recenze
Farming Simulator: Nintendo Switch Edition

Farming Simulator: Nintendo Switch Edition - recenze
Farming Simulator: Nintendo Switch Edition - recenze
12:50, 28.12.2017

Trend farmárskych simulácií je týmto rokom opäť silnejší a aj keď sa samozrejme stále nedá tvrdiť, že by sme tu mali pretlak projektov o hnojení a zbieraní ťažkej techniky, všetko sa musí vyvíjať postupne a s rozumom. Je preto dosť možné, že takto o päť rokov, už bude na scéne viacej sérií a tento segment sa vymaní z celkového posmechu od samozvaných odborníkov, ktorým prítomnosť podobných konceptov nevyhovuje. Dnes sa pozrieme na značku, ktorá to celé začala. Od roku 2008 nás totižto firma Giants Software obohacuje o IP Farming Simulator a jeho posledný veľký ročník sa stal základným kameňom na port pre stále populárnejší systém Nintendo Switch. Práve ten si dnes posadíme do testovacieho kresla a pozrieme sa na jeho výhody voči ostatným verziám, je ich ostatne už tiež dosť. Aké je však farmárčenie, kdekoľvek vás len napadne?

Nintendo už tradične nepovolilo žiadnu formu dodatočného a neoficiálneho obsahu, čím samozrejme práve tento port stráca kus atraktivity.

Klik pro zvětšení (Farming Simulator: Nintendo Switch Edition - recenze)

Základná porcia máp a všetky doteraz vydané kusy pracovnej techniky sa nachádza už priamo v porte a tak logicky nič nebráni tomu, aby ste si mohli rozbehnúť sľubnú kariéru v segmente poľnohospodárstva, lesníctva a chovu hospodárskych zvierat. Všetko chce však dostatok financií a aj keď vám banka ochotne podá pomocnú ruku v zmysle pôžičky, všetko sa musí splácať a vrátiť do posledného dolára. Je teda len na vás, či chcete započať podnikanie v červených číslach alebo nič nepoponáhľať a začať pekne s minimálnymi nákladmi. Je vám jasné, kam týmto opisom smerujem. Nami recenzovaný ročník z minulého roka je v podstate identickou záležitosťou aj v znamení loga Switch. Obsah ochudobnený o tvorbu fanúšikov znižuje percento dodatočného navýšenia hrania, aj keď podstata tohto konceptu je vlastne o nekonečnom hromadení financií a zväčšovaní svojho majetku.

Na veľkej TV tu nie je veľmi čo obdivovať.

Klik pro zvětšení (Farming Simulator: Nintendo Switch Edition - recenze)

Zmena je poznať hlavne u technickej stránky. V režime priamo cez TV sa každý asi chytí za hlavu a v porovnaní s ostatnými verziami je to zub za zubom. Stačí však prepnúť do handheld režimu a svet sa zdá byť hneď príjemnejším miestom pre život. Osobne tu nemám viac čo hodnotiť. Ovládanie je rozumne rozvrhnuté a dá sa prispôsobiť podľa vášho vkusu. Zvuk je zbierkou ručiacich motorov a padajúceho žita a pôsobí skôr ako pozadie, na ktoré rýchlo zabudnete. Všetko je to teda zase len o podstate týchto hier. Kto miluje hodiny a hodiny tvrdej interaktívnej práce na poliach, lesoch a v stajniach, má odteraz možnosť sa realizovať, kdekoľvek ho napadne. Switch port je po stránke optimalizácie slušným kúskom, ale jeho možnosti stále nijako nepresvedčia všetkých zarytých odporcov konceptu virtuálneho farmárčenia. Mne osobne sa páči si pred spaním ľahnúť do postele a poriadne pohnojiť pole s fazuľou. Je to relax zhodný s počítaním ovečiek.

Pomalé tempo tejto hry sa nezmení, ani keď vaše konto praská vo švíkoch.

Farming Simulator je stále značka úzko zameraná na menšinové publikum. Rytmus tejto simulácie s jemnými prvkami manažérskej stratégie nebude vyhovovať väčšine a nič na tom nezmení ani inak unikátny koncept novej konzole od Nintenda. Jej varianta je však zase nová cestička ako uspokojiť nepochopených hardcore fanúšikov FS. Ak patríte medzi nich a máte doma Switch, asi už dávno nečakáte na naše číslo. Tak či onak vám snáď napovie, či ste spravili krok správnym smerom alebo nie. Nie je to prekvapivo žiadna katastrofa.

Za poskytnutí hry na recenzi děkujeme společnosti Comgad

Klik pro zvětšení (Farming Simulator: Nintendo Switch Edition - recenze)

Recenzovaná verze: Nintendo Switch

PC hry pro vás testujeme na sestavě LYNX

Klik pro zvětšení (Farming Simulator: Nintendo Switch Edition - recenze)

DOBRÉ
70%
CZECHGAMER
Hospodárske normy treba plniť vždy, keď dostanete chuť a táto hra vám to konečne umožní

CGwillWin