zvětšení (Co budeme smažit ve zbytku roku?)


CGwillWin