Ďalší Zaklínač sa začne vyvíjať hneď po vydaní Cyberpunku

Ďalší Zaklínač sa začne vyvíjať hneď po vydaní Cyberpunku
10:45, 12.03.2020

Spoločnosť CD Projekt RED je jednoducho unikát medzi top hernými firmami súčasnosti. Bez akýchkoľvek škrupuli totižto odpovedajú na otázky novinárov, zároveň odhaľujú všetky svoje plány (ak im to dovoľuje strategický plán) do budúcna a aj keď ide o už, čo do peňazí, druhý najziskovejší koncern v EU (prvý je Ubisoft), nemajú problém sľúbiť free obsah pre hry, ktoré ešte ani nevyšli.

V duchu tohto chválospevu, sa tak dnes pozrieme aj na vytúžené pokračovanie série Witcher, teda hernej adaptácie románov Wiedzmin od poľského spisovateľa Andrzeja Sapkowského. Hra sa priamo podľa slov prezidenta CD Projekt RED, Adam Kiciński, nebude volať Witcher 4 a s vývojom naplno začnú hneď po vydaní v súčasnosti najočakávanejšej hry tejto generácie, teda Cyberpunku 2077. Projekt je stále evidentne len v koncepčnej fáze ale Kiciński pri nedávnom stretnutí s novinármi naznačil, už známu skutočnosť, že príbeh Geralta z Rivie je pre nich definitívne uzatvorenou kapitolou a zodpovednosť hrdinu tak prejde na niekoho nového.

Nový príbeh z univerza The Witcher rozbehnú dva menšie tímy, zatiaľ čo všetci ostatný sa budú sústrediť na ladenie Cyberpunku 2077 a jeho budúceho obsahu (multiplayer, DLC a podobne). Na jednu stranu sa tak môžeme tešiť na pokračovanie jedného z najslávnejších RPG svetov, avšak na tú druhú aj trocha obávať o jeho budúcnosť, keďže ak vývojári v jeden moment skočia z Cyberpunku naplno späť do Zaklínača, a to bez nejakej zásadnej a dlhšej prestávky, môže to vo finále utrpieť samotný produkt a teda aj konzument. Držme teda Poliakom palce, aby nás takto za 3-4 roky opäť ohromili niečím jedinečným tak, ako aj s Cyberpunkom od 17. 9. 2020.


DALŠÍ

CGwillWin