Farmársky PC hit mieri na konzoly

Farmársky PC hit mieri na konzoly
11:18, 02.05.2016

Cez jeden milión predaných kópií indie hry Stardew Valley spôsobil menší farmársky ošiaľ vo vodách stolných počítačov, čo logicky prinútilo autora hry konať nielen vrámci rozšírenia obsahu jeho diela, ale samozrejme aj očakávaného príchodu na nový trh. Spoločnosť ConcernedApe a jej zakladateľ Eric Barone:

Po prvé by som chcel poďakovať vám všetkým moc za hranie Stardew Valley. Hra bola natoľko úspešnejšia, než by som si to kedykoľvek vôbec dokázal predstaviť, a som veľmi vďačný všetkým za realizáciu môjho sna. Môžem jasne povedať že komunita, ktorá sa vytvorila okolo tejto hry je fakticky neuveriteľná ... plná talentovaných ľudí, ktorí si v Stardew Valley vytvorili vlastný život. Je to naozaj super, srdcová záležitosť.

Erica posledné mesiace natoľko vyčerpali, že jednoducho potreboval menšiu dovolenku a sám píše že sa krásne odreagoval u hier ako Final Fantasy IX, Factorio, Age Of Empires II. Aj tam načerpal novú energiu aby sa mohol práve v plnej paráde vrátiť ku svojmu dieťatku, ktoré si naďalej žije vlastným životom, a ktoré chce rásť aj mimo PC. Čo ostatne potvrdzuje pokračovanie citácie:

Po prvé, tu je zoznam toho, čo je plánované pre budúcnosť okolo projektu Stardew Valley: Verzia 1.1 a podstatná aktualizácia obsahu, Co-op pre viac hráčov, Lokalizácia pre non-anglické regióny, Mac/Linux porty, porty pre Konzole a spotrebný tovar.

Eric ďalej uvádza že si samozrejme možno berie veľké sústo rovno do plných úst ale hľadá so svojou víziou pomoc u investorov z vonka, ktorý by mu umožnili dokončiť práce hore uvedené. Osobne si nemyslím že by mal mať problém získať potrebné prostriedky na uskutočnenie uvedených bodov, stačí ak sa potencionálna firma pozrie na jeho zelené čísla a okamžite začnú cinkať mešcom. Kto hraje v súčasnosti tento hit na svojom PC mňa v mojom tvrdení rád podporí a pre majiteľov konzol tak už zakrátko možno začne svitať na poriadne farmárske dielo.


DALŠÍ

CGwillWin