THQ Nordic se naplno pustí do produkce Gothic Remake

THQ Nordic se naplno pustí do produkce Gothic Remake
20:34, 26.02.2020

Něco málo přes dva měsíce po vydání hratelného teaseru pro Gothic Remake a sbírání zpětné vazby od hráčů je odpověď jasná: Fanoušci si žádají novou „starou“ hru ze série Gothic a drtivá většina z nich (čti 94,8 %) byla pro vývoj remaku ikonického německého RPG, které původně vyšlo v roce 2001.

Hratelný teaser si zatím zahrálo přes 180 000 hráčů. Večer 16. února 2020 společnost THQ Nordic anketu uzavřela a tímto oficiálně zveřejňuje syrová data z průzkumu, jakož i pár významných grafů. Díky tomu, že nasbírala přes 43 000 zodpovězených dotazníků a přes 9000 recenzí na službě Steam a různých diskusních fórech na sociálních sítích, má nyní dostatek dat.

Dalším krokem bude, že THQ Nordic založí nové studio ve španělské Barceloně a pak vyhodnotí, co se hráčům líbilo a co by chtěli oproti hratelnému teaseru změnit. Mezi nejčastější zmínky patřil například požadavek na drsnější a méně barevný svět.

„Nebojíme se výzvy, kterou s sebou přináší vývoj kompletního Gothic Remake, jenž zůstane co možná nejvěrnější původnímu zážitku a přenese atmosférický svět Gothicu do vysoce kvalitního zpracování, zatímco pečlivě zmodernizuje jisté herní mechanismy,“ říká Reinhard Pollice, ředitel obchodního oddělení a produktového vývoje v THQ Nordic.

Kompletní Gothic Remake vyjde na PC a konzole příští generace. Zatím není známo žádné datum vydání, jisté je, že letos se ještě nedočkáme.


DALŠÍ

CGwillWin