report
Evropa se neztratila na CoD Championship 2016

Evropa se neztratila na CoD Championship 2016
Evropa se neztratila na CoD Championship 2016
18:00, 05.09.2016

Akce Call of Duty XP, která proběhla o víkendu v Los Angeles, nebyla pouze a jenom o představení multiplayeru Infinite Warfare a ukázce Remasteru čtvrtého dílu. Odehrál se tam také vrchol sezóny na Pro scéně Call of Duty. Celoroční Call of Duty World League byla vlastně příprava na hlavní šampionát. 2 miliony dolarů jako Prize Money na celý turnaj a 32 těch nejlepších týmů. Jak to dopadlo? Kdo vyhrál? A co třeba Evropa? Zkusíme si to projít.

Kdo sledoval celoroční zápolení v CWL tak ví, že se nejvíce zraků upíralo k OpTic Gaming. Tento tým se stal něčím obrovským pro Call of Duty komunitu a má asi nejvíce fanoušků. Zlé jazyky tvrdily, že jiný tým může vyhrát turnaj pouze v případě, když tam nejsou "Optici". No a pak přišel CoD Champs 2016. A ve vyřazovací fázi hned na začátku Team EnVyUs sestřelil OpTic a ti spadli do pavouka poražených. Zde se drželi, ale nedokázali se z "oprav" vylízat a stopku jim vystavil Cloud9. Nejslavnější tým tedy skončil na 7 místě a byl tu první šok.

Podobně hodně očí se upíralo k FaZe Clan. Tento tým byl v sezoně trošku přeceňovaný, ale v sestavě měli úřadujícího šampiona a několik opravdu dobrých hráčů. Ale pro Claystera se loňská pohádka neopakovala (loni vyhrál Champs poté, co byl vyhozen z OpTic). Z horního pavouka je stejně jako OpTic vyprovodil Team EnVyUs a v dolním pavoukovi je zastavil Splyce. Vtipné je, že Splyce je evropským týmem a speciálně Clayster se párkrát vyjádřil, že nechápe, proč jsou peníze v lize stejně velké pro US a ostatní regiony, když tam je méně týmů kvalitních. Holt boží mlýny…

A když už jsme u naší stařičké Evropy. FAB Games (mix UK a DE) a Splyce (UK) se postarali o nejedno překvapení. Sice spadli také do dolního pavouka, ale tam to začali sekat jedno po druhém. Splyce odporoučel Rise Nation, kteří mají také letos slušnou sestavu. FAB Games zase porazili Cloud9. A pak se potkali podruhé mezi sebou. Tentokráte Splyce porazilo FAB Games (v sobotu to bylo obráceně) a postoupilo do boje o finále. Tam na ně čekal Team eLevate, kterého na ně poslal kdo jiný než EnVyUs. Team eLevate nejsou žádná ořezávátka, ale Splyce si s nimi v sérii poradil suverénně 3-0. A senzace byla na světě. První evropský tým postoupil do Grand Final.

Ve finále na ně čekal tým už několikrát zde zmiňovaný - Team EnVyUs. Naprosto s přehledem bez ztráty kytičky se probojoval do finále a schylovalo se na velký souboj. Ten začal famózně. Hardpoint na mapě Fringe. Po silném začátku EnVyUs, kdy vedlo o 80 bodů. Splyce otočili a vyhráli první mapu. Obecenstvo řvalo nadšením, protože Joee předvedl neuvěřitelný killstreak a dotlačil Splyce k vítězství v první mapě. Na řadu přišlo Search and Destroy na Stronghold. Zde se karta obrátila a pro změnu John z EnVyUs tlačil svůj tým famózními zásahy a Splyce nebylo schopné reagovat. Zejména Bance se vůbec nechytal a jeho K/D vypadalo děsivě. Výsledek 6-2 pro EnVyUs a začínalo se od nuly.

Na řadu přišel Uplink na Evacu. Tento mód představený v Advanced Warfare se rychle stal velice oblíbeným na turnajích a pobíhání s "míčem" často nabízí neuvěřitelné souboje. Zde to začalo suverénním prvním kolem od EnVyUs. Vedení 8-1 jim dávalo do druhého kola solidní náskok. Jenže Splyce se nevzdávali a začali pomalu srovnávat. Cesta skrz kuchyň byla zahuštěná souboji, ale i tak se podařilo donést míč do "branky" několikrát. Bohužel pár chybek na straně Splyce, kdy EnVyUs dobře zdecimovalo jejich řady a díky tomu mohlo v klidu skórovat, zvrat nedopustilo. Výsledek 13-10 pro EnVyUs a čas na čtvrtou mapu.

V tuhle chvíli už šlo o všechno. Vítěz si odnese 800 000 dolarů, pohár a prsten pro vítěze prestižního CoD Championshipu. V sestavě EnVyUs byl JKap, který má prsten z loňského roku a mohl tak vyrovnat zatím jediného hráče, který má dva prsteny - Karma (nyní OpTic). Proti nim Splyce, první evropský tým ve finále a na hranici prohry. Takže jde se na to Capture the Flag na mapě Breach. Oba týmy měli velice dobrou statistiku na CTF včetně několika hráčů v CTF Top 10 turnaje. Jenže tady to Team EnVyUs hrál mistrně. Splyce nebyli schopni držet krok a EnVyUs byl téměř stále na koni. Za stavu 4-0 se zdálo býti rozhodnuto, ale Splyce se nevzdávali. Dva rychlé a výtečně provedené "capture" a stav 4-2. Poslední minuta do konce. Bance nese statečně třetí vlajku do základny, ale těsně před ní jej stihnout zastavit. Vše je hotovo. Sice se ještě snaží o nemožné, ale už není čas. Team EnVyUs se stává vítězem Call of Duty Championship 2016 a odnáší si 800 tisíc amerických dolarů.

V sestavě Apathy, JKap, John a Slasher porazili dva nejhvězdnější týmy OpTic a FaZe. Prošli s přehledem do finále. Potrápili je prakticky jen eLevate. A ve famózním finále porazili Splyce z UK. Z rukou Davida Vonderhaara obdrželi prsteny šampionů a šéf studia Treyarch Mark Lamia předal šek na peněžní odměnu. Pak už jen pozvedli krásný pohár pro vítěze a hala tleskala, protože bylo jasné, že druhými vítězi byli právě diváci. Atmosféra v hale byla jak na pořádné sportovní akci. Televizní přenos opět na solidní úrovni. Komentátoři jsou za celý rok osvědčení. Prostě tohle byla top konzolová eSport akce. Activision s Playstation letos pozvedli Call of Duty zase o něco dále a my můžeme být rádi, že máme co sledovat. Black Ops 3 tedy pomalu předává žezlo a uvidíme, co změní v rozložení sil týmů nové Infinite Warfare.

Zde záznam nedělního finále. Závěrečný match Splyce vs. Team EnVyUs začíná kolem 4:25 na tomto videu.

Kompletní pořadí týmů:

  • 1st: Team EnVyUs ($800,000)
  • 2nd: Splyce ($250,000)
  • 3rd: Team eLevate ($150,000)
  • 4th: FAB Games ($120,000)
  • 5th: Cloud9 ($70,000)
  • 6th: Rise Nation ($70,000)
  • 7th: USA OpTic Gaming ($50,000)
  • 8th: USA FaZe Clan ($50,000)


Seznam všech výsledků naleznete přímo na oficiálních stránkách.


CGwillWin