Filmový Assassin’s Creed si na sebe nakonec vydělal

Filmový Assassin’s Creed si na sebe nakonec vydělal
19:56, 15.01.2017

Filmová zpracování milovaných herních sérií většinou bohužel nedopadnou podle našich představ a loňský rok toho moc nezměnil. V kinech jsme mohli vidět nejdříve netrpělivě očekávaný biják Warcraft a v zimě pro nás hráli kluci z Ubisoftu ve spolupráci s Foxem připravili Assassin's Creed. Už z trailerů jsem měl v případech pocit, že zázraky se nedějí a světe div se, nemýlil jsem se. Po shlédnutí zmíněných snímků vás místo blažené noční poluce čekají noci, kdy budete na internetech hledat emaily na scénáristy, abyste jim ukázali jak vypadá taková kyberšikana. Jasně, oba filmy jsou sice koukatelné, ale ani jeden z nich si člověk při smyslech do svého top ten filmového žebříčku nezapíše ani pod pohrůžkou vypití teplýho Gambáče ze psí misky.

AC jsem v kině viděl minulý týden a i přestože nejsem zrovna kdovíjaký fanoušek předlohy, musím říct, že by si tahle série rozhodně zasloužila důstojnější filmové zpracování. Stupidní scénář (zavřít nejnebezpečnější mašiny na řezničinu na světě do vězení, kde bachaři nemají ani bouchačku, no WTF?) a dementní dialogy ("He's synchronizing!") v kombinaci s PG13 ratingem byly smrtící rány pro relativně nadějný filmový materiál. Zlatý Prince of Persia!

Klik pro zvětšení (Filmový Assassin’s Creed si na sebe nakonec vydělal)

Nicméně oba filmy si na sebe navzdory vlnám kritiky (Rotten Tomatoes - Warcraft 28% a AC 17%) nakonec vydělaly a tak můžeme vesele spekulovat o budoucích pokračováních. Warcraft má zjevně o něco věrnější fanoušky a filmaři tak si na svém veledíle nahrabali 433 milionů dolarů (rozpočet byl 160 milionů), což je slušný balík, který by mohl další díl zajistit. Zato Assassin's Creed, který je v kinech tři týdny si vydělal "jen" 185 milionů (125 milionů byl rozpočet) a nedá se předpokládat, že tržby ještě kdovíjak narostou. Jestli to bude pro tvůrce dostatečná motivace pro natočení pokračování jest otázkou.

Klik pro zvětšení (Filmový Assassin’s Creed si na sebe nakonec vydělal)

Na IMDb už je sice zmíněný další díl (a sami tvůrci dříve zmiňovali, že by měla vzniknout trilogie), ale stejně jako u Warcraftu nikdo zatím nic oficiálně nepotvrdil. Uwe Boll je sice v režisérském slova smyslu mrtev a zřejmě přesedlal na amatérské boxování, ale očividně to kletbu nedobrých videoherních filmů nezlomilo a můžeme se těšit, co bude zmršeno příště. Uncharted? (Resident Evil asi netřeba komentovat, to je kategorie sama pro sebe.

Klik pro zvětšení (Filmový Assassin’s Creed si na sebe nakonec vydělal)


DALŠÍ

CGwillWin